Σαβ, Μάι 25, 2024

Αυτούς έστειλαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Eurovision – Χορευτές Μ.Σάττι: «Είμαστε Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης»!

Αυτούς έστειλαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Eurovision – Χορευτές Μ.Σάττι: «Είμαστε Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης»!

Όσα ανέφεραν σε τηλεοπτικό σταθμό του Αζερμπαϊτζάν

Μπορεί ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision να αποτελεί πλέον παρελθόν, ωστόσο, δύο χορευτές της Μαρίνας

Σάττι όπου εκπροσώπησαν την ελληνική συμμετοχή, κατά τη διάρκεια δηλώσεών τους τόνισαν πως είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης»!

Έτσι σε έναν διαγωνισμό που βλέπουν εκατομμύρια και που τα έξοδα για την αποστολή πληρώνονται από τους Έλληνες φορολογούμενους (ΕΡΤ) μίλησαν για Δυτική Θράκη και ότι είναι Τούρκοι (παρά την ρητή αναφορά στην συνθήκη της Λωζάνης για μουσουλμανική μειονότητα) σε μια ξεκάθαρη προώθησης της τουρκικής ατζέντας.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο από τα παρασκήνια της διοργάνωσης που κυκλοφορεί στα social media, εμφανίζονται δύο εκ των χορευτών να δηλώνουν σε τηλεοπτικό σταθμό του Αζερμπαϊτζάν, «Έλληνες Τούρκοι».

Μάλιστα ακούγονται να διευκρινίζουν για την καταγωγή τους, πως είναι «Έλληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Είναι σαφές πως η δήλωση έχει αντίκτυπο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πολλώ δε μάλλον μόνο μια μέρα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα.

pronews.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white