Σαβ, Μάι 25, 2024

Φέτος της μόδας είναι να είσαι ” Ιούδας”…

Φέτος της μόδας είναι να είσαι ” Ιούδας”…

Παραθέτουμε ένα όμορφο άρθρο, σχετικό με το τι είναι πιο εύκολο και τι πιο δύσκολο.


Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι ο Ιούδας

“Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι ο Ιούδας. Λες πως είσαι φίλος, μα όταν βρεις την ευκαιρία, δε διστάζεις για τριάκοντα αργύρια, με ένα φιλί να προδώσεις τους ανθρώπους σου.

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι ο Πιλάτος. Κάθε φορά που τα πράγματα ζορίζουν, εσύ «νίπτεις τας χείρας σου». Δεν παίρνεις την ευθύνη ούτε για τις πράξεις σου, ούτε για τη ζωή σου.

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι και εσύ ένας από τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους. Για τον κόσμο όλο, τίμιος, δίκαιος, καθαρός, μέσα σου όμως, να κρύβεις μίσος, οργή, ζήλεια, υπερηφάνεια, ασπλαχνία.

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να είσαι ο όχλος. Χάβρα Ιουδαίων. Να μην έχεις βούληση. Να μην παίρνεις καμία ευθύνη. Να μην βάζεις το μυαλό σου να σκεφτεί. Απλά να ακολουθείς. Σαν πρόβατο. Και «άρον άρον» να ζητάς να σταυρωθεί, αυτός που μέχρι χθες επευφημούσες.

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να είσαι ο Βαραββάς. Να χτίζεις τη δική σου ελευθερία, τη δική σου ζωή, εις βάρος κάποιου άλλου. Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι ο ληστής στα αριστερά. Και ακόμα και εκεί, στην έσχατη στιγμή σου, να μην λες ένα «ήμαρτον», αλλά να βρίζεις, να φωνάζεις, να κατηγορείς και να χλευάζεις άλλους για τα δικά σου λάθη.

Το δύσκολο, είναι να είσαι όπως ο Χριστός…

Να σταυρώνεσαι καθημερινά για χάρη όσων αγαπάς και παρόλα αυτά να ψιθυρίζεις πάνω από το σταυρό

«Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τί ποιούσι».
«Γρηγορεῖτε»!

Με τον Μαθητή της αγάπης, με την Μητέρα Του, με τις Μυροφόρες, με τον Νικόδημο και τον Ιωσήφ, στα δεξιά Του!

Καλή Ανάσταση!”
ΑΦΡΟΔΊΤΗ ΚΑΣΤΑΝΗ ΠΗΓΗ

Πριν ένα 24ωρο επισημάναμε :
“προδοσία μέχρι μυελού των οστών”
Βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/04/blog-post_105.html?m=1

Και ο Ιούδας δεν ήθελε να τον λένε προδότη, αλλά πρόδωσε και απηγχωνίσθει.
Σήμερα τα ίδια αλλά σε υπερθετικό βαθμό.

” τόσοι πολλοί οι προδοτες σαν τα άστρα του Ουρανού και τα φύλλα του Βασιλικού ”

” προδότες κάτω από τον ΣΤΑΥΡΟ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, προδότες ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους , προδότες απέναντι στα Ιερά και τα Όσια του Μυελού της Ελληνοχριστιανικής Παράδοσης μας , προδότες σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής ”

” Δηλ. είμαστε εν δυνάμει προδότες ή εν τη πράξη προδότες γιατί ” δίνουμε ” το φιλί του Ιούδα και τον αφήνουμε να πρωταγωνιστεί στην ζωή μας δίχως να νοιαζόμαστε για τις συνέπειες της προδοσίας ”

” η προδοσία στοίχισε το κάτι παραπάνω στους Φαρισαίους, αλλά έφερε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ – η προδοσία ιστορικά στην Ελλάδα κόστιζε τραγωδίες ,αλλά φέρνει την Ανάσταση της”

Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΗΓΗ

Παρόμοια άρθρα

logo white