Σαβ, Μάι 25, 2024

Su -35: Πετράδι του στέμματος για τη Ρωσία – Το μαχητικό που έχει ταχύτητα 2,5 Mach, 8 τόνους οπλισμό και εκτοξεύει υπερηχητικούς πυραύλους

Su -35: Πετράδι του στέμματος για τη Ρωσία – Το μαχητικό που έχει ταχύτητα 2,5 Mach, 8 τόνους οπλισμό και εκτοξεύει υπερηχητικούς πυραύλους

Το Su-35 διαθέτει μια σειρά οπλισμών που το καθιστά εξαιρετικά θανατηφόρο σε οποιοδήποτε βεληνεκές Για τη ρωσική αμυντική βιομηχανία το Su – 35 Flanker-E είναι το πετράδι του στέμματος και ο σημαντικότερος λόγος υπερηφάνειας μαζί με το Su - 57


Αν και αεροσκάφος 4ης γενιάς, πολλοί αναλυτές επισημαίνουν το γεγονός ότι ενσωματώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά μαχητικών 5ης γενιάς.
Πρόκειται για ένα αεροσκάφος με αυξημένες δυνατότητες stealth, συστήματα ραντάρ επόμενης γενιάς και βελτιωμένους κινητήρες, που περισσότερο απαντώνται σε μαχητικά της επόμενης γενιάς.
(Γι' αυτό οι Ρώσοι έχουν χαρακτηρίσει το Su -35 ως κάτι περισσότερο από ένα άλλο πολεμικό αεροσκάφος τέταρτης γενιάς).
Το Su-35 είναι επίσης μαχητικό πολλαπλών χρήσεων, παραδέχεται το National Interest.
Μπορεί να διεξάγει αεροπορική άμυνα, επίθεση εδάφους και ναυτικά χτυπήματα.

Εξαιρετικά θανατηφόρο

Το Flanker-E μπορεί να εμπλέκεται σε στόχους από μεγάλες αποστάσεις.
Το Su-35 διαθέτει μια σειρά οπλισμών που το καθιστά εξαιρετικά θανατηφόρο σε οποιοδήποτε βεληνεκές.
Διαθέτει πυροβόλο 30 χιλιοστών, μπορεί να μεταφέρει πυραύλους αέρος-αέρος, πυραύλους αέρος-εδάφους και πυραύλους κατά πλοίων.
Συνολικά, το Su-35 μπορεί να μεταφέρει 8 μετρικούς τόνους οπλισμού.
Το Su-35 μπορεί επίσης να μεταφέρει φορτίο υπερηχητικών όπλων.
Το πολεμικό αεροσκάφος μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 2,5 Mach, με επιχειρησιακή εμβέλεια 3.600 χιλιομέτρων.

su_35.JPG

Με το ραντάρ Ibris – E βλέει στόχους σε μεγάλες αποστάσεις

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Su-35 είναι το ραντάρ «παθητικής» ηλεκτρονικής σάρωσης συστοιχίας Ibris-E που επιτρέπει στο αεροσκάφος να βλέπει στόχους σε μεγάλες αποστάσεις.
Χρησιμοποιεί ένα προηγμένο υπέρυθρο σύστημα αναζήτησης και παρακολούθησης που μπορεί να δει τις θερμικές εκπομπές αεροσκαφών έως και 50 χιλιόμετρα (31 μίλια) μακριά.
Όπως το F-35, το Su-35 είναι εξοπλισμένο με πολλαπλούς κόμβους αισθητήρων που συγκεντρώνονται από ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου πληροφοριών στο πιλοτήριο, δίνοντας στον πιλότο άνευ προηγουμένου επίγνωση της κατάστασης.

Νικηφόρες αερομαχίες

Το ρωσικό Su-35 δοκιμάστηκε και στην ειδική επιχείρηση της Ουκρανίας και παρά το γεγονός ότι υπήρξαν ορισμένες απώλειες, τα κατάφερε.
Εξάλλου η ρωσική αεροπορία έχει αλλάξει κάπως τακτική κατά την ανάπτυξη του Su-35.
Έχει εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες μάχης μεγάλου βεληνεκούς του Su-35, συμμετέχοντας σε αερομαχίες.
Σύμφωνα με τον ειδικό Ashish Dangwal αυτές οι τακτικές της Ρωσίας «ανάγκασαν τα ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη να επιχειρούν σε χαμηλότερα υψόμετρα».
Στην αρχή του πολέμου της Ουκρανίας, τον Σεπτέμβριο του 2022, αναφέρθηκε ότι το Su-35 ανέφερε «τουλάχιστον επτά νίκες σε αερομαχίες» με ουκρανικά μαχητικά.
Το National Interest χαρακτηρίζει το Su- 35 ένα υβρίδιο πολεμικών αεροσκαφών 4ης και 5ης γενιάς.


www.bankingnews.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white