Σαβ, Μάι 25, 2024

Ελληνική Φ/Γ στον Βόσπορο «τρέλανε» Τούρκο απόστρατο!!

Ελληνική Φ/Γ στον Βόσπορο «τρέλανε» Τούρκο απόστρατο!!

«Φθηνή ελληνική προπαγάνδα».

Ένα μικρό χαμό, φαινομενικά από το πουθενά, έχουν προκαλέσει Τούρκοι στα social media με αφορμή την φερόμενη παρουσία μίας Φ/Γ του Πολεμικού Ναυτικού στον Βόσπορο στην οποία κυματίζει η ελληνική σημαία.

Στον «χορό» των αντιδράσεων πρωτοστάτισε ο λεγόμενος «πατέρα» της «Γαλάζιας Πατρίδας», οΤζεμ Γκιουρντενίζ, Απόστρατος Ναύαρχος του τουρκικού Π.Ν., γράφοντας ένα προκλητικό κείμενο στο Twitter, συνοδευόμενο από μία εικόνα με την ελληνική φρεγάτα.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμά του:

«Η ελληνική φρεγάτα και η τουρκική φρεγάτα πραγματοποιούν επίσκεψη στο λιμάνι Σαραϊμπουρνού της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας του NATO SNMGII. Η αποβάθρα παραδόθηκε στην ελληνική φρεγάτα λόγω της τουρκικής φιλοξενίας. Ο Έλληνας κυβερνήτης του πλοίου μετέτρεψε αυτή την κατάσταση σε τεράστια ευκαιρία προπαγάνδας. Κρέμασε μια μεγάλη ελληνική σημαία σε όλο το πλοίο.

Υπό κανονικές συνθήκες, τα πολεμικά πλοία φέρουν την εθνική σημαία μόνο στην πρύμνη όταν βρίσκονται στο λιμάνι. Είτε η εθνική σημαία, όπως στη δική μας, είτε η ναυτικό σημαία, όπως χρησιμοποιείται σε ορισμένες χώρες, τοποθετείται στην πλώρη.

Ο Έλληνας διοικητής αγνόησε τα ναυτικά έθιμα και χρησιμοποίησε όλες τις διαθέσιμες ελληνικές σημαίες. Αυτό δεν δείχνει πόσο Έλληνες είναι, αλλά πόσο μακριά απέχουν από τα ναυτικά ήθη.

Η πιεστική ανοιξιάτικη εμπειρία ΗΠΑ/ΕΕ με την Ελλάδα προφανώς έδωσε αυτή την ευκαιρία στον γείτονά μας στο Sarayburnu την ημέρα του Eid (σ.σ. μουσουλμανική θρησκευτική γιορτή). Η αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ έδωσε ευκαιρία στη φτηνή ελληνική προπαγάνδα»

 

Δείτε ΕΔΩ και τη φωτογραφία με τη Φ/Γ που πόσταρε στα social media.

 

φωτο αρχείου:eurokinissi

el.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white