Σαβ, Μάι 18, 2024

Σφοδρή επίθεση Μαρινάκη σε Μαξίμου: Πρωτοφανείς οι αλχημείες για τα Τέμπη – Φαντάσματα τα οργανωμένα συμφέροντα

Σφοδρή επίθεση Μαρινάκη σε Μαξίμου: Πρωτοφανείς οι αλχημείες για τα Τέμπη – Φαντάσματα τα οργανωμένα συμφέροντα

Ανακοίνωση της Alter Ego Media για τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί «οικονομικών συμφερόντων και εκβιασμών», μετά το δημοσίευμα για τη μονταζιέρα στα Τέμπη

Σοκ και δέος στην κυβέρνηση έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα» για την υπόθεση των Τεμπών για τη μονταζιέρα όσον αφορά τις μαρτυρίες, με την Alter Ego να δίνει τη δική της απάντηση στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί «οικονομικών συμφερόντων και εκβιασμών», με στόχο να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, μέσω ανακοίνωσής της.
Ο μέχρι τώρα «υπόγειος πόλεμος» μεταξύ του Μαξίμου και του εφοπλιστή – ιδιοκτήτη της Alter Ego Β. Μαρινάκη ο οποίος ξεκίνησε από τα ζητήματα του ποδοσφαίρου γίνεται φανερός και αποκτά πολιτικές διαστάσεις ενώ απειλεί να τινάξει στον αέρα τη σχεδον πλήρη στήριξη που απολάμβανε η κυβέρνηση από το σύστημα των ΜΜΕ.
Ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι οι αποκαλύψεις περί «μονταζιέρας» δημοσιεύτηκαν στη «ναυαρχίδα» της Alter Ego, το Βήμα της Κυριακής, ενώ η επιθετική ανακοίνωση της κυβέρνησης διά του εκπροσώπου της Π. Μαρινάκη στην επίμαχη αναφορά για «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα» που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα είναι ευκόλως εννοούμενο ότι «φωτογραφίζει» τον εκδοτικό όμιλο του Β. Μαρινάκη.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι πλέον η υπόθεση των Τεμπών θα καταστεί μια ανοικτή πληγή για τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς φαίνεται να χρεώνεται την οργή της κοινής γνώμης για την πανθομολογούμενη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.
Στο βαθμό, μάλιστα, που βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμες δικαστικές έρευνες, τόσο εντός της χώρας, όσο και στο πλαίσιο της Γενικής Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Η εικόνα του επικεφαλής της εξεταστικής Δημήτρη Μαρκόπουλου να αντιδικεί με τους συγγενείς των θυμάτων και να προχωρεί σχεδόν σε ανεπίτρεπτες συμπεριφορές σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνδυασμός με τη μη κλήση ουσιωδών μαρτύρων όπως ο έμπειρος συνδικαλιστής Κώστας Γενιδούνιας, εμπέδωσε στην κοινή γνώμη την εικόνα της προσπάθειας συγκάλυψης.
Η ηθική απαξία μεγεθύνθηκε από τη προσπάθειας ορισμένων τρολ της κυβέρνησης να αμαυρώσουν εικόνα της προέδρου της επιτροπής των συγγενών των θυμάτων  Μαρίας Καρυστιανού με χυδαίες αναρτήσεις στα Social Media.

Η Alter Ego υπερασπίζεται το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για τη μονταζιέρα στα Τέμπη και «τον αδέσμευτο, αντικειμενικό και ανεξάρτητο Τύπο», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «απίστευτες αλχημείες» και για το γεγονός ότι οδήγησε τη χώρα στη 107η θέση παγκοσμίως, από άποψη ελευθεριών του Τύπου
Στην ανακοίνωση της εταιρίας, γίνεται λόγος για πρωτοφανείς αλχημείες της κυβέρνησης, πάνω σε μια τραγωδία η οποία έχει αφήσει βαθιά πληγή στην ελληνική κοινωνία.

