Τρι, Ιουλ 23, 2024

«Βόμβα» για τα Τέμπη: «Υπήρξε κι άλλο ένα βαγόνι που... χάθηκε», σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα!

«Βόμβα» για τα Τέμπη: «Υπήρξε κι άλλο ένα βαγόνι που... χάθηκε», σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα!

Το μυστήριο με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών περιπλέκεται, καθώς όπως προκύπτει, ίσως υπήρχε ένα «χαμένο» βαγόνι σε μια από δύο μοιραίες αμαξοστοιχίες!

Μια σημαντική αποκάλυψη που αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη φέρνει στο φως το STAR.

Όπως προκύπτει, δύο από τους συγγενείς των θυμάτων, οι κύριοι Κωνσταντινίδης και Ηλιόπουλος, επισκέφθηκαν τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας και κατέθεσαν συμπληρωματική τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη.

Σε αυτή την έκθεση υπάρχει ένα στοιχείο που εάν όντως επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για στοιχείο - βόμβα. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο υπάρχουν ενδείξεις για χαμένο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας!

Όπως ανέφερε η Τασούλα Παπανικολάου στο αποκλειστικό της ρεπορτάζ για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στη συμπληρωματική τεχνική έκθεση του κ. Κοκοτσάκη, που παραδόθηκε στον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, επισημαίνεται ότι η εμπορική αμαξοστοιχία είχε 14 και όχι 13 βαγόνια, όπως δηλώθηκε επίσημα. Υπάρχει δηλαδή ένα παραπάνω βαγόνι στην αρίθμηση!

Πού βρισκόταν αυτό το βαγόνι; Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος του Star, βρισκόταν αμέσως μετά τις τρεις ανοιχτές πλατφόρμες που μετέφεραν λαμαρίνες και ήταν κοντέινερ, δηλαδή ήταν κλειστού τύπου.

Όσο γιατί μέχρι τώρα δεν το έβρισκαν, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η απάντηση είναι διότι διαλύθηκε από την έκρηξη και τη φωτιά! Η εξέλιξη αυτή γεννά νέα ερωτήματα. Αν όντως υπάρχει και άλλο βαγόνι που αγνοείται γιατί δεν δηλώθηκε; Ποιο ήταν το φορτίο αυτού του βαγονιού;

Το στοιχείο αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί διεξοδικά, όπως πρέπει να ελεγχθεί και το ξυλόλιο, καθώς σύμφωνα με τις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους, βρέθηκε σε καθαρότητα 95%. Αυτό σημαίνει ότι η ουσία υπήρχε ατόφια σε κάποιο χώρο.

Το ξυλόλιο - όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι στιγμής- είναι ύποπτο για τη μεγάλη πυγκαγιά που προκλήθηκε και όχι το έλαιο σιλικόνης. Ο κ. Κωνσταντινίδης και ο κ. Ηλιόπουλος κατέθεσαν και υπόμνημα στον Εφέτη Ανακριτή και ζητούν να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ αναφέρουν ότι η χώρα μας ήταν υποχρεωμένη να έχει Εθνικούς Κανόνες Ασφαλείας, τουλάχιστον από το 2019, αλλά δεν υπήρχαν...

ΠΗΓΗ

Παρόμοια άρθρα

logo white