Σαβ, Μάι 25, 2024

Oι αγρότες κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα - «Πράσινο φως» της ΕΛΑΣ

Oι αγρότες κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα - «Πράσινο φως» της ΕΛΑΣ

Πόσα τρακτέρ υπολογίζεται να βρεθούν στο Σύνταγμα

Την χρυσή τομή φαίνεται πως βρίσκουν αγρότες και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να αποφευχθεί ένταση και σύγκρουση την ερχόμενη Τρίτη κατά το συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγινε σχετική σύσκεψη στην οποία και αποφασίστηκε να επιτραπεί σε έναν βαθμό η κάθοδος τρακτέρ στην Αθήνα, από την στιγμή κιόλας που οι αγρότες φαίνονται ανένδοτοι, αυτή ωστόσο θα πρέπει να γίνει υπό όρους. Κατά πληροφορίες αναμένεται να υπάρχει πλαφόν στον αριθμό των τρακτέρ που θα πρέπει να βρεθούν στην πρωτεύουσα ενώ πιθανολογείται πως η ΕΛΑΣ θέλει να υπάρχει και μία αναλογία οχημάτων με τρακτέρ για λόγους ασφαλείας, από τη στιγμή κιόλας που η πρόταση του κ. Χρυσοχοΐδη έλεγε πως οι αγρότες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους για το συλλαλητήριο.

Μετά το αρχικό «όχι» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, φαίνεται πως αποφασίζεται να ακολουθηθεί στρατηγική επιτήρησης, με  το αρχηγείο της ΕΛΑΣ να εξειδικεύει το επιχειρησιακό σχέδιο για τη είσοδο των τρακτέρ στην Αθήνα. Γενικά, η ΕΛΑΣ δεν θεωρεί πως τα τρακτέρ θα ξεπεράσουν τα 170. Οσο για την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας την Τρίτη, αυτή θα γίνει με τη συνδρομή-συνοδεία της ΕΛΑΣ.

Σε σημερινές του δηλώσεις από το μπλόκο του Πλατυκαμπου, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τον λαό της Αθήνας να συμμετάσχουν μαχητικά στο συλλαλητήριο της Τρίτης. «Εμείς θα ξεκινήσουμε και με τρακτέρ, και με λεωφορεία και με αυτοκίνητα για να φτάσουμε στον τόπο της συγκέντρωσης, να διαδηλώσουμε την αναγκαιότητα να λυθούν προβλήματα και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας από την Κυβέρνηση... Αύριο το πρωί ξεκινάμε από διάφορες κατευθύνσεις από τη Θεσσαλία για να φτάσουμε στη Στερεά και όλα μαζί τα τρακτέρ θα συναντηθούν στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας το απόγευμα της Δευτέρας και την Τρίτη το πρωί θα αναχωρήσουμε για Αθήνα»

Αναφορικά με τη συμμετοχή αγροτών στο συλλαλητήριο, ο κ. Μαρούδας εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να μιλάμε για 50 λεωφορεία με αγρότες που θα κατέβουν στην Αθήνα και για τριψήφιο αριθμό τρακτέρ, χαρακτηρίζοντας συγκινητική αυτή την αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων του, αφού δεν είναι εύκολο αυτό το ταξίδι για την Αθήνα.

«Το σχέδιο είναι να φύγουν σήμερα μερικά τρακτέρ και κοιτάζουμε να συναντηθούμε και με [τρακτέρ] από Αλμυρό και Καρδίτσα, και να συνεχίσουμε για να κατέβουμε. Κοιτάζουμε να συντονιστούμε για να έχουμε μια κοινή πορεία», ανέφερε ένας άλλος αγρότης στο ίδιο μπλόκο. 

«Καλούμε όλον τον κόσμο από όλους τους κλάδους να μας συμπαρασταθεί με όλα τα προβλήματα που έχουμε σαν αγρότες ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα» δήλωσε ο αγρότης Απόστολος Μαχιάς από τον Πλατυκαμπο.

Με δύο κονβόι οι Θεσσαλοί αγρότες στο Κάστρο Βοιωτίας


Δυο ξεχωριστά κονβόι τρακτέρ ξεκινούν αύριο, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, από τη Θεσσαλία με προορισμό το Κάστρο Βοιωτίας, απ' όπου σχεδιάζουν να αναχωρήσουν την Τρίτη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ειδικότερα τα τρακτέρ από Πλατύκαμπο μέσω της παλαιάς Εθνικής οδού Λάρισας -Βόλου θα φτάσουν στο Στεφανοβίκειο όπου θα προστεθούν στο κονβόι τα τρακτέρ του μπλόκου. Στη συνέχεια θα ανέβουν στην Εθνική οδό και θα φτάσουν στον Αλμυρό όπου θα προστεθούν και τα τρακτέρ αυτού του μπλόκου. Ακολούθως θα βάλουν πλώρη για το Κάστρο Βοιωτίας όπου θα φτάσουν το απόγευμα.

Την ίδια ώρα τα τρακτέρ από τον Ε65 (Καρδίτσα- Φάρσαλα) μαζί με αυτά από το Μεγαλοχώρι Τρικαλων θα ανέβουν στον Ε65 με προορισμό την Λαμία και το Κάστρο Βοιωτίας.

Αγρότες αναμένεται σήμερα να αποκλείσουν την Εγνατία στο ρεύμα προς Βέροια

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν το απόγευμα σε εκ νέου αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Νησελίου, στην Ημαθία, εξέφρασαν οι αγρότες της περιοχής, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, οι αγρότες αναμένεται να κλείσουν από τις 19:00 και για μία ώρα, το ρεύμα προς Βέροια. 

ΠΗΓΗ

Παρόμοια άρθρα

logo white