Τρι, Ιουλ 23, 2024

Σενάριο ξαφνικής επίθεσης στην Ρωσία! Τι παρουσίασε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Σενάριο ξαφνικής επίθεσης στην Ρωσία! Τι παρουσίασε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Σε επιφυλακή η Μόσχα

Ένα περιοδικό που εκδίδεται από το Υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα περιγράφει πώς θα μπορούσε να εκτυλιχθεί ένας πόλεμος κατά της Ρωσίας. Η επιχείρηση θα μπορούσε να ξεκινήσει με μια ξαφνική παγκόσμια επίθεση, λέγεται.

Συγκεκριμένα, ξένοι ειδικοί εξετάζουν αυτή τη στιγμή την δημιουργία νέων στρατιωτικών σχηματισμών, των λεγόμενων Joint Operational Formations (JOF). Η επιχείρηση επεκτείνει το σύστημα στρατιωτικών απειλών κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού Voyennaya Mysl (Στρατιωτική σκέψη), που δημοσιεύεται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το σενάριο περιλαμβάνει συμπαγείς, υψηλής κινητικότητας, πολυπλεύρους σχηματισμούς στρατευμάτων. Αυτά, σε γενικές γραμμές, είναι ικανά να επιφέρουν συνολική ήττα σε όλους τους τομείς της διοικητικής-πολιτικής και στρατιωτικής-βιομηχανικής υποδομής του εχθρού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τόσο στο έδαφος, στη θάλασσα, στον αέρα και στο διάστημα όσο και στον τομέα της πληροφορικής.

Οι πιο αναμενόμενοι τύποι λειτουργιών για το JOF είναι οι λειτουργίες αέρος-εδάφους. Αυτές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με επιθετικές αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελούνται από μια ταχεία, ολοκληρωτική παγκόσμια επίθεση, αλλά και πολλαπλές μαζικές πυραυλικές και αεροπορικές επιδρομές.

Από το 2030, τέτοιες επιχειρήσεις θα εξελιχθούν σε αεροδιαστημικές επιχειρήσεις και στην συνέχεια σε διαστημικές επιχειρήσεις. Λέγεται ότι η Πολεμική Αεροπορία, ως ο πιο ευέλικτος και προσαρμόσιμος κλάδος των ενόπλων δυνάμεων, θα είναι από τους πρώτους που θα μπουν σε πολεμικές επιχειρήσεις, ίσως ακόμη και πριν αναπτυχθούν οι κύριες μονάδες.

Επιπλέον, οι συγγραφείς του άρθρου διαπίστωσαν ότι οι επιχειρησιακές μονάδες του εχθρού μπορούσαν να πραγματοποιήσουν προκλητικές, επιδεικτικές, προειδοποιητικές και άλλες δυνητικά επιθετικές ενέργειες πριν από την έναρξη της ενεργού φάσης, προκειμένου να διατηρήσουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Οι επιτιθέμενοι θα αύξαναν όλους τους τύπους αναγνώρισης και θα πραγματοποιούσαν τακτικές πτήσεις αεροσκαφών και drone κοντά στα κρατικά σύνορα της Ρωσίας. Είναι επίσης πιθανό να πραγματοποιηθούν ελιγμοί με τη συμμετοχή ομάδων αεροπλανοφόρων και πλοίων με πυραύλους κρουζ επί του σκάφους.

Ταυτόχρονα, πρέπει να σημειωθεί ότι η δύναμη μάχης και προσωπικού του JOF σε καιρό ειρήνης θα μπορούσε να ανέρχεται στο 50 έως 70 τοις εκατό της δύναμης μάχης που προορίζεται για την εκτέλεση καθηκόντων κατά την διάρκεια της σύγκρουσης.

Δεδομένων των σχεδίων για την συγκρότηση του JOF, σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο ρόλος των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στο σύστημα διασφάλισης της ασφάλειας. Η κύρια εστίαση είναι στον εξοπλισμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη, drones και αναγνωριστική υποστήριξη.

photo freepik

el.gr

 

Παρόμοια άρθρα

logo white