Τρι, Απρ 23, 2024

«Οργουελική απειλή» στην Ευρώπη! Σοκάρει ευρωβουλευτής – Φόβοι και στην Ελλάδα, vid

«Οργουελική απειλή» στην Ευρώπη! Σοκάρει ευρωβουλευτής – Φόβοι και στην Ελλάδα, vid

Η ελευθερία λόγου στο απόσπασμα;

Τα προτεινόμενα μέτρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της πλατφόρμας X του Elon Musk

(πρώην Twitter), που φαινομενικά στόχευαν στην καταπολέμηση της «παραπληροφόρησης», έχουν προκαλέσει σημαντική κριτική, ιδιαίτερα από τον Ολλανδό πολιτικό και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Robert “Rob” Roos .

Ο Roos καταδίκασε έντονα τις ενέργειες της Επιτροπής, χαρακτηρίζοντάς τις ως άμεση επίθεση στην ελευθερία του λόγου!

Η κριτική του Roos ήρθε ως απάντηση σε αναφορές ότι το Twitter του Μασκ απέτυχε σε ένα τεστ συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της ΕΕ σχετικά με την παραπληροφόρηση ως μέρος του επίμαχου νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίεςτο οποίο έχει έρθει και στην Ελλάδα (ΕΔΩ).

Ο Ρος επέκρινε την προσέγγιση της Επιτροπής, χαρακτηρίζοντάς την οργουελική και εμβληματική μιας ευρύτερης τάσης λογοκρισίας εντός της ΕΕ.

«Με αυτόν τον οργουελικό τρόπο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να καταπνίξει την αντίθετη άποψη», δήλωσε ο Ρος και υπογράμμισε: «Η παραπληροφόρηση έχει γίνει το τελευταίο αποκούμπι του αριστερού-διεθνιστικού κατεστημένου».

Ο Roos εξέφρασε βαθιές ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις των ενεργειών της Επιτροπής, προειδοποιώντας ότι εάν επιτραπούν, τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να επηρεάσουν σοβαρά την ελευθερία. Τόνισε την σημασία της ελευθερίας της έκφρασης, παρουσιάζοντάς την όχι μόνο ως δικαίωμα αλλά ως θεμελιώδη πυλώνα που πρέπει να τηρηθεί.

Δείτε το βίντεο:

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

el.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white