Τρι, Ιουλ 23, 2024

Σχεδόν 107 Εκατομμύρια Αμερικανοί Δεν Έχουν Δουλειά Αυτή Τη Στιγμή

Σχεδόν 107 Εκατομμύρια Αμερικανοί Δεν Έχουν Δουλειά Αυτή Τη Στιγμή

Πολλοί άνθρωποι είναι πραγματικά μπερδεμένοι σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή.

Οι μεγάλοι εργοδότες πραγματοποιούν μαζικές απολύσεις

σε όλη τη χώρα και όσοι αναζητούν εργασία περνούν πολύ δύσκολα. Ωστόσο, εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Μπάιντεν και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να επιμένουν ότι το ποσοστό ανεργίας είναι χαμηλό και ότι όλα είναι εντάξει. Τι μπορεί λοιπόν να εξηγήσει μια τέτοια ασυνέπεια; Ας ελπίσουμε ότι από τη στιγμή που θα ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου θα έχετε μια πολύ πιο ξεκάθαρη άποψη για το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί έξω.

Την Παρασκευή, το BLS δημοσίευσε τους αριθμούς απασχόλησης για τον μήνα Φεβρουάριο. Η Zero Hedge την αποκαλεί «η πιο γελοία αναφορά θέσεων εργασίας στην ιστορία» …

Τον περασμένο μήνα πιστεύαμε ότι η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιανουαρίου ήταν η « πιο γελοία στην πρόσφατη ιστορία », αλλά,  αγόρι μου,  κάναμε λάθος επειδή σήμερα το πρωί το τμήμα στοχευμένης προπαγάνδας του Μπάιντεν (γνωστός και ως BLS) δημοσίευσε την έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο και αυτό ήταν κάτι το άγριο χάλι. αλλού. Ακόμα και ο Γκέμπελς θα κοκκίνιζε.

Μας είπαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 275.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα.

Αλλά αν ψάξετε βαθύτερα στην έκθεση, θα διαπιστώσετε ότι ο αριθμός των εργαζομένων που γεννήθηκαν στην περιοχή μειώθηκε στην πραγματικότητα κατά 560.000 τον περασμένο μήνα.

Και τους τελευταίους 3 μήνες, ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν γεννηθεί σε αυτόχθονες καταγωγής μειώθηκε κατά 2,4 εκατομμύρια …

Αλλά περιμένετε  , υπάρχουν ακόμη περισσότερα,  γιατί τώρα που τελείωσε η προκριματική περίοδος και μπαίνουμε στην καρδιά της εκλογικής περιόδου και τα πολιτικά σημεία συζήτησης θα τεθούν γύρω από αριστερά και δεξιά, ειδικά στο πλαίσιο της μεταναστευτικής κρίσης που δημιουργήθηκε σκόπιμα από την κυβέρνηση Μπάιντεν. ελπίζοντας να εισαγάγουν εκατομμύρια νέους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους (ίσως οι ΗΠΑ μπορούν να διεξαγάγουν προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα ή τη Γουατεμάλα, εξάλλου οι πολίτες τους θα ψηφίσουν παράνομα τον Νοέμβριο), αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι τον Φεβρουάριο, ο αριθμός των  γηγενών εργαζομένων υποχώρησαν ξανά , ολισθαίνοντας κατά 560 χιλιάδες σε μόλις 129,807 εκατομμύρια. Προσθέστε σε αυτά τα δεδομένα του Δεκεμβρίου  και θα έχουμε μια σχεδόν ρεκόρ πτώσης 2,4 εκατομμυρίων εργαζομένων που γεννήθηκαν στην περιοχή τους τελευταίους 3 μήνες  (μόνο το κραχ του Covid ήταν χειρότερο)!

Από πού λοιπόν προέρχεται η «αύξηση θέσεων εργασίας»;

Αν μπορείτε να το πιστέψετε, το BLS ισχυρίζεται ότι 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι που γεννήθηκαν στο εξωτερικό προστέθηκαν μόνο τον Φεβρουάριο …

Το offset; Ένα ρεκόρ 1,2 εκατομμυρίων εργαζομένων που γεννήθηκαν στο εξωτερικό  (διαβάστε μετανάστες, νόμιμοι και παράνομοι αλλά  κυρίως παράνομοι )  προστέθηκαν τον Φεβρουάριο!

Υποτίθεται ότι πρέπει να πιστεύουμε τέτοιες ανοησίες;

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ξένοι εργαζόμενοι προστέθηκαν στο σύστημα σε έναν μόνο μήνα, όταν οι απολύσεις είναι σε τόσο εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με το Challenger, Gray & Christmas, μόλις γίναμε μάρτυρες του υψηλότερου αριθμού απολύσεων κατά τον μήνα Φεβρουάριο από τη Μεγάλη Ύφεση …

Οι ανακοινώσεις απολύσεων τον Φεβρουάριο έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο για τον μήνα από την παγκόσμια οικονομική κρίση, σύμφωνα με την εταιρεία outplacement Challenger, Gray & Christmas.

Το σύνολο των 84.638 προγραμματισμένων περικοπών παρουσίασε αύξηση 3% σε σχέση με τον Ιανουάριο και 9% από τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, με τις εταιρείες τεχνολογίας και χρηματοδότησης να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Από ιστορική σκοπιά, αυτός ήταν ο χειρότερος Φεβρουάριος από το 2009, όπου σημειώθηκαν 186.350 ανακοινώσεις, καθώς ο χειρότερος της οικονομικής κρίσης φαινόταν να τελειώνει.

