Σαβ, Μάι 18, 2024

Τρόμος στην Ουκρανία από την Ρωσική αντεπίθεση σε 2 μήνες - Οι ρώσοι διέλυσαν την Ουκρανική αεράμυνα 3 Patriot σκόνη σε μια εβδομάδα

Τρόμος στην Ουκρανία από την Ρωσική αντεπίθεση σε 2 μήνες - Οι ρώσοι διέλυσαν την Ουκρανική αεράμυνα 3 Patriot σκόνη σε μια εβδομάδα

Oleksandr Syrskyi (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Οι ρώσοι χτυπούν τις Ουκρανικές αμυντικές γραμμές και σχεδιάζουν αντεπίθεση - Washington Post: Το μέλλον της Ουκρανίας είναι δυσοίωνο, οι Ρώσοι θα κερδίσουν πολλά εδάφη το Καλοκαίρι


(upd6) Ο ρωσικός στρατός μεθοδικά διαλύει κάθε όπλο που κατέχει ο ουκρανικός στρατός αλλά αυτό που συνέβη με τους Patriot δεν έχει προηγούμενο, οι ρώσοι διέλυσαν 3 συστήματα Patriot σε μια εβδομάδα εξέλιξη πρωτοφανή και σίγουρα μεγάλη ήττα για τους αμερικανούς…
Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι έπληξαν την Οδησσό, ενώ με μια κατευθυνόμενη βόμβα σκότωσαν ταυτόχρονα 300 στρατιώτες του Τάγματος Kraken των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας…
Εν τω μεταξύ οι απόπειρες εισβολής στο Belgorod για λόγους εντυπώσεων από τους Ουκρανούς αποδείχθηκαν καταστροφικές, μέσα σε 4 ημέρες έχασαν 1.500 στρατιώτες και έχασαν 20 τεθωρακισμένα…
Στο μέτωπο τώρα η κατάσταση είναι δραματική, οι ουκρανοί τρομοκρατημένοι βλέπουν ότι οι αδύναμες αμυντικές γραμμές θα καταρρεύσουν.

Οι ρωσικές δυνάμεις διαλύουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας - Χτυπήματα σε Οδησσό, Κίεβο και άλλες πόλεις 

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν και πάλι πλήγματα ακριβείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.
Το κέντρο λήψης αποφάσεων, ο εκτοξευτής και ο σταθμός καθοδήγησης S-300, το πεδίο εκπαίδευσης του πληρώματος πτήσης της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το κέντρο ελέγχου του σταθμού ανίχνευσης ραντάρ και η τοποθεσία του στρατιωτικού προσωπικού του Ουκρανικού στρατού στοχοποιήθηκαν από ρωσικά drones και πυραύλους.
Τη νύχτα, ρωσικές επιδρομές αναφέρθηκαν σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής πρωτεύουσας, του Κιέβου.
Εκρήξεις σημειώθηκαν σε πολλές ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ως αποτέλεσμα ενός από τα χτυπήματα, καταστράφηκε το ραντάρ ενός αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος.
Ένα κύμα επιδρομών με drone έπληξε στόχους στην περιοχή Sumy.
Ένα από τα χτυπήματα έπληξε το σημείο ανάπτυξης των δυνάμεων της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) στην πόλη Konotop, που είναι σημαντικός κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη μεταφορά δυνάμεων και εξοπλισμού στα ρωσικά σύνορα κοντά στην περιοχή Kursk.
Την ίδια στιγμή, μια ομάδα στρατευμάτων με ξένους μαχητές δέχτηκε επίθεση στην περιοχή Kherson.
Το απόγευμα της 15ης Μαρτίου, ένας ρωσικός πύραυλος Iskander κατέστρεψε ένα από τα ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων στην Οδησσό.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να δείξουν άλλη μια ψεύτικη επίθεση σε αστική εγκατάσταση, αλλά τοπικές πηγές ανέφεραν τον θάνατο ουκρανών στρατιωτικών ηγετών. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ως αποτέλεσμα της απεργίας, σκοτώθηκαν τα ακόλουθα άτομα:

Αναπληρωτής Αρχηγός της Αστυνομίας της Οδησσού Dmitry Abramenko
Διοικητής του τάγματος τσουνάμι Alexander Gostischev
Πρώην αντιδήμαρχος της Οδησσού Sergey Tetyukhin, ο οποίος πήγε στην πρώτη γραμμή και πήρε μέρος στις μάχες.
Συνολικά, περίπου 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Κύματα ρωσικών επιδρομών ξεκίνησαν το βράδυ της 14ης Μαρτίου.
Αρκετά drones επιτέθηκαν στις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Khmelnytskyi, Ternopil και Vinnytsia.
Ένας από τους στόχους ήταν το κέντρο εκπαίδευσης του πληρώματος πτήσης της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο έδαφος του διεθνούς αεροδρομίου Vinnytsia.
Στο έδαφος του αεροδρομίου βρισκόταν επίσης μια βάση επισκευής και αποκατάστασης.
Το αεροδρόμιο φιλοξενεί την 456η Μικτή Ξεχωριστή Ταξιαρχία Αεροπορίας της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και την 35η Μοίρα των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων.
Μετά την απεργία, ξέσπασε μεγάλη φωτιά.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται ενεργά στην αεροπορική δομή των ουκρανικών δυνάμεων, γεγονός που περιορίζει τις επιχειρήσεις της Ουκρανίας στον αέρα.

Oleksandr Syrskyi (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Οι ρώσοι χτυπούν τις Ουκρανικές αμυντικές γραμμές και σχεδιάζουν αντεπίθεση

Οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις συνεχιζόμενες επιθετικές προσπάθειες για την αποσταθεροποίηση των ουκρανικών αμυντικών γραμμών την άνοιξη του 2024 ενώ παράλληλα θα προετοιμάζονται για μια προβλεπόμενη νέα επιθετική προσπάθεια το καλοκαίρι του 2024.
Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται ιδιαίτερα στην ώθηση όσο το δυνατόν πιο δυτικά της Avdiivka, προτού οι ουκρανικές δυνάμεις μπορέσουν να δημιουργήσουν μια πιο σταθερή αμυντική γραμμή.
Ο Ουκρανός Ανώτατος Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi δήλωσε στις 15 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στην κατεύθυνση Avdiivka και διεξάγουν καθημερινές μηχανοκίνητες επιθέσεις και επιθέσεις πεζικού σε μια προσπάθεια να σπάσουν την ουκρανική άμυνα.
Αν και οι ουκρανικές δυνάμεις μπόρεσαν πρόσφατα να επιβραδύνουν τις ρωσικές προόδους δυτικά της Avdiivka, οι διάχυτες ελλείψεις υλικού που προκαλούνται από καθυστερήσεις στη δυτική βοήθεια ασφαλείας φαίνεται να αναγκάζουν την Ουκρανία να δώσει προτεραιότητα σε περιορισμένους πόρους σε κρίσιμους τομείς του μετώπου, αυξάνοντας τον κίνδυνο ρωσικής μεγάλης προέλασης σε άλλους λιγότερο καλά εφοδιασμένους τομείς καθιστώντας την πρώτη γραμμή συνολικά πιο εύθραυστη από ότι φαίνεται.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα πλεονεκτήματα που παρέχονται από την κατοχή της πρωτοβουλίας σε όλο το θέατρο για να επαναξιολογήσουν δυναμικά τις επιθετικές τους προσπάθειες την άνοιξη και το καλοκαίρι, ώστε να διασπάσουν καθολικά την Ουκρανική άμυνα…
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να πιέζουν για μια σημαντική νίκη προτού οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και οι συνθήκες εδάφους την άνοιξη πιθανότατα περιορίσουν τους μηχανοκίνητους ελιγμούς και στις δύο πλευρές της γραμμής.
Ωστόσο, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις σε παρόμοιες συνθήκες στο παρελθόν, ωστόσο, και οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επιδιώξουν να διατηρήσουν τον ρυθμό των επιθετικών τους επιχειρήσεων μέχρι την άνοιξη, ανεξάρτητα από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες εδάφους, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τις ελλείψεις ουκρανικού υλικού.