Η ανακοίνωση της Alter Ego Media:

«Η αδυναμία της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τη βαθιά πληγή που έχει αφήσει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, το έγκλημα των Τεμπών, την οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα και πρωτοφανείς αλχημείες.
Αντί να επικροτεί τον αδέσμευτο, αντικειμενικό, ανεξάρτητο, Τύπο ο οποίος προσπαθεί επί ένα χρόνο τώρα, να διαλύσει το πέπλο αδιαφάνειας που καλύπτει το έγκλημα, ώστε να πέσει φως στα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στην τραγωδία, βλέπει παντού φαντάσματα για «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα» τα οποία δήθεν συνωμοτούν προκειμένου να την φθείρουν και να την καταστήσουν όμηρό τους.
Οι χαρακτηρισμοί αυτοί, δεν μας αφορούν και δεν μας αγγίζουν.
Θα συνιστούσαμε καλόπιστα στην κυβέρνηση αντί να μετέρχεται εκφράσεις που παραπέμπουν ευθέως στο επιτελικό παρακράτος, να συμβάλλει αποφασιστικά στη διευκόλυνση της Δικαιοσύνης να εντοπίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του δυστυχήματος.
Τα μέσα ενημέρωσης της AlterEgoMedia, θα συνεχίσουν με επιμονή, υπομονή, και επαγγελματική επάρκεια να λειτουργούν σε αμιγώς δεοντολογικό πλαίσιο, κόντρα στις κυβερνητικές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην 107η θέση παγκοσμίως, από άποψη ελευθεριών του Τύπου».

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα

Το Βήμα” αποκαλύπτει τη Κυριακή 24 Μαρτίου την αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς στη Λάρισα, που “ξεριζώθηκαν” παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνίας του ΟΣΕ, λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία των Τεμπών.
Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που κυκλοφορεί με τον τίτλο “Μονταζιέρα στα Τέμπη” αναφέρονται τα εξής:
«Βασίλη, φεύγω;». «Φεύγεις, φεύγεις». Ηταν μόλις λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη όταν δημοσιοποιήθηκαν τα ηχητικά αρχεία με τις συνομιλίες του σταθμάρχη της Λάρισας.
Οπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο μηχανοδηγός που απευθύνθηκε στον «Βασίλη» για να λάβει το «πράσινο φως» της αναχώρησης δεν ήταν εκείνος της μοιραίας αμαξοστοιχίας, όπως είχε υποστηριχθεί τότε, αλλά ενός τοπικού δρομολογίου. Ποιος κρύβεται πίσω από το μοντάζ των συνομιλιών του σταθμάρχη και ποιος μπορεί να ήταν ο σκοπός της συρραφής των δύο διαφορετικών συνομιλιών πέρα από την ενίσχυση του επιχειρήματος περί ανθρώπινου λάθους;”.
Το δημοσίευμα τονίζει ότι όπως προκύπτει από τα νεότερα έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου την υποτιθέμενη “λάθος πορεία” δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία- όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο- αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά, δηλαδή επρόκειτο για συρραφή συνομιλιών του σταθμάρχη με δυο διαφορετικά τρένα.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η μονταζιέρα που φαίνεται ότι λειτούργησε αμέσως μετά το τραγικό συμβάν και αποτελεί δείγμα της σπουδής να προβληθεί μόνο η θεωρία του υπαρκτού ανθρωόκου λάθους: “ενώνει” δύο διαφορετικές συζητήσεις του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς, ενώ εξαφανίζει το αμέσως προηγούμενο σημείο του διαλόγου, όπου ο σταθμάρχης της Λάρισας αποκαλεί τον μηχανοδηγό που συνομιλεί “Σωτήρη” (πρόκειται για τον μηχανοδηγό τοπικού τρένου κ. Σωτήρη Αδάμου). Η αναφορά αυτή αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για τον οδηγό του Intercity, Γιώργο Κουτσούμπα, που σκοτώθηκε και αυτός στα Τέμπη.

