Σαβ, Ιουν 22, 2024

Μεϊμαράκης για Μέση Ανατολή: Εάν ζητηθεί από την Ελλάδα, θα πρέπει να ανταποκριθεί

Μεϊμαράκης για Μέση Ανατολή: Εάν ζητηθεί από την Ελλάδα, θα πρέπει να ανταποκριθεί

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τις αρχές, τις αξίες μας τον δυτικό τρόπο ζωής».

«Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, που ελπίζω ότι θα υπάρξει αυτοσυγκράτηση και δεν θα συνεχιστεί», δήλωσε για την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και ευρωβουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης -από την Νέα Υόρκη, όπου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
«Γεγονός είναι πάντως ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση όλοι για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις αρχές μας, τις αξίες μας, την εδαφική μας ακεραιότητα.
Ήδη στην Ευρώπη συνεδριάζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα για να εξετάσουν την πολύ σοβαρή κατάσταση και τις επόμενες κινήσεις, που ελπίζουμε και ευχόμαστε να επικρατήσουν η λογική και η Ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το CNN Greece, ενώ συμπλήρωσε:
«Η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, είμαστε ενεργό μέλος της ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι, αν μας ζητηθεί, πρέπει να ανταποκριθούμε ώστε να βοηθήσουμε να εξασφαλίσουμε την Ειρήνη ακόμη πιο γρήγορα. Και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τις αρχές, τις αξίες μας τον δυτικό τρόπο ζωής».

www.bankingnews.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white