Τρι, Ιουλ 23, 2024

Βιβλική προφητεία σε εξέλιξη – Γιατί μεταφέρουν στο Ισραήλ κόκκινες αγελάδες από το Τέξας

Βιβλική προφητεία σε εξέλιξη – Γιατί μεταφέρουν στο Ισραήλ κόκκινες αγελάδες από το Τέξας

Σε μια άγνωστη μυστική τοποθεσία στη Δυτική Όχθη βρίσκεται μια αγέλη κόκκινων αγελάδων - Επιλέχθηκαν για το κόκκινο χρώμα του τριχώματός τους από θρησκευτικούς ζηλωτές.

Δημήτρης Δρίζος

Όταν ο εκπρόσωπος της Χαμάς Abu Ubaida πραγματοποίησε ομιλία με αφορμή την 100ή ημέρα του πολέμου στη Γάζα, μια μπερδεμένη αλλά και εντυπωσιακή δήλωση ξέφυγε από τα πρωτοσέλιδα.

Αναφέροντας τα κίνητρα για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ, κατηγόρησε τους Εβραίους ότι «φέρνουν κόκκινες αγελάδες» στους Αγίους Τόπους.

Οι αγελάδες για τις οποίες μιλούσε είναι κόκκινες δαμαλίδες, οι οποίες βόσκουν τώρα σε ασφαλή, άγνωστη τοποθεσία στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη. Μερικοί Εβραίοι και Χριστιανοί πιστεύουν ότι είναι το κλειδί για την ανοικοδόμηση του εβραϊκού ναού που κάποτε βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ ώστε να υποδεχτούν τον Μεσσία που αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη.

Για να καταλάβει κάποιος τι σημαίνει αυτό θα πρέπει να γυρίσει πίσω σχεδόν 2.000 χρόνια στην ταραχώδη ιστορία της Μέσης Ανατολής, όταν οι αρχαίοι Ρωμαίοι κατέστρεψαν τον τελευταίο ναό στην Ιερουσαλήμ.

Για να το ξαναχτίσουν, ένθερμοι πιστοί επισημαίνουν το Βιβλίο των Αριθμών της Βίβλου, το οποίο διατάζει τους Ισραηλίτες να προσφέρουν «μια κόκκινη δαμαλίδα χωρίς ελάττωμα ή ψεγάδι και που δεν ήταν ποτέ κάτω από ζυγό».

Μόνο με αυτή την θυσία, επιμένουν, μπορεί ο ναός να ανεγερθεί.

Από το Τέξας στη Δυτική Όχθη

Καθοριστικός παράγοντας για τη μεταφορά των δαμαλίδων στους Αγίους Τόπους ήταν ο Yitshak Mamo, από την Uvne Jerusalem, μια ομάδα που δεσμεύτηκε να ανεγείρει τον νέο στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

«Μπορείτε να ελέγξετε αν έχουν άσπρες ή μαύρες τρίχες», είπε στο CBS News, εξηγώντας ότι οποιαδήποτε τρίχα δεν είναι κόκκινη θα απέκλειε τις αγελάδες από το να εκπληρώσουν τον προφητευμένο ρόλο τους.

Η εύρεση των κόκκινων δαμαλίδων πήρε χρόνια. Η αναζήτηση οδήγησε τον Mamo όχι σε Εβραίους κτηνοτρόφους αλλά σε χριστιανούς κτηνοτρόφους χιλιάδες μίλια μακριά.

«Μετά από μακρά αναζήτηση, τα βρήκαμε στο Τέξας», είπε.

«Για να παρακάμψουμε τους αυστηρούς νόμους που ίσχυαν εκείνη την εποχή που απαγόρευαν την εξαγωγή βοοειδών των ΗΠΑ στο Ισραήλ, οι δαμαλίδες ταξινομήθηκαν ως κατοικίδια», είπε ο Mamo γελώντας. Αλλά για όσους ακολουθούν τις βιβλικές εντολές, οι αγελάδες δεν αποτελούν κάτι αστείο, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι δεν ήταν διαφημιστικό κόλπο.

«Ο Χάρι Πότερ είναι μια καλή ιστορία. Η Βίβλος δεν είναι ιστορία», είπε. «Η Βίβλος είναι μια οδός του Θεού για να μας οδηγήσει».

Αλλά ενώ ταξινομούνται ως κατοικίδια, δεν υπάρχουν σχέδια να αφήσουν τις κόκκινες δαμαλίδες να ζήσουν μια μακρά ζωή.

Ένας τεράστιος λευκός βωμός τους περιμένει, όπου πρόκειται να καούν σε ένα οικόπεδο με θέα στο Όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ. Ο Mamo είπε ότι η τελετή πρέπει να πραγματοποιηθεί κοιτάζοντας απευθείας στο σημείο που βρισκόταν ο αρχαίος Δεύτερος Ναός, έως ότου καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το έτος 70.

Οι ευαγγελικοί των ΗΠΑ, οι αγελάδες και η δεύτερη έλευση

Οι Εβραίοι ακτιβιστές δεν πτοήθηκαν από τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ή τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα. Κάποιοι χρησιμοποιούν τη σύγκρουση ως φόντο για να προωθήσουν την υπόθεσή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην πρόσφατη Εθνική Συγκέντρωση για Προσευχή και Μετάνοια στην Ουάσιγκτον, D.C., ο Μάμο μίλησε για τις δαμαλίδες του και τις ελπίδες του για έναν Τρίτο Εβραϊκό Ναό. Η συγκέντρωση συγκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ Μάικ Τζόνσον, ο οποίος έκανε μια κεντρική προσευχή πριν μιλήσει ένας ευαγγελικός ηγέτες και μέλη του Κογκρέσου. Πολλοί Αμερικανοί ευαγγελικοί πιστεύουν ότι οι κόκκινες δαμαλίδες θα οδηγήσουν τη δεύτερη έλευση του Χριστού.

«Θα δεχθούμε τον Μεσσία και χρειαζόμαστε τον Μεσσία να έρθει», είπε στη συγκέντρωση ο Μπάιρον Στίνσον, ένας Τεξανός που βοήθησε να έρθουν οι αγελάδες στο Ισραήλ. «Για μένα, η κόκκινη δαμαλίδα είναι κόκκινη για το αίμα του Ιησού Χριστού. Γι’ αυτό είναι κόκκινη».

Πίσω στον οικισμό του στη Δυτική Όχθη, ο Μάμο είπε στο CBS News ότι οι δαμαλίδες χρειάζεται μόνο να περάσουν ένα τελευταίο τεστ καθαρότητας. Η τελετή που ελπίζει ότι θα αναστήσει τον ναό και θα εισαγάγει τον Μεσσία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε μέρα. Είπε ότι κατανοεί γιατί η Χαμάς θα μπορούσε να είναι αγανακτισμένη.

«Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, ακόμα κι αν έχουν δίκιο, γιατί πρέπει να σφάζουν και να βιάζουν ανθρώπους για να κερδίσουν τον πόλεμο τους», είπε. «Οι τρομοκράτες μας επιτίθενται πριν ονειρευόμαστε αυτές τις αγελάδες», σκέφτεται. «Δεν τους χρειάζονται ως δικαιολογία για να σκοτώσουν».

newsbomb.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white