Πότε παραδόθηκε το στικάκι 

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ενώ στην Εξεταστική της Βουλής υψυλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ είχε αναφέρει ότι ο ίδιος λίγες ώρες μετά το δυστύχημα φώναξε την ΕΛ.ΑΣ και πήγε με εξουσιοδοτημενο άτομο γιατί τις καταγραφές δεν μπορεί να τις πάρει όποιος να΄ναι (κρατούνται σε χώρο του ΟΣΕ σε Λάρισα και Αθήνα), στελέχη της αστυνομίας μιλώντας στο “Βήμα” προ δύο 24ώρων τόνισαν ότι “το στικάκι με τις ηχητικές συνομιλίες δεν παρελήφθη από αστυνομικό που επισκέφτηκε το σύστημα καταγραφών του σταθμού Λαρίσης με εξουσιοδοτημένο υπάλληλο και με το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ, όπως είχε ειπωθεί στη Βουλή.
Παραδόθηκε στην έδρα της Αστυνομίας τρεις ημέρες αργότερα (σ.σ. στις 2 μ.μ. της 3ης Μαρτίου 2023) από υπάλληλο του σιδηροδρόμου”.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο, ο υπάλληλος είναι ο Ν.Κ. που εργάζεται στη Διεύθυνση Συντήρησης Ηλεκτρομηχανολογικών Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ, με το δημοσίευμα να προσθέτει πως “αυτή ακριβώς η προαναφερθείσα- διαψευσθείσα- αναφορά στη Βουλή του στελέχους του ΟΣΕ αναδεικνύει τα περιθώρια λαθροχειρίας, καθώς οι “εισβολείς” στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ φαίνεται ότι παρέδωσαν τους μαγνητοφωνημένους διαλόγους σε όσους ανέλαβαν την επικοινωνιακή διαχείριση του συμβάντος.
Ήδη, μιλώντας στο “Βήμα” στέλεχος του ΟΣΕ έχει υποστηρίξει ότι είχε πάρει και ο ίδιος προσωπικά- παρατύπως προφανώς- στικάκι με τις ηχογραφημένες συνομιλίες.
Σε ό,τι,αφορά την απόσυρση των βαγονιών των δύο συρμών στις 4 Μαρτίου, το δημοσίευμα αναφέρει πως αν και αρχικά υπήρξαν αναφορές πολιτικών προσώπων ότι αυτό έγινε μετά από εντολές της Πυροσβεστικής ή της ΕΛ.ΑΣ., αυτό διαψεύδεται και από νεότερες δηλώσεις, αφού προ διημέρου στελέχη της Πυροσβεστικής ανέφεραν στην εφημερίδα ότι “μείναμε στο σημείο της τραγωδίας μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Μαρτίου- 72 ώρες μετά το τραγικό συμβάν, όπως επιβάλλει ο νόμος. Δεν είχαμε καμία σχέση με την απόσυρση και εξαφάνιση των βαγονιών, που άρχισε εν αγνοία μας την επόμενη ημέρα και με το μπάζωμα που ακολούθησε”.

