Σαβ, Ιουν 22, 2024

ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΖΙΦΚΩΒΙΚΟΣ : Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ FINAL-4 ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ

ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΖΙΦΚΩΒΙΚΟΣ : Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ FINAL-4 ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ : Διαβάζοντας το περσινό άρθρο www.triklopodia.gr/bas_4-ολυμπιακός-γιατί-έχασε-την-euroleague/ αλλά και το προ ημερών

https://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b6%cf%8e%ce%ba%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b4%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%af/ σχετικά με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τον τελικό του ΕΥΡΟΜΠΑΣΚΕΤ (για δεύτερη συνεχόμενη φορά), μπήκα στον πειρασμό να συμπληρώσω στα γραφόμενά τους κάποιες απόψεις επί πνευματική ωφελεία ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Εξ άλλου η παρακολούθηση αθλητικών θεαμάτων (και κάθε άλλου είδους κοσμικών θεαμάτων), κατά τον ΑΚΡΙΒΗ ΤΥΠΟΝ της Πίστεώς μας, θεωρούνται ΑΡΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ και επ’ουδενί χρόνος ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ (βλ Όμιλία Ιερού Χρυσοστόμου περί ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ στην αρχαιότητα).

Για τον συνειδητοποιημένο Ορθόδοξο Χριστιανό,που επιθυμεί πνευματική εξέλιξη, ΚΑΘΑΡΣΗ, ΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΕΩΣΗ, κάθε κοσμική διασκέδαση (που σκεδάννει= σκορπίζει τον νου), όχι ουδέτερη δεν είναι πνευματικά, αλλά αντίθετα ζημιογόνος. Για τον Χριστιανό υπάρχει μόνο ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ (αγωγή ψυχής) μέσα από τα πνευματικά μέσα της Εκκλησίας μας (άδειν τε και ψάλλειν, μελέτη θείου λόγου, προσευχή και συζητήσεις επί πνευματική ωφελεία). Όλα τα άλλα είναι χάσιμο χρόνου και φρένο στην πνευματική του εξέλιξη. 

1) Για το επίμαχο θέμα της βλασφημίας,που αποδίδεται στον προπονητή του Ολυμπιακού, καταθέτω τα λόγια του Μεγάλου Καππαδόκη Αγίου, του Μ.Βασιλείου:  <<Εκείνος που αμαρτάνει, παραβαίνει τον Θείο νόμο. Εκείνος που βλασφημεί, ασεβεί στον ίδιο τον Θεό>>. Επίσης: <<Εκείνος που πετάει τι λιθάρι προς τα πάνω, το ρίχνει στο κεφάλι του>> (Σοφία Σειράχ). Ακόμη: <<Η βλασφημία είναι έκφραση μίσους κατά του Θεού>>.

Από αυτή την άποψη, το ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στους 4 καλλίτερους μπασκετικά της Ευρώπης, είναι εκδήλωση αγάπης, ευσπλαχνίας και άκρας συγκατάβασης του Θεού. Κανονικά θάπρεπε να αποκλεισθεί από τον 1ο προκριματικό γύρο. 

Όσον δε αφορά τον βλάσφημο προπονητή του Ολυμπιακού, το ότι ζει και κινείται ακόμη, είναι απόδειξη της άπειρης Θείας αγάπης και ανοχής και κυρίως της ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ. Το ερώτημα όμως είναι:<<έως πότε?>> 

2) Θα ανατρέξω σε μερικές εμπειρικές καταστάσεις του παρελθόντος (κάποια πραγματικά περιστατικά), που δείχνουν πως λειτουργούσε η κοινωνία τα παλαιά χρόνια: 

α) Κάπου στα χρόνια της χούντας και της λεγόμενης <<Μεταπολίτευσης>>, όταν κάποιος στις παιδικές παρέες έβριζε το σόι ενός άλλου (κατά προτίμηση μητέρα, αδελφή ή θεία), ήταν βέβαιο ότι ο υβριζόμενος θα ωρμούσε εναντίον του <<ως σκύμνος ωρυόμενος>>, μη υπολογίζοντας ηλικία ή σωματική διάπλαση του υβριστή. 

β) Ανάγλυφο είναι στη μνήμη μου περιστατικό, όπου στρατευόμενος (απλώς στρατιώτης) επιτέθηκε στον λοχαγό του,που έβρισε τα Θεία. Την επόμενη, στην αναφορά, ο διοικητής τού απένειμε συγχαρητήρια. 

γ) Γνωστός κελλιώτης Αγιορείτης μοναχός γρονθοκόπησε στο κέντρο της  Αθήνας πριν το 2000, κάποιον άγνωστο περαστικό γιατί έβριζε τα Θεία. 

