Πεμ, Απρ 25, 2024

Νέα προδοσία κατά της Σερβίας όπως ακριβώς είχε κάνει ο Σημίτης το 1999

Νέα προδοσία κατά της Σερβίας όπως ακριβώς είχε κάνει ο Σημίτης το 1999

Ετοιμάζεται η ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Έξαλλος ο πρόεδρος της Σερβίας για την διαφαινόμενη προδοσία από την Ελλάδα, όπως είχε πράξει και ο Κώστας Σημίτης το 1999. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς επιτέθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη, εισηγήτρια για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, και την κατηγόρησε ότι άλλαξε τους όρους στην εισήγησή της.

Όπως ανέφερε ο Σέρβος ηγέτης, αυτό έγινε έπειτα από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε η Ελληνίδα βουλευτής και παραιτήθηκε από τον όρο η Πρίστινα να εφαρμόσει πρώτα την «Ένωση Σερβικών Δήμων» (ZSO).

Σε ομιλία του την Παρασκευή ο Βούτσιτς δήλωσε πως γνωρίζει ποιος το έκανε.

«Ξαφνικά μετάνιωσε που ήταν πολύ σταθερή και δυνατή. Μετά θυμήθηκε ότι το ZSO δεν είναι σημαντικό. Και μετά θυμήθηκε ότι ούτε η απαλλοτρίωση ήταν σημαντική. Ξέρω πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας και να συμπεριφέρεστε έτσι. Ντροπή σας! Μόνο κάποιοι στην ραχοκοκαλιά της διεθνούς σκηνής δεν έχουν τίποτε» τόνισε.

Η έκθεση υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και το επόμενο βήμα είναι η ψήφιση από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση τον Απρίλιο. Εάν εγκριθεί, τον Μάιο θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών για την τελική απόφαση.

Σύμπλευση με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός συνέπλευσε με την Ντόρα Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η συζήτηση διεξήχθη στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε την έκθεση Μπακογιάννη, φτάνοντας στο σημείο να της πλέξει και το εγκώμιο! Όπως τόνισε, χάρη και στις προσπάθειές της το Κόσοβο αναγνώρισε την νόμιμη ιδιοκτησία του Μοναστηρίου Decani στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ανέφερε, δε, ότι απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από την Πρίστινα προκειμένου να ενταχθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ειδικά όσον αφορά στην καθιέρωση της Ένωσης Σερβικών Δήμων και τον Νόμο για την απαλλοτρίωση μειονοτικών ιδιοκτησιών.

Είπε ακόμη ότι η ένταση έχει αυξηθεί πολύ στην περιοχή με αμοιβαία ευθύνη και των δυο πλευρών, προσθέτοντας πως απαιτείται επιπλέον συζήτηση με τις χώρες που δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο!

Ανέλαβε, λοιπόν, και ο Αλέξης Τσίπρας την προώθηση της αναγνώρισης του Κοσόβου, αδιαφορώντας για τις θέσεις της Σερβίας, υπέρ της οποίας διαδήλωνε. Και πώς έφτασε να υπερασπίζεται το Κόσοβο, που αποτελεί ξεκάθαρα προτεκτοράτο ων Αμερικανών στην περιοχή;

Πηγή : newsbreak.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white