Απάντηση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Σχετικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα “Το ΒΗΜΑ της Κυριακής” που αφορά στο δυστύχημα των Τεμπών, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ γνωστοποιεί ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σύμφωνα με το οποίο:
1. Από το αρχείο που τηρείται στην Υπηρεσία μας προκύπτει ότι με το υπ΄ αριθ. 90111942 έγγραφο από 2-3-2023 απεστάλησαν ηλεκτρονικά αρχεία με καταγραφές συνομιλιών που αφορούν το Ραδιοτηλέφωνο, το Σύστημα GSM-R και της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής του Σ.Σ Λάρισας, εντός φορητής συσκευής αποθήκευσης (USB), από τη Διεύθυνση Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας.
Eν συνεχεία προσκομίστηκαν στην προαναφερθείσα αστυνομική Υπηρεσία στις 3-3-2023 και κατασχέθηκαν στις 4-3-2023. Ακολούθως απεστάλησαν στην Υπηρεσία μας με την υπ΄ αριθ. 1019/21/1-ρια, από 14-3-2023 αναφορά, κατ΄ εκτέλεση της από 9-3-2023 παραγγελίας του Γ Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Λάρισας.
2. Από την Υπηρεσία μας συντάχθηκε η υπ’ αριθ. 3022/21/8623-α΄από 22-3-2023 έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης στην οποία εξήχθησαν εκατοντάδες αρχεία συνοδευόμενα με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά όπως ημερομηνία δημιουργίας, τροποποίησης, μέγεθος και αλφαριθμητικής τους ταυτότητας κ.α.. Σημειώνεται ότι, μεταξύ αυτών των αρχείων, εμπεριέχονται τα ηχητικά αρχεία διαμόρφωσης (.wav) με ονομασίες «CH1_000003e3_443.wav» και «CH1_000003e4_443.wav». Τα εν λόγω αρχεία αποθηκεύτηκαν σε ψηφιακό μέσο σε μορφή παραρτημάτων που συνόδευε τη σχετική έκθεση.
3. Για την εν λόγω υπόθεση έχουν πραγματοποιηθεί και έτερες εκθέσεις εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, κατόπιν σχετικών παραγγελιών.
4. Σημειώνεται ότι από την Υπηρεσία μας δεν πραγματοποιήθηκε απομαγνητοφώνηση για την εν λόγω υπόθεση.

Κυβερνητικές πηγές: Προσπάθεια συμφερόντων για αποσταθεροποίηση της χώρας

Η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό για τα Τέμπη, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το οποίο αφορά τις ηχητικές καταγραφές του ΟΣΕ το βράδυ του θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και κατά πόσο δόθηκαν αλλοιωμένες στην Δικαιοσύνη.
Αναλυτικά οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι:
1. Η αλήθεια είναι ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ από τις 02/03/2023. Επομένως η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό ώστε να διεξάγει με αποτελεσματικό τρόπο την έρευνά της για την αναζήτηση της αλήθειας.
Το γεγονός της μη αλλοίωσης αναγνωρίζεται άλλωστε και στο ίδιο το δημοσίευμα του Βήματος παρά τον παραπλανητικό του τίτλο.
2. Η απόδειξη ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια κρατικής «μονταζιέρας» είναι το γεγονός ότι πολλά μέσα ενημέρωσης (μεταξύ αυτών και η δημόσια ΕΡΤ) παρουσίασαν ρεπορτάζ ένα χρόνο πριν, δηλαδή στις 04/03/2023, στα οποία αναφέρονταν ότι στις συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν υπήρχε και άλλο πρόσωπο.
3. Σχετικά με τη διάσταση του «ανθρώπινου λάθους», κανείς δεν την αμφισβητεί, καθώς ο ίδιος ο σταθμάρχης επίσημα έχει αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του.
Συνεπώς ο ίδιος έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη «ανθρώπινου λάθους».
Από κει και πέρα η Δικαιοσύνη ερευνά όλες τις υπόλοιπες πτυχές του τραγικού δυστυχήματος.
Ποιος είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη εφημερίδα ανοίγει ένα τέτοιο θέμα, ενώ όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει γύρω από αυτό;
4. Είναι προφανές πλέον, ότι η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου, με τη δημιουργία εντυπώσεων που στηρίζεται πάνω σε ένα de facto ψέμα έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση και την επιστροφή της χώρας στην περίοδο της τοξικότητας και του μίσους.
Αυτή η προσπάθεια δεν θα περάσει.
Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει αμερόληπτα και αντικειμενικά τη δουλειά της”.

