Τετ, Ιουλ 24, 2024

Οι φυσικές καταστροφές που σπάνε ρεκόρ και παρακολουθούμε στο Τέξας και την Καλιφόρνια αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά ιστορικές

Οι φυσικές καταστροφές που σπάνε ρεκόρ και παρακολουθούμε στο Τέξας και την Καλιφόρνια αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά ιστορικές

Αν νομίζετε ότι αυτό που βλέπουμε είναι «φυσιολογικό», ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Τα τελευταία χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες πλήττονται από τη μια μεγάλη φυσική καταστροφή μετά την άλλη. Ο αριθμός των φυσικών καταστροφών δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 δημιούργησε ένα νέο ρεκόρ όλων των εποχών για ένα μόνο έτος, και

το 2024 είναι σίγουρα ένα θορυβώδες ξεκίνημα. Φαίνεται ότι κάθε νέα εβδομάδα φέρνει πολλές νέες καταστροφές, και αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε μερικούς απίστευτους. Η χιονοθύελλα που άρχισε να σφυρίζει την πολιτεία της Καλιφόρνια είναι τόσο τεράστια που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι είναι πραγματικά αληθινή, και η πυρκαγιά Stonehouse Creek στο παντελόνι του Τέξας έχει γίνει επίσημα η μεγαλύτερη πυρκαγιά σε ολόκληρη την ιστορία αυτής της πολιτείας …

Το Smokehouse Creek Fire είναι επίσημα η μεγαλύτερη και πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία του Τέξας – με τη δολοφονική κόλαση να καίει πάνω από 1,1 εκατομμύρια στρέμματα γης.

Από την Πέμπτη, η πυρκαγιά που σπάει ρεκόρ έχει κάψει 1.075.000 στρέμματα και έχει περιοριστεί κατά 3%, με χιλιάδες ανθρώπους να εκκενώνουν τα σπίτια τους.

Οι φρικιαστικοί άνεμοι σε συνδυασμό με τις μαινόμενες φλόγες έχουν απανθρακώσει τεράστιες εκτάσεις του Panhandle – και η πυρκαγιά έχει πλέον το αντίστοιχο μέγεθος ολόκληρου του Rhode Island.

Αυτή η φωτιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από ένα εκατομμύριο στρέμματα, αλλά εξακολουθεί να έχει περιοριστεί μόνο στο 3%.

Πώς είναι ακόμη δυνατόν;

Σύμφωνα με το CBS News , σε όλη την περιοχή «οι φανοστάτες έχουν πλέον λιώσει, οι σταθμοί ηλεκτρικού ρεύματος έχουν χωριστεί στη μέση και τα σπίτια και τα ακίνητα έχουν μετατραπεί σε απανθρακωμένα υπολείμματα». Είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη πυρκαγιά σε ολόκληρη την ιστορία της χώρας μας, και ακόμη και αν η πυρκαγιά κατασβέστηκε τώρα, η ανάκαμψη θα χρειαζόταν πολλά χρόνια γιατί έχουν γίνει τόσες καταστροφές.

Το Turkey Track Ranch είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά ράντζα στην πολιτεία του Τέξας και έχει σχεδόν εξολοθρευτεί …

Η πυρκαγιά κατέστρεψε επίσης το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού Turkey Track Ranch, αξίας 180 εκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο διεξήχθη «μία από τις μεγαλύτερες και πιο αιματηρές μάχες των Μεγάλων Πεδιάδων» κοντά στο τέλος του Εμφυλίου Πολέμου και η τοποθεσία του Πολέμου του Κόκκινου Ποταμού που ξεκίνησε το 1874. Το ακίνητο, ένα από τα παλαιότερα ράντζα στην πολιτεία που καλύπτει περίπου 80.000 στρέμματα, έχει δει περίπου το 80% των βοσκοτόπων, των πεδιάδων και του πυθμένα του κολπίσκου να κάηκε στην πυρκαγιά, αναφέρει η θυγατρική του CBS KHOU-TV.

«Η απώλεια των ζώων, των καλλιεργειών και της άγριας ζωής, καθώς και η περίφραξη των αγροκτημάτων και άλλες υποδομές σε όλη την περιουσία μας, καθώς και άλλα ράντζα και κατοικίες σε όλη την περιοχή, πιστεύουμε ότι είναι απαράμιλλη στην ιστορία μας», ανέφεραν οι ιδιοκτήτες σε δήλωση. «…Είμαστε όλοι εντελώς συντετριμμένοι και προσωπικά συντετριμμένοι από το μέγεθος αυτού του φρικτού γεγονότος».

Δεν μπορώ καν να καταλάβω τι περνούν οι ιδιοκτήτες αυτή τη στιγμή.

Απλώς προσπαθήστε να φανταστείτε πώς πρέπει να είναι να καίγεται το έργο της ζωής σας σε μια μέρα.

Και αυτή η φωτιά θα έχει τεράστιο αντίκτυπο και σε όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Το 85 τοις εκατό των βοοειδών στην πολιτεία του Τέξας είναι στη λαβή. Βίντεο με βοοειδή που έχουν καεί μέχρι θανάτου μοιράζονται σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Επίτροπος Γεωργίας Σιντ Μίλερ εκτιμά ότι «δεκάδες χιλιάδες» έχουν ήδη σκοτωθεί…

Το Reuters  μίλησε με τον κρατικό Επίτροπο Γεωργίας Σιντ Μίλερ, ο οποίος προειδοποίησε ότι η πυρκαγιά πιθανότατα έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ζώα και έχει καταστρέψει σιτηρά στους κάδους αποθήκευσης.

«Είναι σχεδόν σαν τη βενζίνη όταν ανεβαίνει», είπε ο Μίλερ, προσθέτοντας, «Τώρα έχουμε χάσει πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα.

