Σαβ, Μάι 18, 2024

Παγκόσμιος «συναγερμός»! Μόσχα: Είμαστε επισήμως σε ΠΟΛΕΜΟ!

Παγκόσμιος «συναγερμός»! Μόσχα: Είμαστε επισήμως σε ΠΟΛΕΜΟ!

Σταματά να χρησιμοποιείται ο όρος «στρατιωτική επιχείρηση»! «Η κατάσταση μοιάζει λίγο πριν το 1914», αναφέρουν στρατιωτικοί!

Η Ρωσία παραδέχεται πλέον ότι βρίσκεται «σε κατάσταση πολέμου», δια στόματος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ!

Μέχρι πρότινος, η Μόσχα επέμεινε να παρουσιάζει την επίθεση κατά της Ουκρανίας ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» απορρίπτοντας την λέξη «πόλεμος».

Τώρα, το Κρεμλίνο επιρρίπτει την ευθύνη για την «κατάσταση πολέμου» στην «επέμβαση της Δύσης στο πλευρό της Ουκρανίας».

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου. Ναι, αυτό ξεκίνησε ως ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά από την στιγμή που σχηματίσθηκε αυτή η συμμορία, όταν η συλλογική Δύση επενέβη σε όλο αυτό στο πλευρό της Ουκρανίας, για μας, έγινε πόλεμος. Είμαι πεπεισμένος και όλοι πρέπει να το αντιληφθούν», δηλώνει ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο Argoumenty I Fakty.

Η φράση «βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου» του Πεσκόφ δεν αποκλείεται να σημαίνει ότι είναι ενδεχόμενη ακόμα και η χρήση πυρηνικών όπλων από την πλευρά της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα, στο podcast «Judging Freedom», ο πρώην αξιωματικός του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter συγκρίνει την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση με την περίοδο αμέσως πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ρίτερ προτρέπει σε επείγοντα διάλογο με την Ρωσία για να αποτραπεί αυτό που διαφαίνεται στον ορίζοντας!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-Kremlin.ru

el.gr

 

Παρόμοια άρθρα

logo white