Αρχές Καλοκαιριού η μεγάλη αντεπίθεση των Ρώσων - Οι Ουκρανοί φοβούνται ότι θα χάσουν σημαντικά εδάφη 

Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ολοένα και περισσότερο τόσο για σημαντικές ελλείψεις ουκρανικού υλικού όσο και για μια νέα μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση αυτό το καλοκαίρι.
Η πρόθεση και ο σχεδιασμός της επιθετικής προσπάθειας το Καλοκαίρι 2024 δεν είναι ακόμη σαφής, αλλά η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα σκοπεύει να αξιοποιήσει τα κέρδη της τις επόμενες εβδομάδες καθώς και τις προβλέψεις ότι ο ουκρανικός στρατός θα παραπαίει έως το Καλοκαίρι του 2024.

Washington Post: Το μέλλον της Ουκρανίας είναι δυσοίωνο, οι Ρώσοι θα κερδίσουν πολλά εδάφη το Καλοκαίρι

Η Washington Post ανέφερε στις 15 Μαρτίου ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν υπάρχει «λαμπρό μέλλον» για την Ουκρανία εάν οι ΗΠΑ δεν εγκρίνουν το συμπληρωματικό πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία.
Ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky φέρεται να είπε στην Washington Post ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι πολύ πιθανό να σημειώσουν σημαντικά εδαφικά κέρδη το καλοκαίρι του 2024 εάν οι ΗΠΑ δεν παράσχουν βοήθεια στην Ουκρανία.
Η Washington Post ανέφερε ότι ο Michael Kofman του Carnegie Endowment for International Peace εκτίμησε ότι το πακέτο συμπληρωματικής βοήθειας των ΗΠΑ θα επέτρεπε στις ουκρανικές δυνάμεις να «αγοράσουν χρόνο», αλλά ότι η Ουκρανία πρέπει επίσης να διορθώσει το «δομικό πρόβλημα» που σχετίζεται με την έλλειψη στρατιωτών.
Η απειλή σημαντικών ρωσικών κερδών τους επόμενους μήνες δεν σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν μπορεί να επιτύχουν τέτοια κέρδη μέσω επιθετικών επιχειρήσεων αυτή την άνοιξη.
Οι σχετικές ρωσικές επιτυχίες αυτή την άνοιξη, ακόμη και τακτικές, μπορεί να θέσουν προϋποθέσεις στις ρωσικές δυνάμεις να επιδιώξουν σημαντικά επιχειρησιακά κέρδη το καλοκαίρι.
Οι πιεστικές ελλείψεις σε συστήματα αεράμυνας και πυραύλους πιθανότατα θα μειώσουν δραματικά την ικανότητα της Ουκρανίας να αμύνεται έναντι των ρωσικών επιδρομών τόσο στις περιοχές πίσω όσο και στην πρώτη γραμμή τις επόμενες εβδομάδες, εάν δεν αντιμετωπιστούν γρήγορα.
Η Washington Post ανέφερε στις 15 Μαρτίου ότι οι Ουκρανοί φορείς χάραξης πολιτικής μετέφεραν σε δυτικές επίσημες πηγές ότι η Ουκρανία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ορισμένα από τα συστήματα αεράμυνας της μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2024.
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι φέρεται να δήλωσαν ότι η Ουκρανία είχε προηγουμένως στόχο να καταρρίψει τέσσερις στους πέντε πυραύλους που εκτοξεύουν οι ρωσικές δυνάμεις στις οπίσθιες πόλεις της Ουκρανίας, αλλά ότι οι ελλείψεις της ουκρανικής αεράμυνας μπορεί να αναγκάσουν την Ουκρανία να στοχεύσει μόνο έναν στους πέντε ρωσικούς πυραύλους.
Η Ουκρανία χρειάστηκε ήδη να λάβει δύσκολες αποφάσεις σχετικά με την τοποθέτηση των περιορισμένων συστημάτων αεράμυνας της σε περιοχές της οπίσθιας και της πρώτης γραμμής, και οι ρωσικές δυνάμεις κατέβαλαν πρόσφατα προσπάθειες να διαλύσουν την ουκρανική αεράμυνα τόσο στις οπίσθιες περιοχές πληθυσμού όσο και κατά μήκος της πρώτης γραμμής.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν επίσης αεροπορικές επιδρομές για τακτικό αποτέλεσμα κατά την κατάληψη της Avdiivka στα μέσα Φεβρουαρίου και έχουν εντείνει και βελτιώσει τη χρήση βομβών ολίσθησης κατά μήκος διαφόρων τομέων του μετώπου.
Μια μείωση κατά 60% στην ικανότητα της Ουκρανίας να στοχεύει - πόσο μάλλον να καταρρίπτει - ρωσικούς πυραύλους θα επιδεινώσει περαιτέρω αυτά τα ζητήματα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δείξει την ικανότητα να προσαρμοστούν στις μάχες στην Ουκρανία και πιθανότατα θα στοχεύουν να κλιμακώσουν τα διδάγματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία σε συνεχείς προσπάθειες προετοιμασίας του ρωσικού στρατού για μια πιθανή μακροπρόθεσμη αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ.

