Σαβ, Μάι 25, 2024

Περιορισμένης κλίμακας πλήγματα από το Ισραήλ στο Ιράν βλέπουν οι Αμερικανοί

Περιορισμένης κλίμακας πλήγματα από το Ισραήλ στο Ιράν βλέπουν οι Αμερικανοί

«Οποιαδήποτε πρόσθετη κίνηση τώρα ανοίγει μια σειρά από άλλες πιθανότητες, μερικές από τις οποίες είναι αρκετά τρομακτικές»

Εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ στο Ιράν για την συντονισμένη επίθεση με drones και πυραύλους βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης. Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν την Τρίτη όλοι τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για αυτοσυγκράτηση προς Τελ Αβίβ και Τεχεράνη.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN ότι ο IDF θα καταφέρει πλήγματα περιορισμένης έκτασης στο Ιράν, προκειμένου να μην υπάρξει αφορμή για ανταπάντηση που θα αποτελέσει την θρυαλίδα για μεγαλύτερη ανἀφλεξη στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ «είναι πεπεισμένες ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση» εάν το Τελ Αβίβ δεν απαντήσει, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε πρόσθετη κίνηση τώρα ανοίγει μια σειρά από άλλες πιθανότητες, μερικές από τις οποίες είναι αρκετά τρομακτικές».

«Ελπίζουμε να μας δώσουν κάποια προειδοποίηση ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, όχι μόνο το στρατιωτικό αλλά και το διπλωματικό σε όλη την περιοχή» συνέχισε και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μας προειδοποιήσουν.

Γνωρίζουν ότι όταν μας προειδοποιήσουν, είναι πιθανόν να δηλώσουμε και πάλι την αντίθεσή μας σε ό,τι πρόκειται να πραγματοποιήσουν».

Το Ισραήλ δεν έχει ενημερώσει επίσημα την Ουάσινγκτον για όποιο χτύπημα στο Ιράν. Το Πολεμικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει πως θα γίνει επίθεση από τον IDF, αλλά δεν έχει καταλήξει στο πώς και το πότε.

newsbreak.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white