Τετ, Ιουλ 24, 2024

Η δύναμη του σημείου του σταυρού. Ιστορικά γεγονότα.

Η δύναμη του σημείου του σταυρού. Ιστορικά γεγονότα.

Το κύριο σύμβολο του Χριστιανισμού είναι ο σταυρός. Ο σταυρός, στον οποίο εκτελέστηκαν αντάρτες και εγκληματίες στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, έχει γίνει σύμβολο της αιώνιας ζωής. Σήμερα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη ζωή ενός χριστιανού χωρίς το σημείο του σταυρού στο σπίτι και στην εκκλησία. Και θα μιλήσουμε για θαύματα και

γεγονότα που αποδεικνύουν τη δύναμη του σημείου του σταυρού.

Ιστορικά γεγονότα.

«Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσεις»

Το 312, ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Α΄ ο Μέγας, πριν από τη μάχη με τον αυτοκράτορα Μαξέντιο, είδε το σημείο του σταυρού στον ουρανό. Δίπλα έγραφε: «Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσεις». Μετά από αυτό, ο Κωνσταντίνος στόλισε τις σημαίες, τις πανοπλίες και τις στρατιωτικές στολές του στρατού, μετά από τις οποίες επιτεύχθηκε πραγματικά η νίκη επί του εχθρού.

Δαμασμός του Λέοντα με το Σημείο του Σταυρού από τον Ιωάννη Χρυσόστομο.

Στην περιοχή κοντά στο μοναστήρι όπου ζούσε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος , ένα λιοντάρι λυσσομανούσε. Απλοί άνθρωποι και ζώα έπεσαν θύματα του αρπακτικού. Κανείς δεν ήξερε τι να κάνει· τα όπλα δεν βοηθούσαν στην αντιμετώπιση του. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, στον οποίο απευθύνθηκαν για βοήθεια, διέταξε να φτιάξουν έναν ξύλινο σταυρό και να τον τοποθετήσουν στο σημείο που εμφανίστηκε το λιοντάρι. Οι χωρικοί έκαναν ακριβώς αυτό. Οι επιθέσεις σταμάτησαν και σύντομα οι άνθρωποι είδαν το αρπακτικό νεκρό κοντά στο σταυρό.

Η Ζόγια στέκεται.

Αυτό το γεγονός, «ντροπιαστικό για όλους τους κομμουνιστές εκείνης της εποχής», συνέβη στη Σαμάρα το 1956 και έγινε ευρέως γνωστό στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Υπήρχε ένα πάρτι στο σπίτι στην Chkalovskaya, όπου μαζεύονταν αγόρια και κορίτσια. Η Ζόγια περίμενε τον φίλο της με το όνομα Νικολάι, ο οποίος ακόμα δεν είχε έρθει και μετά άρχισε να χορεύει με το εικονίδιο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκε βροντή, ξαφνικά σκοτείνιασε, αστραπές έλαμψαν και η κοπέλα πάγωσε με την εικόνα, μετατράπηκε σε ζωντανό άγαλμα. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τη συγκινήσουν. Οι βελόνες που προσπάθησαν να της κάνουν ένεση έσπασαν και οι ιατρικές ομάδες δεν κατάφεραν να σηκώσουν τη Ζόγια από το πάτωμα. Η καρδιά του κοριτσιού χτυπούσε, αλλά δεν υπήρχαν άλλα σημάδια ζωής.

Ήταν αδύνατο να μιλήσουμε για αυτό το γεγονός. Ζητήθηκε από όλους τους αυτόπτες μάρτυρες να υπογράψουν έγγραφα που να αναφέρουν ότι δεν υπήρχε στάση του κοριτσιού, προσπαθώντας να εξηγήσουν το περιστατικό με διάφορες αποκλίσεις. Αυτό όμως δεν ήταν το πιο σημαντικό γεγονός. Κανείς δεν επιτρεπόταν κοντά στο κορίτσι. Μόνο μετά από λίγη ώρα, ένας γέρος ήρθε κοντά της και, έχοντας σταυρώσει το κορίτσι, μπόρεσε να αρπάξει το εικονίδιο από τα χέρια της. Εκείνη την ώρα, η Ζόγια χωλαίνει και έπεσε στο πάτωμα.

Τίποτα περισσότερο δεν ήταν γνωστό γι ‘αυτήν, και ακόμα δεν είναι σαφές ποιος ήταν αυτός ο ηλικιωμένος. Άλλοι είπαν ότι ήταν ο ίδιος ο Άγιος Νικόλαος, άλλοι – ο αρχιμανδρίτης.

Θάνατος Ναζί.

