Τρι, Απρ 23, 2024

Σενάριο για στρατιωτική κατάληψη του ουκρανικού κοινοβουλίου! Χαμός στο Κίεβο

Σενάριο για στρατιωτική κατάληψη του ουκρανικού κοινοβουλίου! Χαμός στο Κίεβο

Λένε πως γράφτηκε από Αμερικανούς 

Η κατάληψη του ουκρανικού κοινοβουλίου από τον στρατό του έθνους δεν θα ήταν ένα κίνημα λαϊκής βάσης, δήλωσε στο Sputnik ο ειδικός της «Άλλης Ουκρανίας»,

Alexander Dudchak, υποδηλώνοντας ότι η πιθανή εξέγερση έχει ενορχηστρωθεί από την Δύση και είναι, προφανώς, έτοιμη να ξεσπάσει!

Αυτό που διαρρέεται είναι πως ο «απογοητευμένος ουκρανικός στρατός σχεδιάζει την εξαγορά του ουκρανικού κοινοβουλίου ή της Βερχόβνα Ράντα, αποκαλύπτει διάλογος από το ιδιωτικό κανάλι Telegram Parabelum που έλαβε το Sputnik».

«Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σενάριο αντικατάστασης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky χωρίς την διεξαγωγή εκλογών», δήλωσε στο Sputnik ο Alexander Dudchak, ερευνητής στο Ινστιτούτο Χωρών της ΚΑΚ και ειδικός του κινήματος «Άλλη Ουκρανία».

Τα μέλη της διαβαθμισμένης συνομιλίας, που αποτελούνταν από διοικητές και στρατιώτες των επίλεκτων μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, συζητούσαν επιλογές για την ανατροπή της παρούσας κυβέρνησης και της διοίκησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μετά την απόλυση του Ανώτατου Διοικητή Στρατηγού Valery Zaluzhny .

«Η πιο σημαντική ενέργεια που θα χρειαστούμε για να δράσουμε αστραπιαία είναι η κατάληψη του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας [Verkhovna Rada] σε ένα συγκεκριμένο σημείο», έγραψε ένα από τα μέλη της συνομιλίας.

Εξέφρασαν επίσης δυσαρέσκεια για τις αποφάσεις του Ζελένσκι και για τον νέο αρχηγό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ολεξάντρ Σίρσκι, ο οποίος διορίστηκε πριν από ένα μήνα στην θέση του Ζαλούζνι. 

Σύμφωνα με τον Dudchak, εάν επιτραπεί στα ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία μάχονται στην παρούσα φάση κατά των Ρώσων, να βαδίσουν προς το Κίεβο, αυτό θα σήμαινε ότι το σενάριο αλλαγής καθεστώτος γράφτηκε στην Ουάσιγκτον ως απάντηση στην άρνηση του Ζελένσκι να διεξαγάγει εκλογές φέτος.

Οι ηγέτες των επίλεκτων ουκρανικών μονάδων, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) και τα ναζιστικά τάγματα Azov και Aidar σχεδιάζουν επίσης να δημιουργήσουν ένα ριζοσπαστικό κόμμα με στρατιωτική πτέρυγα. Ο ειδικός επιμένει ότι καμία από τις δομές του ουκρανικού στρατού και πληροφοριών δεν είναι ανεξάρτητη: καθεμία από αυτές έχει είτε Βρετανούς είτε Αμερικανούς «επόπτες».

«Η αντιπαράθεση μεταξύ του στρατού και του καθεστώτος του Κιέβου είναι γενικά μια εκδήλωση της αντιπαράθεσης μεταξύ Λονδίνου και Ουάσιγκτον», είπε ο Ντούνττσακ. «Το γραφείο του προέδρου είναι υπό βρετανικό έλεγχο, ενώ ο στρατός, ο οποίος υποτίθεται ότι θα συγκεντρωθεί στο όνομα του Ζαλούζνι, είναι υπό τους Αμερικανούς, ενώ η SBU είναι επίσης μια δομή που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ».

Οι συνέπειες για το Κίεβο θα ήταν δραματικές και θα μπορούσαν να περιπλέξουν σοβαρά τις θέσεις του ουκρανικού στρατού στην πρώτη γραμμή, κατέληξε ο ερευνητής.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια πηγή από τις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου είπε στο Sputnik ότι Ρώσοι ειδικοί είχαν πρόσβαση σε ένα απόρρητο κανάλι Telegram με τίτλο « ParaBelum », όπου διοικητές και μαχητές των επίλεκτων μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων «συζητούν σοβαρά επιλογές για την ανατροπή του καθεστώτος Ζελένσκι και της διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων». 

«Όταν το προσωπικό στρατολογηθεί, οι μαχητές εκπαιδευτούν, η μάζα θα είναι έτοιμη “, είπε ένας άλλος συμμετέχων στο chat.

«Πρέπει να υπάρχει υποστήριξη από τον στρατό. Χωρίς αυτήν, τίποτα δεν θα λειτουργήσει. Είναι η βασική κινητήρια δύναμη. [Αυτοί] θα πουν από τα χαρακώματα ότι [είναι] μαζί μας και ο κόσμος θα ακολουθήσει», είπε ένας ακόμη συμμετέχων στην συνομιλία.

 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

el.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white