Foreign Policy: Ο Ρωσικός στρατός μετατρέπεται σε οργανισμό μάθησης, προσαρμόζονται πολύ γρήγορα

Το Foreign Policy ανέφερε στις 14 Μαρτίου ότι ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Εσθονίας (EFIS) Kaupo Rosin τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός «μετατρέπεται σε οργανισμό μάθησης» μετά τα τελευταία δύο χρόνια του πολέμου στην Ουκρανία και επί του παρόντος επιλύει το πεδίο της μάχης προβλήματα μέσα σε μήνες.
Ο Rosin δήλωσε ότι η εσθονική υπηρεσία πληροφοριών εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό ζητήματα στο πεδίο της μάχης με μεγάλες ποσότητες ανθρώπινου δυναμικού και υλικού και ότι οι μεταρρυθμίσεις που βασίζονται στη μάζα πιθανότατα θα οδηγήσουν σε έναν ρωσικό στρατό χαμηλής τεχνολογίας, σοβιετικού τύπου με σημαντική δύναμη πυρός και πυροβολικό.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αντιμετωπίσει πολλές τακτικές και επιχειρησιακές προκλήσεις στην Ουκρανία μέσω της ικανότητάς τους να διαθέτουν μεγαλύτερη ποσότητα υλικού και ανθρώπινου δυναμικού από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Sergei Shoigu (Υπουργός Άμυνας Ρωσίας): Ο Ρωσικός στρατός κατέστρεψε 3 αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot σε μια εβδομάδα

Ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu πραγματοποίησε συνάντηση στο αρχηγείο της Κοινής Ομάδας Δυνάμεων, ανέφερε το στρατιωτικό τμήμα.
«Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergei Shoigu άκουσε αναφορές από διοικητές σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στις επιχειρησιακές κατευθύνσεις στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τη φύση των εχθρικών ενεργειών και την απόδοση του καθήκοντα από στρατεύματα σε κύριες κατευθύνσεις».
Ο Sergei Shoigu έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στις αναφορές σχετικά με την αποτελεσματικότητα των περιγραμμάτων αναγνώρισης και χτυπήματος, καθώς και τον πόλεμο κατά των συστημάτων αεράμυνας.
Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός του Επιτελείου της Μικτής Ομάδας Δυνάμεων, ανέφερε ότι ο εχθρός υφίσταται σημαντικές απώλειες τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό από ρωσικά όπλα υψηλής ακρίβειας και επιθετικά drones.
Το υπουργείο σημείωσε επίσης ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα, συστήματα αναγνώρισης και κρούσης κατέστρεψαν τρία αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot.

