Τρι, Ιουλ 23, 2024

Εμβόλια κορωνοϊού: Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές μηνύσεις πολιτών;; Χαμός στις ΗΠΑ

Εμβόλια κορωνοϊού: Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές μηνύσεις πολιτών;; Χαμός στις ΗΠΑ

Τι πάνε να περάσουν οι σύμμαχοι του Τραμπ...

Το μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Chip Roy, εισήγαγε ένα νομοσχέδιο-«φωτιά» που θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να μηνύσουν τους

κατασκευαστές των εμβολίων κατά του COVID-19 για ανεπιθύμητες παρενέργειες που σχετίζονται με τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων.

Αμερικανικά ΜΜΕ μιλούν για «αφαίρεση κάθε ασπίδας που προστατεύει τους κατασκευαστές εμβολίων».

Ο Roy είπε ότι ο νόμος Let Injured Americans Be Legally Empowered Act, ή αλλιώς LIABLE Act, είναι απαραίτητος επειδή οι Αμερικανοί «αξίζουν δικαιοσύνη για την παραβίαση της προσωπικής τους ιατρικής ελευθερίας και όσοι τραυματίστηκαν ιατρικά αξίζουν αποζημίωση».

Όπως μεταδίδεται, ο νόμος LIABLE θα «επιτρέψει στους Αμερικανούς που έλαβαν εμβόλια που προωθήθηκαν παραπλανητικά και επιβλήθηκαν σε πολλούς Αμερικανούς μέσω ομοσπονδιακών υποχρεωτικών μέτρων να ακολουθήσουν αστικές διαφορές για τους τραυματισμούς τους», σύμφωνα με μια περίληψη του νομοσχεδίου. (Σχετικά: Απαιτήσεις αποζημίωσης για εμβόλια κατά του COVID συνολικού ύψους άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που υποβλήθηκαν κατά της AstraZeneca.)

«Αυτά τα εμβόλια έλαβαν άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης μονομερώς και δεν πέρασαν από την κανονική διαδικασία έγκρισης του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA)», συνεχίζει η περίληψη του νομοσχεδίου.

Ο τρόπος με τον οποίο ο νόμος LIABLE καταργεί τις ομοσπονδιακές προστασίες ευθύνης για τους κατασκευαστές εμβολίων για τον COVID-19 είναι η κατάργηση αυτών των εν λόγω προστασιών όταν θεσπίστηκαν νόμος όταν ψηφίστηκε ο νόμος για την ετοιμότητα και την προετοιμασία του κοινού για καταστάσεις έκτακτης (PREP Act) το 2005.

 

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo el.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white