Αυτή η ιστορία συνέβη στη σύγχρονη Ουκρανία , όταν οι Ναζί άρχισαν να κατεδαφίζουν εκκλησίες, να απομονώνουν πιστούς και να χλευάζουν τις ορθόδοξες αξίες. Κοντά σε έναν από τους ναούς υπήρχε ένας τραγουδιστής που προσευχόταν ακριβώς στο δρόμο. Οι Ναζί άρχισαν να την κοροϊδεύουν και να την προσβάλλουν, να λένε δυσάρεστα πράγματα, αλλά σε απάντηση εκείνη έκανε το σημείο του σταυρού από πάνω τους. Στο τέλος έπεσε νεκρός αυτός που γέλασε περισσότερο .

Επιστημονική έρευνα.

Το φαινόμενο του σημείου του σταυρού και η έρευνά του έχουν μελετηθεί από πολλούς επιστήμονες εδώ και πολύ καιρό. Πολλοί από αυτούς, όντας άθεοι, έχοντας μάθει για τη δύναμη του σταυρού και της προσευχής, έγιναν πιστοί. Ας δώσουμε ως παράδειγμα μερικά από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από διάφορους ερευνητές και ομάδες επιστημόνων κατά τη μελέτη του σημείου του σταυρού.

Το σημάδι της διασταύρωσης πάνω από το νερό μειώνει τον αριθμό των παθογόνων μικροβίων έως και 1000 φορές.

Αυτή η έρευνα διεξήχθη από τη φυσικό Angelina Malakhovskaya για περισσότερα από 10 χρόνια. Η ίδια ήταν η εμπνευστής της μελέτης. Επιπλέον, ανακαλύφθηκε ότι η δύναμη του Λόγου του Θεού επηρέασε τη δομή του μορίου του νερού. Έγινε πιο πυκνό, η οπτική πυκνότητα στη μικρή υπεριώδη περιοχή του φάσματος αυξήθηκε.

Επί δέκα χρόνια, η Άννα απήγγειλε την προσευχή του Κυρίου πάνω από φαγητό και νερό και μετά έκανε το σημείο του σταυρού πάνω της. Μετά από αυτό κοίταξα τους δείκτες. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των παθογόνων βακτηρίων μειώθηκε κατά 7, 10, ακόμη και περισσότερο από 1000 φορές. Ταυτόχρονα, η Άννα δεν διάβαζε πάντα την προσευχή, αλλά μερικές φορές έφερνε πιστούς και μη. Σύμφωνα με τη μελέτη, το να πεις μια προσευχή και να κάνεις το σημείο του σταυρού πάνω από το φαγητό δεν εξαρτιόταν από το αν κάποιος πιστός το έκανε ή όχι. Επομένως, η ανάγνωση προσευχών πριν από τα γεύματα και το σημείο του σταυρού πάνω από το φαγητό αυξάνει την ποιότητά του ανεξάρτητα από τη σύνθεσή του. η ποιότητα του νερού βελτιώνεται επίσης.

Ο σταυρός και η προσευχή μετατρέπουν ένα μόριο νερού σε νιφάδα χιονιού, η ροκ μουσική σε ουρική άρθρωση.

Στη δεκαετία του ’90, οι ερευνητές πραγματοποίησαν ένα πείραμα που μίλησε για τη δύναμη του σημείου του σταυρού και της προσευχής. Έγιναν προσευχές πάνω από το νερό και έγινε το σημείο του σταυρού, στη συνέχεια οι επιστήμονες εξέτασαν μέσω μικροσκοπίου τη δομή του μορίου του. Είχε σχήμα νιφάδες χιονιού. Μετά από αρκετή ώρα, το νερό τοποθετήθηκε εκεί όπου η ροκ μουσική έπαιζε σε υψηλή ένταση. Αφού ολοκληρώθηκε, οι ερευνητές εξέτασαν ξανά τη δομή του μορίου – έμοιαζε με το σχήμα μιας ουρικής αρθρώσεως.

Ιστορίες που διηγήθηκαν οι ενορίτες.

Κάθε ενορία έχει τις δικές της περιπτώσεις που σχετίζονται με το σημείο του σταυρού, γιατί βοήθησε όχι μόνο στην απόκτηση πίστης, αλλά και στην προστασία των πιστών από διάφορα προβλήματα, προβλήματα, ακόμη και θάνατο. Εδώ είναι μερικές τέτοιες ιστορίες που αφηγούνται ιερείς από διάφορες ενορίες.

Η ιστορία του Βασιλικού Δανό.