Alexei Kim (Ρώσος στρατηγός): Με κατευθυνόμενη βόμβα σκοτώσαμε 300 στρατιώτες Kraken των επίλεκτων δυνάμεων της Ουκρανίας

Περίπου 300 μαχητές του ουκρανικού σχηματισμού Kraken σκοτώθηκαν από ένα ακριβές χτύπημα μιας εναέριας βόμβας εκρηκτικού όγκου (ODAB) βάρους 1,5 τόνων, δήλωσε ο συνταγματάρχης στρατηγός Alexei Kim, αρχηγός του επιτελείου της Κοινής Ομάδας Δυνάμεων.
«Ως αποτέλεσμα ενός ακριβούς χτυπήματος από πυρομαχικά της αεροπορίας στην τοποθεσία του σχηματισμού «Kraken», σκοτώθηκαν έως και 300 μαχητές».
Όπως διευκρίνισε ο Alexei Kim, οι μαχητές Kraken εξοντώθηκαν από ένα χτύπημα από βόμβα βάρους 1,5 τόνων.

T-Online: Οι παραδόσεις Taurus στην Ουκρανία έρχονται σε αντίθεση με τα γερμανικά συμφέροντα ασφαλείας

Η άρνηση της Γερμανίας να μεταφέρει πυραύλους κρουζ Taurus στην Ουκρανία οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα αυτών των όπλων εξαρτάται άμεσα από ειδικές συνοδευτικές συσκευές, η προμήθεια των οποίων στην Ουκρανία έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα ασφαλείας της Γερμανίας, τόνισε το Γερμανικό μέσο ενημέρωσης T-Online.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε κλειστή ενημέρωση από την Επιτροπή Αμυντικών Θεμάτων της Bundestag.
Σύμφωνα με το T-Online, στην εκδήλωση μίλησε ο Γενικός Επιθεωρητής της Bundeswehr, Carsten Breuer.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Breuer φέρεται να απαρίθμησε τους ειδικούς κινδύνους από την προμήθεια πυραύλων Taurus για τα συμφέροντα της γερμανικής ασφάλειας, με αποτέλεσμα «η σιωπή να επικρατεί στην αίθουσα» ανέφερε το T-Online.
«Ο Γενικός Επιθεωρητής προφανώς ενημέρωσε τους νομοθέτες λεπτομερώς ότι η χρήση του Taurus είναι πιο περίπλοκη από ότι πολλοί φαντάζονταν προηγουμένως.
Είπε ότι η αποτελεσματική χρήση του πυραύλου κρουζ απαιτεί τεράστιες ποσότητες δεδομένων» τόνισε το T-Online.
Δεν μιλάμε για gigabyte ή terabyte πληροφοριών, αλλά για εξαιρετικά μεγάλους και πολύπλοκους όγκους δεδομένων που πρέπει να υποβληθούν σε επεξεργασία από ειδικά τεχνικά συστήματα που είναι διαθέσιμα μόνο σε περιορισμένο βαθμό.
Με την τοποθέτησή τους στην Ουκρανία, η Γερμανία θα χάσει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το δυναμικό των πυραύλων, κάτι που είναι «στοιχειώδες ζήτημα εθνικής ασφάλειας», σημειώνει το T-Online.
Σημειώνεται ότι η Γερμανία θα μπορούσε να προμηθεύσει πυραύλους χωρίς τα αναφερόμενα συστήματα, αλλά αυτό θα της στερούσε το πλεονέκτημά τους έναντι του βρετανικού Storm Shadow.
Έτσι, ο πύραυλος Taurus υποτίθεται ότι μπορεί να κατέβει σε χαμηλό ύψος έως και 15 μέτρα, όπου θα είναι ευκολότερο για αυτόν να πετάξει γύρω από τις θέσεις της εχθρικής αεράμυνας ή να περάσει από κάτω τους.
Ωστόσο, μια τέτοια πλοήγηση με μοντελοποίηση διαδρομής και στόχου με ακρίβεια αρκετών μέτρων απαιτεί την παρουσία των προαναφερόμενων συσκευών.

