Σαβ, Μάι 18, 2024

Τρόμος στην Μέση Ανατολή!

Τρόμος στην Μέση Ανατολή!

Τύμπανα πολέμου ηχούν τις τελευταίες ώρες στη γειτονιά μας.

Το Ισραήλ θεωρεί θέμα χρόνου επικείμενο χτύπημα από το Ιράν σε ισραηλινό έδαφος, με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Είναι βέβαιο ότι το Ιράν διαθέτει τους συγκεκριμένους πυραύλους, είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να τρυπήσουν την αεράμυνα, των μεγάλων πόλεων τουλάχιστον του Ισραήλ.

Είναι ένα υπαρκτό πλέον σενάριο, έπειτα και από το χτύπημα των Ισραηλινών στην καρδιά την Δαμασκού και την πρεσβεία του Ιράν με 11 νεκρούς, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής των φρουρών της επανάστασης στη Συρία.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική από την είδηση ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν σχέσεις με το Ισραήλ, προφανώς βλέποντάς την επερχόμενη σύγκρουση.

Το Ισραήλ δήλωσε ξεκάθαρα πως εάν χτυπηθεί το έδαφος του, τότε θα απαντήσει με βομβαρδισμό στο έδαφος του Ιράν. Ήδη σήμερα, χτυπήθηκαν πέντε στρατιωτική στόχοι μέσα στη χώρα με 10 νεκρούς, χωρίς βέβαια το Ισραήλ έχει αναλάβει την ευθύνη. Η πρόθεση αυτή του Ισραήλ, έγινε γνωστή επίσημα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια αντίδραση μέχρι στιγμής από την Ουάσινγκτον.

Εάν το χειρότερο σενάριο, δηλαδή αυτό της σύρραξης Ιράν – Ισραήλ επιβεβαιωθεί, τότε ο κίνδυνος είναι τεράστιος όχι μόνο για ολόκληρη την περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

newsbreak.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white