Οι τιμές του βοείου κρέατος έχουν ήδη ανέβει σε εντελώς τρελά επίπεδα σε όλη τη χώρα.

Τι θα γίνει λοιπόν τώρα;

Ο Μίλερ προειδοποιεί επίσης ότι για τα βοοειδή που επιβιώνουν δεν θα μείνει τίποτα για φαγητό …

«Οι προμήθειες ζωοτροφών είναι σπάνιες για τα επιζώντα βοοειδή επειδή η φωτιά κατέστρεψε βοσκοτόπους και κάδους που περιείχαν καλλιέργειες όπως σιτάρι και καλαμπόκι», είπε.

Ο Μίλερ συνέχισε: «Υπάρχει απολύτως μηδενική βλάστηση. Τα βοοειδή που επιβιώνουν, δεν έχουν απολύτως τίποτα να φάνε».

Αν σας αρέσει το βοδινό κρέας, προμηθευτείτε το απόθεμα τώρα, γιατί οι τιμές πρόκειται να ανέβουν πολύ.

Στο μεταξύ, η πολιτεία της Καλιφόρνια πλήττεται από μια ακόμη ιστορική καταιγίδα.

Μια «σακάθετη χιονοθύελλα» έχει ήδη ξεκινήσει, και μέχρι να τελειώσει το Σαββατοκύριακο, ορισμένες περιοχές θα είναι κυριολεκτικά θαμμένες κάτω από 10 πόδια χιονιού …

Μια καταστροφική χιονοθύελλα αναμένεται να πλήξει τα βουνά στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα αργά αυτή την εβδομάδα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ρίχνοντας το μεγαλύτερο χιόνι της σεζόν μέχρι στιγμής. Μέχρι να τελειώσουν όλα, τα υψηλότερα υψόμετρα θα μπορούσαν να είναι θαμμένα κάτω από 10 και πλέον πόδια χιονιού.

Η χειρότερη καταιγίδα θα γίνει αισθητή στην οροσειρά της Σιέρα Νεβάδα. Η εκδήλωση ξεκινά τώρα την Πέμπτη, αλλά θα κορυφωθεί από την Παρασκευή και θα διαρκέσει μέχρι το Σαββατοκύριακο. Με μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα όπως αυτή, οι ριπές ανέμου πάνω από τις κορυφογραμμές της Σιέρα θα ξεπεράσουν εύκολα τα 100 mph, δημιουργώντας έντονες συνθήκες χιονοθύελλας που θα μπορούσαν να διαρκέσουν για μέρες.

«Είναι απλώς όλο το Σαββατοκύριακο», είπε η μετεωρολόγος καιρού του FOX Britta Merwin. «Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις. Είναι κυριολεκτικά όλο το Σαββατοκύριακο.»

Αναφέρεται ότι μια ριπή ανέμου 120 mph καταγράφηκε στο όρος Ward την Πέμπτη και οι εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο καθώς το χιόνι πέφτει με εκπληκτικό ρυθμό.

Αν μπορείτε να το πιστέψετε, προβλέπεται ότι «είναι πιθανοί ρυθμοί χιονόπτωσης έως και 5 ίντσες την ώρα» …

Είναι πιθανά εξαιρετικά δυνατά ποσοστά χιονόπτωσης έως και 5 ίντσες την ώρα, δήλωσε η Brittany Whitlam, προγνώστης μετεωρολογικών υπηρεσιών στο γραφείο του Reno. Οι συσσωρεύσεις χιονόπτωσης για τρεις ημέρες θα κυμαίνονται γενικά από 50 έως 100 ίντσες σε όλη τη Σιέρα, με τοπικά υψηλότερες ποσότητες σε υψηλότερα υψόμετρα, δήλωσε ο κλιματικός επιστήμονας του UCLA Daniel Swain σε μια συζήτηση πρόβλεψης στο YouTube την Πέμπτη.

«Αυτή θα είναι άλλη μια χιονοθύελλα πιθανώς για τα βιβλία ρεκόρ σε ορισμένα μέρη», είπε ο Σουέιν.

Δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς θα ήταν μια καταιγίδα τέτοιου μεγέθους, γιατί δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι παρόμοιο.

Λέγεται στους ντόπιους ότι ορισμένες κοινότητες μπορεί να είναι απομονωμένες για παρατεταμένη χρονική περίοδο και το σύνολο των χιονοπτώσεων στις τοποθεσίες που έχουν πληγεί περισσότερο θα μπορούσε στην πραγματικότητα να φτάσει τα «15 πόδια ή 180 ίντσες» …

Η AccuWeather προβλέπει ότι 6-10 πόδια χιονιού θα πέσουν στο Donner Pass ή έως και 120 ίντσες, σε διάστημα αρκετών ημερών. Παρόμοιες χιονοπτώσεις είναι πιθανές σε πολλά από τα χιονοδρομικά κέντρα στη Σιέρα Νεβάδα, με χιονοπτώσεις AccuWeather Local StormMax™ 15 πόδια ή 180 ίντσες. Οι παρασύρσεις από την καταιγίδα θα φτάσουν έως και πολλές ιστορίες.

Τώρα είναι καταιγίδα!

Εδώ και χρόνια, προειδοποιώ στα βιβλία μου ότι θα βλέπαμε τις φυσικές καταστροφές να αυξάνονται σε συχνότητα και ένταση.

Και στην πραγματικότητα αυτό που βιώνουμε αυτή τη στιγμή είναι μόνο η αρχή.

Πολλά περισσότερα είναι στον ορίζοντα και οι περισσότεροι άνθρωποι στον γενικό πληθυσμό δεν έχουν ιδέα…

themostimportantnews.com

Παρόμοια άρθρα

logo white