Αυτή η ιστορία συνέβη το 1998 , όταν δύο γυναίκες περπατούσαν μέσα από το χωριό προς τον σταθμό. Εκεί είδαν ένα μαύρο βασιλικό μαντρόσκυλο, που γάβγιζε άγρια ​​και δεν άφηνε τις γυναίκες να πάνε μπροστά. Ο ιδιοκτήτης δεν ήταν εκεί. Ως αποτέλεσμα, ένας από τους ενορίτες του ναού άρχισε να κάνει το σημείο του σταυρού πάνω από τον Μεγάλο Δανό. Ο σκύλος ηρέμησε αμέσως και ήρεμα άφησε τις γυναίκες να προχωρήσουν.

Σύγχρονη ιστορία, αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο.

«Ο παππούς μου ήταν ζωγράφος της εκκλησίας μέχρι που τυφλώθηκε, και βαθιά θρησκευόμενος, επιπλέον, στη σοβιετική εποχή, όταν υπήρχε δίωξη της εκκλησίας. Οι ιερείς του ζητούσαν συχνά να ξαναβάψει εικόνες και σταυρούς. Ο παππούς τους βοήθησε μέχρι το τέλος των ημερών του και αποκοιμήθηκε ένα βράδυ. Την προηγούμενη μέρα ζωγράφισε μια εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Η δουλειά είχε σχεδόν τελειώσει, αλλά ο παππούς ήταν πολύ κουρασμένος και αποκοιμήθηκε. Η γιαγιά μου κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο. Τη νύχτα, ο παππούς είδε ένα όνειρο στο οποίο ο Αρχάγγελος Μιχαήλ του είπε: «Σήκω, Μιτρόφαν, νίκησε τους εχθρούς σου». Ξύπνησε αμέσως και μπήκε στο δωμάτιο της γιαγιάς του.

Εκεί ήταν σχεδόν σκοτεινά, η λάμπα έλαμπε. Και η γιαγιά βάφτισε τον άντρα που ήταν ξαπλωμένος στο χαλί νομίζοντας ότι ήταν ο παππούς που προσευχόταν και ένιωθε άρρωστος. Στο σημείο του σταυρού, ο εγκληματίας βρυχήθηκε, ούρλιαξε και όρμησε στο μπαλκόνι, χωρίς να πάρει τίποτα. Η γιαγιά δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί. Μόνο το επόμενο πρωί ένας γείτονας της είπε ότι είχε δει ληστές να σκαρφαλώνουν στο μπαλκόνι για να πάρουν εικονίδια για να τα πουλήσουν αργότερα.

Ήταν περίεργο που ο εγκληματίας φοβόταν το σημείο του σταυρού και έφυγε χωρίς να πάρει τίποτα, γιατί ήταν πιο δυνατός από τη γιαγιά. Έτσι προστάτευε την οικογένεια το σημείο του σταυρού. Ο κλέφτης πιάστηκε, είπε ότι όταν βαφτίστηκε, ο ίδιος δεν κατάλαβε γιατί φοβήθηκε και ούρλιαξε, μετά υποχώρησε. Τον κυρίευσε μεγάλος φόβος, κι έτσι έσπευσε να το σκάσει».

Η ιστορία ενός άθεου.

Μια γυναίκα ήταν πάντα άπιστη, αν και βαφτίστηκε, αλλά δεν αναγνώριζε την εκκλησία και ό,τι είχε σχέση με αυτήν. Ήταν δύσπιστη με τους ιερείς και της άρεσε να παρακολουθεί τρομακτικές ταινίες με αιματηρές σκηνές, σκελετούς και άλλες ιστορίες τρόμου. Όταν έγινε πολύ μεγάλη, άλλαξε εντελώς. Σύμφωνα με την ίδια, τη στοίχειωναν δαίμονες και τέρατα από τις ταινίες που την ενδιέφεραν. Οι παραισθήσεις δεν ανακουφίστηκαν ούτε με φάρμακα ή υπνωτικά χάπια, αλλά κάτι άλλο ήταν έκπληξη.

Ο άνθρωπος που χλεύαζε την πίστη και τις προσευχές ο ίδιος ζήτησε να του διαβάσει προσευχές για να διώξει τα κακά πνεύματα. Η ίδια είπε ότι οι δαίμονες τράπηκαν σε φυγή αμέσως μόλις βαφτίστηκαν, κάτι που εξέπληξε όλα τα μέλη της οικογένειας. Μόνο στα βαθιά της γεράματα έγινε πιστή (ακόμη και δύο φορές πριν από το θάνατό της κοινωνούσε) και πίστευε ειλικρινά στον Θεό, αν και πριν πάντα επέπληξε την Εκκλησία και ήταν μεγάλος σκεπτικιστής.

Έτσι το σημείο του σταυρού προστάτευε τους χριστιανούς σε διαφορετικές εποχές.

dzen.ru

orthodoxathemata

Παρόμοια άρθρα

logo white