Πεμ, Απρ 25, 2024

Καταργούνται τα πιστοποιητικά! Με αυτά τα 2 γίνεται η αρχή – Η Ελλάδα… προχωρά (video)

Καταργούνται τα πιστοποιητικά! Με αυτά τα 2 γίνεται η αρχή – Η Ελλάδα… προχωρά (video)

Τι δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ο βοηθός της τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα θα σου βγάζει με μία φωνητική εντολή πιστοποιητικά, όπως για παράδειγμα «ληξιαρχική πράξη γάμου», καθώς όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δ. Παπαστεργίου, το MY GOV αναβαθμίζεται σε ACTIONBOT!

Το δεύτερο κομμάτι, όμως, αυτών που συμβαίνουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, η οποία οδηγείται στην απόλυτη ψηφιακή εποχή με τις διευκολύνσεις αλλά και τις σοβαρές «παγίδες» που εκείνη κρύβει, είναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ!

Όπως τόνισε ο υπουργός:

 

«Σε νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση και την επόμενη βδομάδα θα πάει στις επιτροπές, φέρνουμε την κατάργηση των πιστοποιητικών!

Σε μία χώρα που τα δεδομένα υπάρχουν στο μητρώο πολιτών, δεν χρειάζεται να επιβεβαιώνουμε κάθε φορά ποιός είναι ο πατέρας και η μητέρα μας.

Τα δύο πρώτα πιστοποιητικά που θα καταργήσουμε είναι το ‘γέννησης’ και το ‘οικογενειακής κατάστασης’, προκειμένου να περάσουμε στην επόμενη ψηφιακή μέρα. Σιγά-σιγά θα καταργηθούν κι άλλα πιστοποιητικά, ενώ οι τομείς του δημοσίου τομέα πρέπει να προσαρμοστούν και να είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους».

Δείτε το παρακάτω απόσπασμα από το βίντεο:

photo freepik

el.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white