Έχουμε πραγματικά μια κρίση απασχόλησης σε αυτή τη χώρα, αλλά όσοι βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό που μπορούμε να δούμε με τα δύο μας μάτια δεν είναι στην πραγματικότητα αληθινό.

Με άλλα λόγια, μας καυτηριάζουν πολύ δυνατά.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους το κάνουν αυτό είναι με τον τρόπο ταξινόμησης εκείνων που δεν λειτουργούν.

Όταν ένας ενήλικας δεν εργάζεται, ταξινομείται είτε ως «άνεργος» ή «δεν ανήκει στο εργατικό δυναμικό».

Τον Φεβρουάριο,  6.458.000 Αμερικανοί θεωρήθηκαν επίσημα «άνεργοι».

Εάν αυτός ο αριθμός ήταν ακριβής, θα ήταν καλά νέα.

Αλλά άλλοι 100.285.000 Αμερικανοί θεωρήθηκαν ότι «δεν ήταν στο εργατικό δυναμικό» τον Φεβρουάριο.

Όταν προσθέσετε αυτούς τους δύο αριθμούς μαζί, λαμβάνετε συνολικά 106.743.000 Αμερικανούς που δεν λειτουργούν.

Με άλλα λόγια, σχεδόν 107 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν δουλειά αυτή τη στιγμή.

Επιτρέψτε μου να προσπαθήσω να βάλω αυτόν τον αριθμό στη σωστή προοπτική.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, ο αριθμός αυτός δεν έφτασε ποτέ ούτε τα 90 εκατομμύρια.

Έτσι αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των Αμερικανών που δεν εργάζονται είναι πολύ υψηλότερος από ό,τι ήταν σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της χειρότερης οικονομικής ύφεσης από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.

Εν τω μεταξύ, οι συνθήκες συνεχίζουν να γίνονται ακόμη χειρότερες για εκείνους που πραγματικά λειτουργούν.

Το κόστος ζωής αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι οι μισθοί μας, και αυτό προκαλεί τεράστιο άγχος στα νοικοκυριά από ακτή σε ακτή.

Πρόσφατα, έμεινα έκπληκτος όταν έμαθα ότι ένα σπίτι 160 τετραγωνικών ποδιών στο Λας Βέγκας νοικιάζεται για 950 δολάρια το μήνα …

Ένα μικροσκοπικό σπίτι στην κοιλάδα του Λας Βέγκας προκαλεί μεγάλη αναταραχή.

Φωλιασμένο ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες, το μικροσκοπικό σπίτι των 160 τετραγωνικών ποδιών, με τιμή 950 $ το μήνα, έχει λάβει περισσότερες από 113 έρευνες από πρόθυμους ενοικιαστές.

Αυτό είναι παράλογο.

Αλλά αυτό είναι που μας έκαναν χρόνια αλόγιστης εκτύπωσης χρημάτων .

Η στέγαση έχει γίνει πιο απρόσιτη από ποτέ, και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις πυκνοκατοικημένες μητροπολιτικές μας περιοχές.

Αν μπορείτε να το πιστέψετε, ένα μέσο σπίτι στο Bozeman της Μοντάνα πωλείται τώρα για περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια …

Το Bozeman της Μοντάνα, μια μικρή πόλη περίπου 56.000 κατοίκων, έχει δει τις τιμές των κατοικιών να εκτινάσσονται στα ύψη λόγω της αυξημένης μετανάστευσης στην περιοχή, εκτοξεύοντας τη ζήτηση για ακίνητα.

Μια μονοκατοικία στην περιοχή αυξήθηκε κατά σχεδόν 40 τοις εκατό σε περισσότερα από 1,16 εκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Bozeman Real Estate Group.

Ταυτόχρονα, οι μισθοί μένουν στάσιμοι ή και πέφτουν σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι «το 48% των 2.000 εταιρειών των ΗΠΑ που συμμετείχαν στην έρευνα μείωσαν τις αμοιβές για ορισμένους ρόλους» το 2023…

Αλλά μερικοί βρίσκουν μια ανεπιθύμητη έκπληξη καθώς σαρώνουν τις λίστες για ανοιχτούς ρόλους. Η αύξηση του μισθού είναι σχεδόν αδύνατη. Σε πολλές περιπτώσεις, οι μισθοί φαίνονται χαμηλότεροι από τον προηγούμενο μισθό τους – ακόμη και για τις ίδιες θέσεις εργασίας.

Δεν φαντάζονται πράγματα. Μια έκθεση του 2023 σχετικά με τις τάσεις των αμοιβών από το ZipRecruiter έδειξε ότι το 48% των 2.000 εταιρειών των ΗΠΑ που συμμετείχαν στην έρευνα μείωσαν τις αμοιβές για ορισμένους ρόλους.

Η μεσαία τάξη κατακερματίζεται συστηματικά.

Κάθε μέρα που περνά, περισσότεροι Αμερικανοί εντάσσονται στις τάξεις των φτωχών και η έλλειψη στέγης και η πείνα εκρήγνυνται απολύτως σε όλο το έθνος .

Αυτό που βιώνουμε είναι το άμεσο αποτέλεσμα χρόνιων πολύ ανόητων πολιτικών.

Δυστυχώς, πολύ χειρότερα είναι στον ορίζοντα. Το υπόλοιπο του 2024 θα είναι βασανιστικό και το 2025 θα είναι ακόμα πιο οδυνηρό.

themostimportantnews.com

Παρόμοια άρθρα

logo white