Μαρινάκης: Θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί

«Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί», τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής».
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μαρινάκης, «το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής» αποτελεί δημοσιογραφική κηλίδα στην ιστορική πορεία της, καθώς προβάλλει σενάρια συνωμοσίας γύρω από τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, που πληγώνει όλους τους Έλληνες.
Θα περίμενε κανείς από ένα έγκριτο έντυπο να μη καλλιεργεί ανυπόστατες θεωρίες περί «μονταζιέρας» προκειμένου να αναδειχθεί, υποτίθεται, ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα στο τραγικό δυστύχημα. Γιατί ο ρόλος αυτός είναι, δυστυχώς, προφανής και έχει αποδειχθεί από όλα τα έως τώρα στοιχεία. Μαζί, βεβαίως, με μία σειρά και από άλλες πτυχές, τις οποίες ερευνά η δικαιοσύνη.
Άλλωστε, αν διαβάσει κανείς με προσοχή το ρεπορτάζ αντιλαμβάνεται ότι και η ίδια η εφημερίδα ουσιαστικά παραδέχεται όχι μόνο ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης, όπως ο παραπλανητικός τίτλος αφήνει να εννοηθεί. Αλλά ότι, αντιθέτως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ στις ανακριτικές αρχές ώστε να διεξάγουν με αποτελεσματικό τρόπο την έρευνα τους για την αναζήτηση της αλήθειας».
«Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια σοβαρή ευθύνη έχουν και τα μέσα ενημέρωσης», καταλήγει ο κ. Μαρινάκης.

Η απάντηση του Βήματος: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με την ανακοίνωσή του δεν διαψεύδει το ρεπορτάζ του ”Βήματος”.
Απλώς ισχυρίζεται ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για την αλλοίωση των ηχογραφημένων συνομιλιών τις ώρες της τραγωδίας των Τεμπών.
Όποιος διαβάσει το σχετικό δημοσίευμα αντιλαμβάνεται ότι η εφημερίδα παραθέτει γεγονότα, δεν αποδίδει ευθύνες και ζητά απαντήσεις.
Οι ευθύνες θεωρούμε βέβαιο πως θα αναζητηθούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές», αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα» στην απάντησή της.

Η ΝΔ επιτίθεται στον δημοσιογράφο του Βήματος για το ρεπορτάζ με τη μονταζιέρα

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Alter Εgo, πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ότι «ο δημοσιογράφος κ. Βασίλης Λαμπρόπουλος στο σημερινό του ρεπορτάζ (24/3/2024), υποστηρίζει ότι έγινε μοντάζ στις ηχογραφημένες κλήσεις μεταξύ του σταθμάρχη και των μηχανοδηγών, προκειμένου να “ενισχυθεί το επιχείρημα του ανθρώπινου λάθους”» και προσθέτουν: «Είναι ο ίδιος ο κ. Λαμπρόπουλος, που στις 01/03/2023 και ώρα 15:30 έδωσε το ρεπορτάζ του στο δελτίο ειδήσεων του Mega, σύμφωνα με το οποίο ο σταθμάρχης είχε ήδη παραδεχτεί το λάθος του και είχε συλληφθεί».
Οι ίδιες πηγές τονίζουν επίσης ότι «οι διαρροές των συνομιλιών ήρθαν πολλές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 22:11, αρκετές ώρες δηλαδή αφότου είχε ενημερώσει τους τηλεθεατές του Mega ο κ. Λαμπρόπουλος για την παραδοχή του σταθμάρχη, καθώς και τη σύλληψή του».
Τέλος, διερωτώνται: «Τελικά πότε έλεγε αλήθεια ο κ. Λαμπρόπουλος;
Τότε που μας ενημέρωνε για την παραδοχή του λάθους από τον ίδιο τον Σταθμάρχη ή σήμερα που παρουσιάζοντας ως “αποκάλυψη” μια είδηση που έπαιξε παντού προ ενός έτους, μιλάει για “μονταζιέρα” με σκοπό την “ενίσχυση του επιχειρήματος του ανθρώπινου λάθους”;

www.bankingnews.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white