Σαβ, Μάι 18, 2024

«Κλειδώσατε τα παιδιά με τους κακοποιητές τους»!! Η πιο ζοφερή επίπτωση των lockdown, video

«Κλειδώσατε τα παιδιά με τους κακοποιητές τους»!! Η πιο ζοφερή επίπτωση των lockdown, video

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα παιδιά γνώρισαν ανησυχητική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Ο ειδικός στην κλινική ψυχολογία, Dr. Phil McGraw, σε νέα δημόσια τοποθέτησή

του κατακεραύνωσε όσους κατά τη διάρκεια της τρίχρονης πανδημίας υποστήριξαν και εφάρμοσαν τα καταστροφικά lockdown.

Όπως τόνισε, εκτός από οικογενειακές επιχειρήσεις που κήρυξαν πτώχευση καθώς για σχεδόν 2 χρόνια «πάγωσαν» τα πάντα, μεγάλο θύμα των lockdown ήταν τα παιδιά.

Θυμίζουμε πως σε όλη τη Δύση, το 2020 και το 2021 ελάχιστες ήταν οι χώρες που επέτρεψαν το άνοιγμα των σχολείων, βάζοντας «λουκέτο» και σε όλες εκείνες τις παράλληλες δραστηριότητες που συνοδεύουν την καθημερινότητα των παιδιών (αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, παιδικές χαρές, φροντιστήρια κ.α.).

Τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά για την ψυχική υγεία των παιδιών:

«Έκλεισαν τα σχολεία. Και ήμουν εντάξει με τις δύο εβδομάδες, αλλά αυτό επεκτάθηκε σε μήνες, σε 1 έτος και σε ορισμένες περιπτώσεις σε 2 χρόνια με διδασκαλία εξ αποστάσεως η οποία γνώριζαν ότι δεν λειτουργεί.

Όταν έκλεισαν τα σχολεία γνώριζαν ότι αυτά ήταν μία σανίδα σωτηρίας για αυτά τα παιδιά κι ότι τα χρειάζονταν για την συναισθηματική τους ανάπτυξη. Και γνώριζαν επίσης ότι οι εξουσιοδοτημένοι ανταποκριτές, οι δάσκαλοι, οι σύμβουλοι, οι εργαζόμενοι στα κυλικεία, οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων ήταν επίσης στα σχολεία.

Κι εκείνοι ήταν που παρακολουθούσαν αυτά τα παιδιά και μπορούσαν να αναφέρουν εάν έβλεπαν σημάδια ότι ένα παιδί παρενοχλούνταν σεξουαλικά ή κακοποιούνταν στο σπίτι. Έβαλαν λουκέτο σε όλο αυτό! Και εκείνα τα παιδιά στάλθηκαν σπίτι τους, κλειδωμένα με τους κακοποιητές τους»:

 

 

eurokinissi photo αρχείου

el.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white