Τετ, Ιουλ 24, 2024

Ο Κασσελάκης πάει τον ΣΥΡΙΖΑ σε λίφτινγκ και μετάλλαξη

Ο Κασσελάκης πάει τον ΣΥΡΙΖΑ σε λίφτινγκ και μετάλλαξη

Προωθεί αλλαγή ονόματος και "ταυτότητας"

Σε διαδικασία πολιτικού και οργανωτικού μετασχηματισμού μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης και η νέα ηγετική ομάδα που τον περιβάλλει, αποφασίζουν να προχωρήσουν σε μεγάλες αλλαγές-τομές στο κόμμα.

Τις προθέσεις τους αποκαλύπτει η νέα πρωτοβουλία του κ. Κασσελάκη, ο οποίος αιφνιδιάζοντας τους πάντες εντός και εκτός κόμματος έθεσε θέμα ονόματος, "ταυτότητας" και οργανωτικής συγκρότησης. Πρότεινε μάλιστα ένα είδος εσωκομματικού "δημοψηφίσματος" γι αυτά τα ζητήματα, που άπτονται του ιδεολογικού προφίλ, της πολιτικής συνέχειας και του τρόπου λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος καλεί τα μέλη του κόμματος να τοποθετηθούν στο iSYRIZA σε σχετικό ερωτηματολόγιο. Οι ερωτήσεις περιλαμβάνουν βασικά χαρακτηριστικά του κόμματος, όπως όνομα, λογότυπο, δομή και προσδιορισμό.

Ερωτηματολόγια -ψηφοδέλτια

Τη σχετική ανάρτηση του συμπληρώνουν δύο ερωτηματολόγια στα οποία καλούνται να απαντήσουν τα κομματικά μέλη - άγνωστο με ποιά διαδικασία και αν μπορεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο, δηλαδή ότι δεν θα εκφράσουν γνώμη για το κ τα... δέντρα και οι ... περαστικοί.

Απευθυνόμενος στα μέλη του κόμματος ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Ζητώ τη γνώμη σας. Γιατί ο νέος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει σε εσάς. Θα αλλάξουν πάρα πολλά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει με το συνέδριό μας, την επόμενη εβδομάδα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα ανήκει στα μέλη και τους φίλους του...».

Ζυμώσεις στο Συνέδριο

Η πρωτοβουλία εκδηλώνεται λίγες μέρες πριν από το Συνέδριο του κόμματος, με την πρόθεση προφανώς να να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης εκεί, να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις και εν συνεχεία να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου.

Το σχέδιο που έχει κατά νουν ο πρόεδρος του κόμματος και οι στενοί συνεργάτες του, μπορεί να περιλαμβάνει ένα συνολικό "λίφτινγκ" - έως και μετάλλαξη - του κόμματος. Και δεν μπορεί προφανώς να υλοποιηθεί χωρίς να προκληθούν εσωτερικές συγκρούσεις και κλυδωνισμοί στο κόμμα, ενδεχομένως με νέες αποχωρήσεις και με πολλές διαφοροποιήσεις στελεχών.

ΠΗΓΗ

Παρόμοια άρθρα

logo white