δ) Πηγαίνοντας πιο πίσω χρονικά στο μακρινό παρελθόν του έπους του 1940, όταν ο ευσεβέστατος Ελληνικός στρατός έγραφε ηρωϊκές σελίδες στη Πίνδο με οδηγό την Προστάτιδα Παναγία, καταγράφεται το εξής: 

Υβριστής Έλληνας στρατιώτης τραυματίστηκε. Οι συστρατιώτες του, αφού τον περιποιήθηκαν, συνέχισαν την επέλαση, αφήνοντάς τον πίσω. Μετά το τέλος της επιχείρησης γύρισαν πίσω στον τραυματία,ο οποίος όμως είχε αποβιώσει. Τον έθαψαν κάτω από το χιόνι, αλλά μετά από λίγο εχθρική οβίδα τον ξέθαψε. Ούτε η γη δεν δεχόταν τον υβριστή.                                                                                                            

3) ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 

Οι Πατέρες τονίζουν : <<Όλα τα συμβαίνοντα στον επίγειο αυτό προσωρινό κόσμο,έχουν πνευματικές αιτίες, διέπονται από πνευματικούς νόμους. Αυτό που κατανοούμε με βάσει τους αισθητούς φυσικούς νόμους, αντιπροσωπεύει ένα ελάχιστο ποσοστό (5% και λιγότερο) στην ερμηνεία των γεγονότων και φαινομένων. Το υπόλοιπο ερμηνεύεται με βάση τους πνευματικούς νόμους, που η εξήγησή τους είναι προνόμιο των λίγων φωτισμένων ανθρώπων. 

Ερχόμαστε πάλι σε κάποια παραδείγματα από τον αθλητικό ποδοσφαιρικό χώρο. 

α) Η κραταιά πάλαι ΑΕΛ του θεσσαλικού ποδοσφαίρου (και πρωταθλήτρια Ελλάδος), είχε απώλειες ή σοβαρούς τραυματισμούς νέων ταλαντούχων παικτών (π.χ. Μουσιάρης, Κουκουλίτσιος, Βαλαώρας) σε τροχαία ατυχήματα. Κυκλοφορούσε τότε στους ποδοσφαιρικούς κύκλους ότι η Διοίκηση του συλλόγου της Λάρισας είχε σχέση με τους βλάσφημους Μάρτυρες του Ιεχωβά. 

β) Ο ιστορικός Απόλλων  Αθηνών της Ριζούπολης, πρωταθλητής Σμύρνης από το 1917-1922 και μετά πρωταθλητής στο τοπικό τότε πρωτάθλημα  Αθηνών (1924, 1938, 1948, 1958), το 1987 υποβιβάστηκε, επανήλθε και το 2000 ξαναϋποβιβάστηκε. Το 2005 έπεσε στη Γ’Εθνική και το 2007 στην Ερασιτεχνική. Και τώρα βρίσκεται στην ανυποληψία (Γ’Εθνική Ερασιτεχνική). 

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αιτία της κατρακύλας του Συλλόγου είναι η πνευματική διολίσθηση του προέδρου του να φιλοξενεί στο γήπεδό του τους βλάσφημους Μάρτυρες του Ιεχωβά, για να κάνουν τις βαπτίσεις των νέων μελών τους. Το ποδοσφαιρικό βέβαια επιχείρημα της πτώσης, ήταν οι λιγοστοί φίλαθλοι του ιστορικού συλλόγου. Αλλά υπάρχει περίπτωση να προκόψει οτιδήποτε σ’αυτό τον κόσμο, όταν έχει πάρει διαζύγιο από τον Τριαδικό Θεό? 

Για τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας,δεν υπάρχει χειρότερο είδος βλασφημίας κατά του Θεού από την βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Αββά Αγάθωνος, που δεχόταν αδιαμαρτύρητα τις συκοφαντίες εναντίον του (για πορνεία, κλοπή κ.λ.π.), αλλά αντιδρούσε με αγανάκτηση στην συκοφαντία της αίρεσης, γιατί αυτό σημαίνει αυτόματα εκκοπή από τον Τριαδικό Θεό.

