Τετ, Δεκ 11, 2024

Κάπνισμα: Αυτό το νόστιμο ρόφημα μπορεί να σας βοηθήσει να το κόψετε οριστικά – Και να αναστρέψει την βλάβη

Κάπνισμα: Αυτό το νόστιμο ρόφημα μπορεί να σας βοηθήσει να το κόψετε οριστικά – Και να αναστρέψει την βλάβη

Με τους Οργανισμούς υγείας σε όλο τον κόσμο να σχεδιάζουν την απαγόρευση και του ατμίσματος, οι καπνιστές μπορεί να σκέφτονται ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσουν οριστικά το κάπνισμα. Γι’ αυτό οι ειδικοί συστήνουν ένα υγιεινό ρόφημα

που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της λαχτάρας.

Η νικοτίνη είναι μια εξαιρετικά εθιστική ουσία και ως εκ τούτου το κάπνισμα και το άτμισμα μπορεί να είναι μια συνήθεια που είναι πραγματικά δύσκολο να την κόψει κανείς. Οι καλές προθέσεις μπορεί να υπάρχουν, αλλά μόλις αρχίσει η εξάρτηση, είναι πολύ εύκολο να καταφύγετε γρήγορα σε ένα τσιγάρο ή να ατμίσετε για να καταπνίξετε την έλλειψη.

Με τους Οργανισμούς Υγείας να προτείνουν σχέδια για την απαγόρευση και του ατμίσματος στους δημόσιους χώρους, πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι τώρα είναι μια καλή στιγμή για να προσπαθήσουν να κόψουν οριστικά το κάπνισμα και το άτμισμα. Ωστόσο, ακόμα κι αν έχουν όλη τη θέληση του κόσμου, όσοι είναι εθισμένοι θα δυσκολευτούν να το πετύχουν και να συνεχίσουν σε μια νέα, πιο υγιεινή ζωή.

Το ρόφημα που μπορεί να μειώσει τη λαχτάρα για κάπνισμα

Αλλά υπάρχει ένα συγκεκριμένο ρόφημα που θα μπορούσε να βοηθήσει να μειώσει τη λαχτάρα για κάπνισμα, σύμφωνα με τους ειδικούς του GoSmokeFree. Πιστεύουν ότι η κατανάλωση τσαγιού από βότανα μπορεί να είναι το κλειδί για την οριστική διακοπή του καπνίσματος λόγω της επίδρασης που παράγουν στον οργανισμό.

«Τα αφεψήματα από βότανα μπορούν να είναι ένας πολλά υποσχόμενος σύμμαχος στη μάχη κατά της λαχτάρας για νικοτίνη. Αυτά τα είδα τσαγιού παρέχουν μια διεγερτική δράση παρόμοια με αυτή της νικοτίνης, παρουσιάζοντας στα άτομα μια ικανοποιητική αντικατάσταση για τη συνήθη πράξη του ατμίσματος ή του καπνίσματος», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Επισημαίνουν, μάλιστα, και έρευνα που υποδηλώνει ότι το τζίνσενγκ -που βρίσκεται σε ορισμένα αφεψήματα βοτάνων- μπορεί να έχει θεραπευτικές ιδιότητες για τον εθισμό στη νικοτίνη, επειδή εξασθενεί την επίδραση της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με την ευχαρίστηση που απελευθερώνεται κατά το κάπνισμα.

Το πράσινο τσάι είναι επίσης μια ποικιλία που κερδίζει γιατί πλημμυρίζει τον οργανισμό με μικροθρεπτικά συστατικά και αμινοξέα που μπορούν με τη σειρά τους να μειώσουν την επιθυμία για κάπνισμα. Όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει με την επιθυμία για τσιγάρο, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει και να αναιρέσει τη βλάβη που έχει κάνει το κάπνισμα και το άτμισμα στο σώμα.

«Η έρευνα δείχνει ότι βοηθά επίσης στην αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά από το κάπνισμα, βοηθώντας στην επούλωση ολόκληρου του σώματος μακροπρόθεσμα».

Άλλες λύσεις που συμβάλλουν στη διακοπή του καπνίσματος

Υπάρχουν και άλλες διατροφικές επιλογές που μπορούν να γίνουν και να τροποποιηθούν ώστε θα βοηθήσουν στη μάχη της οριστικής διακοπής του καπνίσματος. Τα πικάντικα ή τα ζαχαρούχα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται καθώς μπορούν να επιδεινώσουν την επιθυμία.

Αντίθετα, όσοι προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα θα πρέπει να επιλέξουν υγιεινά σνακ που κρατούν το στόμα και τα χέρια απασχολημένα, κάτι που μειώνει την πιθανότητα να αναζητήσει κανείς τσιγάρο. Λαχανικά όπως τα καρότα, το σέλινο, τα αγγούρια και οι πράσινες πιπεριές προσφέρουν μια ικανοποιητική και θρεπτική εναλλακτική.

Τα ξυλάκια κανέλας μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση της λαχτάρας και να λειτουργήσουν ως υποκατάστατα για τσιγάρο ή άτμισμα σε στιγμές πειρασμού. Το πιπίλισμα στα ξυλάκια κανέλας προσφέρει μια γρήγορη γεύση και το σχήμα τους μπορεί να βοηθήσει στην εκπλήρωση της ψυχολογικής παρόρμησης για κάπνισμα.

Ο διαλογισμός και η άσκηση είναι επίσης βασικά στον αγώνα για να μην καπνίζετε και θα πρέπει να ενσωματωθούν στο σχέδιο που θα κάνει τη λαχτάρα πιο διαχειρίσιμη με την πάροδο του χρόνου. «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν πρόκειται μόνο για το κόψιμο, αλλά και για το να νιώθουμε πιο υγιείς και να κάνουμε μόνιμες αλλαγές για μια υγιή ζωή χωρίς νικοτίνη», κατέληξαν οι ειδικοί.

ΠΗΓΗ

Παρόμοια άρθρα

logo white