Τετ, Ιουλ 24, 2024

Πάνω από 20.000 μουσουλμάνους αλλοδαπούς αναμένουν στην Κρήτη από τις ακτές της Λιβύης

Πάνω από 20.000 μουσουλμάνους αλλοδαπούς αναμένουν στην Κρήτη από τις ακτές της Λιβύης

Μεγάλες οι συγκεντρώσεις αλλοδαπών στα λιβυκά παράλια

Έως και 25.000 μουσουλμάνους αλλοδαπούς αναμένουν οι ελληνικές υπηρεσίες στις νότιες

ακτές της Κρήτης από πληροφορίες που έχουν συλλέξει από όσους φτάνουν και αποβιβάζονται στις ελληνικές ακτές.

Τόσοι εκτιμώνται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συγκεντρωμένοι στις ακτές της Λιβύης από όπου και αναχωρούν. Μπροστά σε αυτό το σκηνικό το υπουργείο Μετανάστευσης απλώς περιορίζεται στο να διεκπεραιώνει τους αλλοδαπούς στην περίφημη ενδοχώρα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Κρήτη καθημερινά αλλοδαποί μέσω των ακτοπλοϊκών δρομολογίων μεταφέρονται στην Αττική και από εκεί μοιράζονται σε διάφορα κέντρα παραμονής.

Αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση δεν είναι οι 25.000 μουσουλμάνοι αλλοδαποί οι οποίοι είναι έτοιμοι να αποβιβαστούν στην Κρήτη, αλλά τι θα γίνει μεσούσης της τουριστικής περιόδου και πως θα μεταφερθούν στην Αττική αφού τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα είναι πλήρη λόγω των καλοκαιρινών μετακινήσεων.

Έτσι οι τοπικές αρχές εξετάζουν τη δημιουργία ενός μεγάλου κέντρου παραμονής  για τους επερχόμενους αλλοδαπούς στο παλιό  ΚΤΕΟ Ηρακλείου, επί του ΒΟΑΚ, στο ύψος του Καρτερού.

Οι συγκεκριμένοι δεν θα χρησιμοποιηθούν ως εργάτες γης καθώς η κυβέρνηση αναμένει την άφιξη μεταξύ 40 και 100 χιλιάδων εργατών από διάφορες χώρες, με τις οποίες θέλει να έρθει σε συμφωνία.

Το τι θα γίνει με τους 25.000 και πλέον αλλοδαπούς που έρχονται στην Κρήτη δια θαλάσσης είναι άγνωστο, θα υπάρξει όμως εργώδης προσπάθεια για να παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα όπως και οι χιλιάδες άλλοι που έχουν έρθει από το 2020 και μετά.

Μέσα σε ένα 24ωρο, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αποβιβάστηκαν στην Κρήτη, σε τέσσερα  διαφορετικά περιστατικά μεταφοράς, 220 μουσουλμάνοι. Να σημειωθεί ότι μόνο μέσα σε 24 ώρες, 91 παράνομοι αλλοδαποί έφτασαν στην Τρυπητή Γαύδου, ενώ καθημερινά κατά μέσο όρο φτάνουν περί 30 με 35 μουσουλμάνους. Μόνο σήμερα Τρίτη δεν υπήρξαν αποβιβάσεις καθώς πνέουν άνεμοι 7 έως  8 μποφόρ.

Με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών  τα ταχύπλοα ετοιμάζονται να αποπλεύσουν ξανά κατά κύματα. Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν πρόκειται να δώσει λύση στο πρόβλημα, αφού κύριο μέλημά της είναι η μεταφορά τους στην ενδοχώρα που χωρά τους πάντες.

pronews.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white