Σαβ, Μάι 18, 2024

Χάος και φρίκη στη Γάζα - Σφαγή με 112 νεκρούς για ένα πιάτο φαΐ - Στον αέρα η εκεχειρία Ισραήλ - Hamas

Χάος και φρίκη στη Γάζα - Σφαγή με 112 νεκρούς για ένα πιάτο φαΐ - Στον αέρα η εκεχειρία Ισραήλ - Hamas
Πάνω από 30.000 οι νεκροί και περισσότεροι από 70.000 οι τραυματίες
(upd4) Χάος και φρίκη επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας, όπου συγκλονίζει το περιστατικό με τους 112 νεκρούς και με τους περισσότερους από 760 τραυματίες, οι οποίοι φέρονται να δέχθηκαν τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών αλλά και να ποδοπατήθηκαν, όταν έσπευσαν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια.
Οι Ισραηλινοί πάντως αρνούνται ότι πυροβόλησαν κατά του πλήθους, υποστηρίζοντας ότι στρατιώτες τους άνοιξαν περιορισμένο πυρ εναντίον μιας μικρής ομάδας που απομακρύνθηκε από τα φορτηγά της διεθνούς βοήθειας και που απείλησε ένα σημείο ελέγχου τους.
Όσον αφορά το μακελειό, το Ισραήλ υποστηρίζει πως οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τραυματίες είτε ποδοπατήθηκαν είτε χτυπήθηκαν από τα φορτηγά που επιχείρησαν να διαφύγουν από την περιοχή.
Η νέα αυτή σφαγή έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση της διεθνούς κοινότητας με τον ΟΗΕ να ζητά να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό και με τις ΗΠΑ να επισημαίνουν στο Ισραήλ πως πρέπει να παρέχει τη στοιχειώδη ασφάλεια στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο του.
Το γεγονός αυτό εκτιμάται πως θα έχει συνέπειες και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Hamas για κατάπαυση του πυρός, με τη συμφωνία για εκεχειρία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού να είναι … στον αέρα.
 
Αντικρουόμενες μαρτυρίες

Το νέο μακελειό με τους 112 νεκρούς συνέβη στην πόλη της Γάζας, στα βόρεια εδάφη εκεί όπου ο πληθυσμός είναι αντιμέτωπος με δραματική έλλειψη τροφίμων και νερού.
Μαρτυρίες αναφέρουν πως όταν το πλήθος συγκεντρώθηκε γύρω από τα φορτηγά της ανθρωπιστικής βοήθειας, δέχθηκε πυρά από Ισραηλινούς στρατιώτες.
Επιζώντες υποστηρίζουν πως σφαίρες έπληξαν το πλήθος ενώ ο αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου Al Awda, Mohammed Salha τόνισε ότι περιέθαλψε 161 ανθρώπους, εκ των οποίων οι περισσότεροι φαίνεται να έχουν πυροβοληθεί.
Άλλες όμως μαρτυρίες από Παλαιστίνιους αναφέρουν πως οι περισσότεροι νεκροί καταπατήθηκαν ή χτυπήθηκαν από τα φορτηγά της ανθρωπιστικής βοήθειας.
 
 

Παρόμοια άρθρα

logo white