γ) Ένα ακόμη παράδειγμα από το πολύ πρόσφατο ποδοσφαιρικό παρελθόν.Την χρονιά 2022-2023 ο ΠΑΟ τερμάτισε πρώτος στην κανονική διάρκεια,έχασε όμως το πρωτάθλημα στα PLAY-OFFS, γιατί έχασε στο τελευταίο καθοριστικό ματς από τον αδιάφορο και υποδεέστερο Ολυμπιακό. Οι <<πράσινοι>> ποδοσφαιριστές στο συγκεκριμμένο αγώνα που παίζονταν ολόκληρο πρωτάθλημα, έδειξαν απίστευτη νωθρότητα. Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ : Οι περισσότεροι είχαν κορωνοϊό. Για μας που στο διάστημα της κορωνοχούντας δεν υποκύψαμε στην υγιειονομική τρομοκρατία (και που τώρα βγαίνουμε δικαιωμένοι μετά τις αποκαλύψεις για τις MRNA ενέσεις), το μυαλό μας πάει ότι ο συμπαθέστατος Αθηναϊκός σύλλογος έπεσε στην παγίδα του τσιμπήματος και τσίμπησε την ευκαιρία να μπολιαστεί. Γιατί πως αλλιώς να κολλήσει κορωνοϊό μετά από τρία χρόνια διαδρομής του, όταν όλοι οι ιολόγοι αποφαίνονται ότι κανένας ιός δεν αντέχει πάνω από 2-2,5 χρόνια? Χώρια βέβαια από τις αποκαλύψεις των αντισυστημικών γιατρών ότι το <<θεραπευτικό>> μπόλι έχει μέσα του το ζωντανό στέλεχος του ιού και μάλιστα στην πρώτη του και πιο δύσκολη παραλλαγή.                                                                                                              

Δηλ. Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ της απώλειας του τίτλου είναι η υπακοή στη νεοταξίτικη αντζέντα. Αδικαιολόγητα ο προπονητής κος Γιοβάνοβιτς τάβαλε με την ΕΠΟ, γιατί δεν ανέβαλε τον αγώνα, ώστε οι ποδοσφαιριστές του να αναρρώσουν. Μήπως θάπρεπε να τα βάλει με ΤΗΝ ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ της ομάδος του, που έκανε τυφλή υπακοή (όπως και το 78% των Ελλήνων) στην βιολογική πλατφόρμα της ΝΤ? 

Και μακάρι βέβαια το πράγμα να σταματήσει εκεί. Γιατί ήδη στον πλανήτη έχουν χαθεί πάνω από 2000 αστέρες του διεθνούς αθλητικού στερεώματος, που έκαναν το λάθος να σηκώσουν το μανίκι στην ΝΤ. 

4) Τέλος για να μη ρίχνουμε όλο το βάρος στον δύστυχο προπονητή του Ολυμπιακού(που έχει γίνει είδηση στις ερυθρόλευκες αθλητικές φυλλάδες για το χόμπυ του να τοξοβολεί κατά του Ουρανού), η πνευματική ευθύνη βαρύνει εξίσου και όλον τον Ολυμπιακό κόσμο (Διοίκηση,φίλαθλοι), ο οποίος παρακολουθεί απαθώς ή διαμαρτυρόμενος χλιαρώς το φαινόμενο. Εντύπωση προκαλεί η ανοχή των ιδιοκτητών της ΚΑΕ αδελφών Αγγελοπούλου, που ο παππούς τους Παναγιώτης Αγγελόπουλος ήταν μέγας δωρητής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, άρα είχε ενεργότατη σχέση με την Ορθοδοξία. 

Σε τέτοιου είδους καταστάσεις δεν υπάρχει ουδετερότητα. <<Το σιωπάν δοκεί συναινείν>>.                             Το <<τι με ενδιαφέρει εμένα? Εγώ δεν έχω σχέση με τον βλάσφημο!>>, είναι πονηρός λογισμός, που φανερώνει δαιμονική απανθρωπιά. 

Ευχόμαστε αλλαγή πορείας και στον προπονητή (για το δικό του όφελος, αλλά και το όφελος της ομάδος του) και στην υπόλοιπη ομάδα (από την κορυφή μέχρι τον τελευταίο οπαδό).                                                               

ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ : (εν αναμονή και των τελικών του Ελληνικού πρωταθλήματος) Δώστε τον προπονητή προπονητική μεταγγραφή στον αντίπαλο Παναθηναϊκό.

ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ! Με οικονομική κάλυψη του νέου συμβολαίου του με τον ΠΑΟ από μέρους του Ολυμπιακού. Θα έχετε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα Ελλάδος για όσα χρόνια ο συγκεκριμμένος προπονητής θα κωουτσάρει τον αντίπαλο Αθηναϊκό Σύλλογο! 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 

ΑΔΕΛΦΙΚΑ 

ΙΩ.ΖΙΦΚΩΒΙΚΟΣ 

(Πρώην ΓΑΒΡΟΣ και νυν με την ομάδα <<ΙΧΘΥΣ>=<<Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ>>) 

ΠΗΓΗ

Παρόμοια άρθρα

logo white