Τρι, Απρ 23, 2024

Αθανάσιος Δρούγος: Μεγάλη αρκτική άσκηση του ΝΑΤΟ, ταραχή στην Γερμανία από τις υποκλοπές των Ρώσων

Αθανάσιος Δρούγος: Μεγάλη αρκτική άσκηση του ΝΑΤΟ, ταραχή στην Γερμανία από τις υποκλοπές των Ρώσων

Στην συνέντευξή μας (04-03-2024) ο γεωστρατηγικός αναλυτής μεταφέρει πληροφορίες από τα κρίσιμα διπλωματικά και στρατιωτικά μέτωπα του πλανήτη.

Με αφορμή τα 10 χρόνια από την μυστηριώδη εξαφάνιση της μαλαισιανής πτήσεις ίχνη της οποίας

δε βρέθηκαν ποτέ μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις από την επανέναρξη των ερευνών για τον εντοπισμό των συντριμμιών το αεροπλάνο καθώς νέα στοιχεία φαίνεται ότι προσφέρονται προς αξιοποίηση με την εμπλοκή μάλιστα εξειδικευμένων εταιρειών που αναλαμβάνουν την έρευνα.

Εντωμεταξύ το NATO υλοποιεί μία μεγάλη πλήρους κλίμακος στρατιωτική άσκηση στον αρκτικό κύκλο με τη συμμετοχή 14 κρατών μελών μεταξύ των οποίων βέβαια οι δύο νεοεισερχόμενες χώρες Φινλανδία και Σουηδία με ειδικό ρόλο ούτως ή άλλως στην περιοχή.
Το σενάριο αφορά αντιμετώπιση επιθετικής ενέργειας της Ρωσίας και περιλαμβάνει συμμετοχή μεγάλου όγκου δυνάμεων.

Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί από την δημοσιοποιηθείσα υποκλοπή από τους Ρώσους συνομιλία Γερμανών αξιωματικών «που συζητούν πώς να χτυπήσουν και καταστρέψουν τη γέφυρα της Κριμαίας», που συνδέει τη Ρωσία (Κρασνοντάρ) με την Ουκρανική χερσόνησο.

Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη φαίνεται επίσης να συζητούν την πολύ πιθανή παράδοση των ισχυρότατων πυραύλων κρουζ Taurus στο Κίεβο, την οποία ο Σόλτς έχει απορρίψει δημοσίως (μέχρι στιγμής) αναμένοντας πρώτα Αμερικανική κίνηση με παράδοση των παρόμοιων πυραύλων ATACMS)

Μιλούν επίσης για αυξημένη εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών σε βάσεις στη Γερμανία καθώς και μελλοντικούς στρατιωτικούς στόχους.

Το Κίεβο έχει ζητήσει εδώ και καιρό από τη Γερμανία να της παράσχει πυραύλους Taurus, οι οποίοι μπορούν να φτάσουν στόχους έως και 500 χλμ (300 μίλια) μακριά και να πλήξουν Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες και πόλεις σε βάθος.(Κουρσκ, Μπριάνσκ, Βορονέτς, Ορέλ κα).

Ο Σολτς μιλώντας σε επίσκεψή του χθες στη Ρώμη όπου είχε συνομιλίες με την Τζόρτζια Μελόνι χαρακτήρισε την διαρροή ως «πολύ σοβαρή», ενώ ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ARD χαρακτήρισε τη διαρροή ως «καταστροφή» για τις Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.

Μιλώντας στο διπλωματικό φόρουμ της Αττάλειας στην Τουρκία το Σάββατο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε ότι η ηχογράφηση δείχνει ότι η Ουκρανία και οι υποστηρικτές της «δεν θέλουν να αλλάξουν καθόλου την πορεία τους και θέλουν να επιφέρουν στρατηγική ήττα στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης»…

ΠΗΓΗ

Παρόμοια άρθρα

logo white