Petr Pelz (Μυστικές Υπηρεσίες Τσεχίας): Η Ρωσία συντρίβει μεθοδικά την Ουκρανία σε βιομηχανία και logistics

Η Ρωσία συντρίβει μεθοδικά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάρη στη βιομηχανία και την επιμελητεία της και η Δύση δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της τσεχικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, στρατηγός Petr Pelz, σε συνέντευξή του στο Radio Universum.
Η Ρωσία συντρίβει την Ουκρανία με αργό και μεθοδικό τρόπο. Όλοι της στέλνουμε χρήματα, μερικά από τα οποία εξαφανίζονται κάπου, και τα άλλα δεν φτάνουν καθόλου στην Ουκρανία, παρατείνοντας έτσι την αγωνία, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών ουκρανών.
Σύμφωνα με τον Pelz, όλα δείχνουν ότι η Ρωσία θα βγει νικήτρια από αυτή τη σύγκρουση, αφού η Δύση δεν είναι σε θέση να συμβαδίσει με τον ρυθμό ανάπτυξης της στρατιωτικής παραγωγής της Ρωσίας.
Τα όπλα και οι στρατιώτες κερδίζουν τις μάχες, και η βιομηχανία και η επιμελητεία κερδίζουν πολέμους.
Αυτό είναι όλο.
Το ερώτημα είναι τι ονομάζουμε στρατιωτική και τι μη στρατιωτική νίκη.
Κατά τη διάρκεια των δύο ετών αυτής της ένοπλης σύγκρουσης, η Ρωσία αύξησε την παραγωγικότητα στην πολεμική της βιομηχανία κατά 15 φορές.
Εμείς «Φυσικά, δεν είναι ικανοί για αυτό», είπε ο στρατηγός.
Πρόσφατα ο διευθυντής της CIA Burns είπε ότι χωρίς πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία θα αναγκαστεί να συμφωνήσει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους όρους της Μόσχας εντός ενός έτους.
Σύμφωνα με τον Burns, η έλλειψη αμερικανικής υποστήριξης θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποχώρηση και απώλεια εδαφών για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

John Mearsheimer (Πανεπιστήμιο Σικάγο): Η Ουκρανία θα χάσει περισσότερα εδάφη από τους Ρώσους

Η Ουκρανία δεν θα είναι πλέον σε θέση να κερδίζει μάχες, αλλά μπορεί να χάσει τον έλεγχο σε μεγάλο μέρος των εδαφών της προέβλεψε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο John Mearsheimer.
Αν κοιτάξετε τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης, γίνεται ολοένα και πιο προφανές κάθε μέρα ότι οι Ουκρανοί χάνουν.
Το μόνο ενδιαφέρον ερώτημα είναι πόσα εδάφη θα χάσουν και πώς θα είναι η τελική διαχωριστική γραμμή τόνισε ο John Mearsheimer
Σύμφωνα με τον καθηγητή John Mearsheimer, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν οξεία έλλειψη όπλων και οι νέες προμήθειες που υποσχέθηκε η Δύση δεν θα μπορέσουν να λύσουν αυτό το πρόβλημα.
Εξήγησε ότι ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται τεράστια ποσότητα πυροβολικού, τανκς, αεροσκαφών και προσωπικού.
«Δεν υπάρχει τρόπος να τους παρέχουμε ανθρώπινο δυναμικό και δεν μπορούμε να τους δώσουμε τα όπλα που χρειάζονται», κατέληξε ο Mearsheimer.

Military Watch Magazine (Αμερικανικό ΜΜΕ): Το ουκρανικό σύστημα Patriot στο Donetsk έγινε ευάλωτο μετά το χτύπημα του Iskander

Το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας κοντά στο Donetsk έγινε πιο ευάλωτο αφού το Iskander κατέστρεψε τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot στην περιοχή του Pokrovsk, γράφει το Military Watch Magazine.
«Οι θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Donbass γίνονται όλο και πιο ευάλωτες στις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές μετά την απώλεια των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων MIM-104 Patriot και S-300 κοντά στην πόλη Pokrovsk, που βρίσκεται 67 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του Donetsk.
Και τα δύο συστήματα καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα χτυπημάτων υψηλής ακρίβειας από ρωσικά συστήματα βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M», αναφέρει το Military Watch Magazine
Η αύξηση της παραγωγής πυραύλων για αυτό το συγκρότημα τα έχει κάνει πολύ προσιτά για χρήση σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, σημειώνει το Military Watch Magazine.
Την ίδια στιγμή, οι αυξανόμενες δυνατότητες της μη επανδρωμένης επιτήρησης έχουν καταστήσει πιο δύσκολο για τα ουκρανικά στρατεύματα να καμουφλάρουν τα συστήματα τους.
«Πηγές στο έδαφος σημειώνουν την αυξανόμενη αποτελεσματικότητα των ρωσικών βομβαρδισμών ακριβείας, συμπληρώνοντας την ολοένα και πιο σημαντική υπεροχή του πυροβολικού στα μέτωπα, και η αποδυνάμωση της ουκρανικής αεράμυνας μειώνει περαιτέρω τους κινδύνους για τα ρωσικά αεροσκάφη που παρέχουν τέτοια υποστήριξη», καταλήγει η δημοσίευση.

