Σαβ, Μάι 25, 2024

Βοστόνη: Ταξιδιώτης βρέθηκε με βαλίτσες γεμάτες… μουμιοποιημένες μαϊμούδες

Βοστόνη: Ταξιδιώτης βρέθηκε με βαλίτσες γεμάτες… μουμιοποιημένες μαϊμούδες

Βοστόνη: Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι αστυνομικοί όταν άνοιξαν τη βαλίτσα του επιβάτη

«Λαβράκι» έβγαλε ο έλεγχος στις αποσκευές ενός ταξιδιώτη καθώς αποκάλυψε τέσσερα νεκρά και αφυδατωμένα σώματα πιθήκων.

Οι αστυνομικοί δεν περίμεναν να έρθουν αντιμέτωποι με αυτό το μακάβριο θέαμα, καθώς τίποτα δεν προμήνυε την εξέλιξη που θα είχαν τα πράγματα.

Ο επιβάτης που επέστρεφε από επίσκεψη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ανέφερε ότι οι αποσκευές του περιείχαν αποξηραμένα ψάρια. Ωστόσο ο αστυνομικός σκύλος έπιασε μία ασυνήθιστη μυρωδιά στις βαλίτσες του ταξιδιώτη από την Αφρική και η επιθεώρηση του αεροδρομίου αποκάλυψε τα νεκρά και αφυδατωμένα σώματα τεσσάρων πιθήκων.

Ο ταξιδιώτης είπε ότι έφερε τις μαϊμούδες στις ΗΠΑ για δική του κατανάλωση!

Επικίνδυνο το κρέας άγριων ζώων

Το ωμό ή ελάχιστα επεξεργασμένο κρέας από άγρια ζώα, που ονομάζεται και «bushmeat», απαγορεύεται στις ΗΠΑ λόγω της απειλής ασθενειών.

«Οι πιθανοί κίνδυνοι που εγκυμονεί η εισαγωγή κρέατος από άγρια ζώα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πραγματικοί. Το κρέας μπορεί να μεταφέρει μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του ιού Έμπολα», δήλωσε στο Asociated Press ο Julio Caravia, διευθυντής του τελωνείου.

Αν και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, όλες οι αποσκευές κατασχέθηκαν και τα σχεδόν 9 κιλά κρέατος από μαϊμούδες καταστράφηκαν.

ΠΗΓΗ

Παρόμοια άρθρα

logo white