Πεμ, Απρ 25, 2024

Έξαλλο το ΠΑΣΟΚ με τη Μητρόπολη Κέρκυρας: Έθεσε εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές Μπιάγκη και Αυλωνίτη επειδή ψήφισαν για τα ομόφυλα ζευγάρια

Έξαλλο το ΠΑΣΟΚ με τη Μητρόπολη Κέρκυρας: Έθεσε εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές Μπιάγκη και Αυλωνίτη επειδή ψήφισαν για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Ενέργειες, που στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκκλησίας» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη

Tη σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας η οποία θέτει ουσιαστικά εκτός Εκκλησίας τους βουλευτές Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ) αλλά και τον Χρήστο Αυλωνίτη (ΣΥΡΙΖΑ) οι οποίοι ψήφισαν «ναι» στην ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα» αναφέρφει το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας με έμφαση ότι η πολιτεία έχει απαρέγκλιτο καθήκον την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαιρέτως και τη νομοθετική διασφάλιση της ισότητας όλων των πολιτών.

«Ενέργειες, που επενδύουν σε διαχωρισμούς με μικροκομματικές σκοπιμότητες και στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων σύμφωνα με το Σύνταγμα, προφανώς και δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκκλησίας» αναφέρει επίσης η Χαριλάου Τρικούπη.

Η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας έγινε γνωστή την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 οπότε πραγματοποιήθηκε η Γενική Ιερατική σύναξη υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Εκεί αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για τους δύο από τους τρεις βουλευτές του νησιού καθώς ο κ. Στέφανος Γκίκας από τη ΝΔ απείχε από τη σχετική ψηφοφορία.

Τους ζητούν να μετανοήσουν!

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη εκφράζεται η βαθιά απογοήτευσή της για την στάση που κράτησαν οι δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης καθώς όπως σημειώνεται παρότι είχαν ενημερωθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με επίσημη επιστολή ότι το νομοσχέδιο αυτό απάδει στις θέσεις και στην πίστη του ορθόδοξου χριστιανού, εντούτοις το υπερψήφισαν.

«Έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα» αναφέρει επίσης η Μητρόπολη και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Για μας λοιπόν αυτοί οι δύο βουλευτές δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας… Τους καλούμε να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, δεν θεωρούμε ότι τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουμε σε μετάνοια για το ατόπημά τους. Δηλώνουμε, πάντως, ότι δεν θα τους αποδώσουμε στο εξής καμία τιμή που απορρέει από τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας στις επίσημες εκδηλώσεις, στις ενοριακές λατρευτικές συνάξεις και λιτανείες και τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

pentapostagma.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white