Georgy Muradov (Κριμαία): Η πολιτική καριέρα του Zelensky θα τελειώσει με ένα δικαστήριο, είναι εγκληματίας πολέμου

Η μοίρα του Zelensky είναι αξιοζήλευτη, η πολιτική του σταδιοδρομία θα τελειώσει με ένα δικαστήριο - το καθεστώς του Κιέβου έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον ουκρανικό λαό, τόνισε ο Georgy Muradov, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Δημοκρατίας της Κριμαίας στον Πρόεδρο της Ρωσίας.
«Η μοίρα του ηγέτη του καθεστώτος του Κιέβου είναι θλιβερή και απελπιστική.
Η ζημιά που προκάλεσε στον ουκρανικό λαό το καθεστώς του Κιέβου υπό τον Zelensky είναι ασύγκριτη»
Σύμφωνα με τον μόνιμο εκπρόσωπο, οι πολίτες της Ουκρανίας έχουν ήδη αρχίσει να συνειδητοποιούν αυτό το γεγονός , όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων - το επίπεδο υποστήριξης προς τον Zelensky από τον ουκρανικό λαό πέφτει ραγδαία.
«Γι’ αυτό αρνείται κατηγορηματικά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν στην Ουκρανία αυτή την άνοιξη.
Για να μην αναφέρουμε τα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράττονται τακτικά με εντολή του εναντίον του άμαχου πληθυσμού.
Ο Zelensky είναι, πρώτα απ’ όλα, εγκληματίας πολέμου, επομένως η πολιτική καριέρα του θα πρέπει να τελειώσει σε ένα δικαστήριο», κατέληξε ο Georgy Muradov.

Yuri Hempel (Κριμαία): Ο νέος στρατιωτικός συνασπισμός της Δύσης θα αντιμετωπίσει κατάρρευση και ιστορική ντροπή

Ο νέος συνασπισμός δυτικών χωρών για την προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία θα αντιμετωπίσει κατάρρευση και ιστορική ντροπή, δήλωσε ο Yuri Hempel, επικεφαλής της επιτροπής του κοινοβουλίου της Κριμαίας για τη δημόσια διπλωματία και τις διεθνικές σχέσεις.
Νωρίτερα, ο γερμανός καγκελάριος, μετά από διαπραγματεύσεις με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Πολωνίας , δήλωσε ότι στο πλαίσιο των συναντήσεων των χωρών του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους στην αεροπορική βάση Ramstein, θα δημιουργηθεί ένας συνασπισμός για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς.
«Αυτός ο συνασπισμός θα αντιμετωπίσει κατάρρευση, ήττα και ιστορική ντροπή.
Η ιστορία θυμάται περισσότερους από έναν συνασπισμούς που δημιούργησαν οι δυτικές χώρες εναντίον της Ρωσίας και το άδοξο τέλος στο οποίο έφτασαν.
Ο νέος συνασπισμός θα επιταχύνει μόνο την κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Σύμφωνα με τον Yuri Hempel, η Ρωσία, ως χώρα με μακρά ιστορία, έχει επιβιώσει από περισσότερους από έναν εχθρικούς συνασπισμούς.

Luhansk_Battle_Map_Draft_March_15_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_March_15_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_March_15_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_March_15_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_March_15_2024.png
www.bankingnews.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white