Σαβ, Μάι 25, 2024

Στο βάθος έρχεται διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας και το «δίκαιο του εδάφους» στην απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες;

Στο βάθος έρχεται διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας και το «δίκαιο του εδάφους» στην απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες;

Το μότο που θα σερβιριστεί στους Έλληνες πολίτες θα είναι ότι " σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες οι σχέσεις εκκλησίας κράτους έχουν διαχωριστεί"

Η κατάσταση όλο το προηγούμενο διάστημα μετά το νομοσχέδιο με αντεγκλήσεις για τον γάμο των ομοφυλοφίλων που τελικά έγινε νόμος τους κράτους, και τα χθεσινά επεισόδια στην Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με τις νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα στα Τέμπη, έχουν δυναμιτίσει σοβαρά το πολιτικό σκηνικό στην χώρα μας.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες στον ελληνικό τύπο, δεν έχουμε τελειώσει με όλα αυτά που δίχασαν την ελληνική κοινωνία, ( μετά τα νομοσχέδια των παράνομων μεταναστών και των ομοφυλοφίλων) και στο βάθος έρχεται αναθεώρηση του Συντάγματος και για το διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας, αλλά και και το «δίκαιο του εδάφους» στην απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες φυσικά, για το οποίο παραπέμπουμε στις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόκειται για δύο θέματα, που θα τα δούμε να έρχονται στον κατάλληλο χρόνο, με τα οποία θα επιχειρηθεί η Ελλάδα να εναρμονιστεί πλήρως με την Ευρώπη, χωρίς και πάλι να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, και αυτό θα ξεσηκώσει πιθανόν νέες διαμαρτυρίες, δημιουργώντας ρήγματα στην εσωτερική πολιτική συνοχή της κοινωνίας.

Αναφέρουμε την λέξη δημοψήφισμα, διότι αυτό ακριβώς έλαβε χώρα στην Ιρλανδία ( μια καθολική χώρα), με τον λαό να δίνει απαντήσεις στο ζήτημα του γάμου των ομοφυλοφίλων για παράδειγμα.

Γιατί στην χώρα μας δεν πήραμε αυτό το δημοκρατικό παράδειγμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αλλά απλά εισήχθη  ένα νομοσχέδιο το οποίο ψήφισαν τα τρία μεγάλα κόμματα, χωρίς την έγκριση του λαού;

Τροποποίηση του Συντάγματος για το διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας και το «δίκαιο του εδάφους» στην απόδοση ιθαγένειας

Η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες Ευρωπαϊκές χώρες που αναγνωρίζει επίσημη θρησκεία και δεν έχει προβεί στον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, και αυτό ενοχλεί πολλούς πάρα πολλούς εκτός χώρας.

Στο σύνταγμά της ορίζεται ως επικρατούσα θρησκεία η της ανατολικής ορθόδοξης εκκλησίας του Xριστού. Το γεγονός αυτό αποτελεί προϊόν ιστορικών συνθηκών από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.

Μετά τις πρόσφατες αντιδράσεις Ιερέων σε διάφορες εκκλησίες κατά βουλευτών διαφόρων κομμάτων που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τους ομοφυλόφιλους, ξεκίνησε πιθανότατα η αντίστροφη μέτρηση για την μελλοντική τροποποίηση του Συντάγματος για το διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας, αναφέρει και ο ελληνικός τύπος.

Η πρόσφατη σφοδρή αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος στο νομοσχέδιο για “το δικαίωμα στον γάμο ομοφυλοφίλων ζευγαριών” κινητοποίησε διάφορα πολιτικά αντανακλαστικά, υπό τον φόβο των αντιδράσεων Ιεραρχών σε μεγάλη μερίδα πολιτικών της χώρας μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος είχε εκδώσει μια καταγγελτική ανακοίνωση που αναγνώστηκε στους ναούς ενώ απέστειλε και επιστολή προς τους βουλευτές υπενθυμίζοντάς τους προφανώς τις εκλογικές παρενέργειες της θετικής τους ψήφου.

Για αυτό το ελληνικό πολιτικό σύστημα και ειδικά τα Τρία μεγάλα κόμματα ετοιμάζονται μεθοδικά το επόμενο διάστημα, να βάλουν σε σειρά και την αναθεώρηση του Συντάγματος μετά την πάροδο του απαιτούμενου διαστήματος, για να διαχωριστεί η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία από το κράτος, διαλύοντας έτσι μια παράδοση αιώνων.

Παράλληλα θα ανοίξουν πιθανόν τους Ασκούς του Αιόλου για μια σειρά από ζητήματα, όπως η μισθοδοσία των κληρικών, και πολλά άλλα ζητήματα, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα φέρουν σε σύγκρουση τις δύο πλευρές.

Παράλληλα με αυτό, έρχεται και το «δίκαιο του εδάφους» στην απόδοση ιθαγένειας σε χιλιάδες παιδιά που θα γεννιούνται από παράνομους μετανάστες στην χώρα μας, αλλοιώνοντας έτσι τον ελληνικό πληθυσμό σε μερικά μόνο χρόνια.

Ο κίνδυνος στην Ουκρανία και την Ευρώπη, με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ ουσιαστικά, είναι τεράστιος, και τα απόνερα θα φτάσουν στα Βαλκάνια και την χώρα μας σε κάθε πιθανή πολεμική σύγκρουση, ενώ οι Τούρκοι παραμονεύουν.

Αυτήν την λίαν επικίνδυνη περίοδο, οι Έλληνες θα είναι δυστυχώς πολιτικά διχασμένοι, και φτωχοί μπροστά στον κίνδυνο, αλλά μήπως αιώνες τώρα έτσι δεν ήμασταν;

Όταν φτάσει εκείνη η ώρα όμως θα ενωθούμε ξανά με μαγικό τρόπο όπως παλιά, για να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε έρθει.

pentapostagma.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white