Τρι, Ιουλ 23, 2024

Πατριάρχης Κύριλλος για νομοσχέδιο ομοφύλων: «Τους πρόδωσε η ελληνική Κυβέρνηση» – Φόβοι για εμφύλιες διαμάχες

Πατριάρχης Κύριλλος για νομοσχέδιο ομοφύλων: «Τους πρόδωσε η ελληνική Κυβέρνηση» – Φόβοι για εμφύλιες διαμάχες

Η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση μαρτυρεί την απώλεια της κυριαρχίας της Ελλάδας και την προδοσία των ελίτ που πρόδωσαν τον λαό και τον πολιτισμό τους

ΟΠατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος μιλώντας σε φόρουμ

κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας, καταδίκασε δριμύτατα για άλλη μια φορά τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην Ελλάδα.

Ο Ρώσος Πατριάρχης δήλωσε πως η η Ελλάδα έχασε την κυριαρχία της και κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για προδοσία του λαού

Η εφημερίδα «Ντνέβνικ» αναφέρει: «Υπήρξε απλώς μια προδοσία», καθώς ο Πατριάρχης Κύριλλος κατά την ομιλία του είπε μεταξύ άλλων: «Κάθε Ορθόδοξος αντιλαμβάνεται τα γεγονότα στην Ελλάδα με λύπη, γιατί η Ελλάδα είναι μια ορθόδοξη χώρα και από τον ελληνικό κόσμο, από το Βυζάντιο, λάβαμε την πίστη μας… Απλώς έγινε μια προδοσία».

Υπενθύμισε ότι στην επικράτεια της Ελλάδας υπάρχει η μοναστική δημοκρατία του Άθω, γνωστή για τους αυστηρούς κανόνες της και ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που αναγνωρίζει τη νομιμότητα του γάμου ομοφύλων σε κυβερνητικό επίπεδο.

«Η νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων στην Ελλάδα είναι προδοσία από την πολιτική ελίτ των παραδόσεων και του πολιτισμού αυτής της χώρας και αυτό το γεγονός γίνεται αντιληπτό με θλίψη στον ορθόδοξο κόσμο», τόνισε ο Πατριάρχης Κύριλλος που σημείωσε ότι αυτή η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση μαρτυρεί την απώλεια της κυριαρχίας της Ελλάδας και την προδοσία των ελίτ που πρόδωσαν τον λαό και τον πολιτισμό τους.Την απόφαση της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου καταδίκασε δριμύτατα η Σύνοδος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία την αναγνώρισε ως παραβίαση του «Νόμου του Θεού».

Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα η Εκκλησία δεν είναι χωρισμένη από το κράτος· οι ιερείς λαμβάνουν μισθούς από τον προϋπολογισμό. Έτσι, υπάρχει σαφής αντίφαση μεταξύ των ιδεολογικών γραμμών της κυβέρνησης. Πρόσφατα, η Ελλάδα αγωνίζεται για τη μέγιστη πίστη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δυτικές χώρες έχουν ήδη εγκωμιάσει και χαιρετίσει την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για τους γάμους ομόφυλων. Ωστόσο, η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας καταδικάζει κατηγορηματικά αυτή την απόφαση και είναι εξοργισμένοι που ο νόμος ψηφίστηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη η κοινή γνώμη».

pentapostagma.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white