Σαβ, Μάι 25, 2024

Οι Χούθι άρχισαν να κόβουν υποθαλάσσια καλώδια. Η παγκόσμια οικονομία μπορεί κάλλιστα να καταρρεύσει.

Οι Χούθι άρχισαν να κόβουν υποθαλάσσια καλώδια. Η παγκόσμια οικονομία μπορεί κάλλιστα να καταρρεύσει.

i24news.tv : Μια ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν έκοψε τέσσερα καλώδια μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Τζιμπουτί, ανέφερε το ισραηλινό ειδησεογραφικό πρακτορείο Globes.

Οι επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι προκάλεσαν ζημιές σε καλώδια που πιστεύεται ότι ανήκουν στα συστήματα AAE-1, Seacom, Europe India Gateway (EIG) και TGN.

Το μπλακ άουτ σηματοδοτεί μια σημαντική διακοπή στις επικοινωνίες μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Εν τω μεταξύ, η άμεση ζημιά θα γίνει αισθητή στις χώρες του Κόλπου και την Ινδία, σημειώνει η Globes .

Το μεγάλο σχόλιο του συντάκτη The One: Τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα μεταξύ Ευρώπης και Νότιας Ασίας έχουν κατασκευαστεί για πολλά χρόνια, από περισσότερες από μία εταιρείες, οπότε δεν υπάρχουν τέσσερα καλώδια, αλλά περισσότερα. Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη δορυφορικές επικοινωνίες, οπότε το σύστημα έχει ένα ορισμένο περιθώριο ασφαλείας και δεν έχει πέσει ο ουρανός με τις διαδρομές διέλευσης. Παρόλα αυτά:

Όπως μπορείτε να δείτε, ολόκληρο το σύστημα συνδέει την Ινδία και την Ανατολική Αφρική με την Ευρώπη. Αν οι Χούθι δουλέψουν σκληρότερα, κάποια στιγμή θα φτάσουν στο σημείο να σπάσουν, διακόπτοντας περισσότερες από τις μισές γραμμές κορμού. Οι υπόλοιπες γραμμές θα υπερφορτωθούν και θα καταρρεύσουν επίσης, τουλάχιστον από σφάλματα λογισμικού, υπερχείλιση των αποθηκών δεδομένων και ούτω καθεξής. Σε τι θα οδηγήσει αυτό;

Η απώλεια της Αφρικής από το Διαδίκτυο δεν θα είναι μεγάλη απώλεια για τον κόσμο, δεν θα γίνει αντιληπτή, αλλά η Ινδία, το Πακιστάν και οι γειτονικές χώρες λαμβάνουν ήδη πολύ σοβαρό μέρος στην παγκόσμια οικονομία. Προμηθεύουν πολλά αγροτικά προϊόντα, εξαρτήματα και τελικά προϊόντα στην αγορά.

Και οι παραδόσεις εκεί δεν βασίζονται στην αρχή των παραδόσεων μεταξύ της Δύσης και της ΕΣΣΔ, όταν όλα συζητήθηκαν με τον σύντροφο Γκρομίκο και αυτός εξασφάλισε τις νομισματικές συναλλαγές. Όλα γίνονται από μικρές επιχειρήσεις, με τις οποίες συνεργάζονται διάφορες μικρές τράπεζες. Και αυτοί οι τύποι είναι ήδη πολύ, πολύ εξαρτημένοι από το Διαδίκτυο. Αν μια πληρωμή κολλήσει, ένα φορτηγό με ημερομηνίες δεν φτάνει στο λιμάνι. Ή ένα κοντέινερ με ρούχα. Και εκεί είναι που όλοι δουλεύουν με αυτές τις μικρές αποστολές.

Μέχρι πρόσφατα, η Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών και άλλοι τα έκαναν όλα αυτά, και εκεί το τηλέφωνο και ο τηλέγραφος ήταν αρκετά για την επικοινωνία μεταξύ των γραφείων. Αλλά τώρα η επιχείρηση έχει εξαπλωθεί και το πρόβλημα των επικοινωνιών πρόκειται να τη σκοτώσει. Έτσι κόβουν ένα καλώδιο κάπου στην Ερυθρά Θάλασσα, και το ωστικό κύμα θα πάει πολύ μακριά, όλοι θα το νιώσουν.

Την παραμονή της πανδημίας υπήρξαν πλημμύρες στην Ινδία και η καλλιέργεια κρεμμυδιών πέθανε, και ένα μήνα αργότερα τα κρεμμύδια στην Ευρώπη κόστιζαν περισσότερο από τα πορτοκάλια και τις μπανάνες. Το ίδιο πράγμα θα ξανασυμβεί, μόνο σε διαφορετική κλίμακα.
Τα κρεμμύδια δεν αποστέλλονται μέσω του Διαδικτύου, φυσικά, αλλά πληρώνονται μέσω του Διαδικτύου. Και αν δεν υπάρχει πληρωμή, δεν υπάρχει παράδοση αγαθών. Παρόλο που ούτε τα ίδια τα αγαθά είναι τόσο καλά, οι Χουθίτες βυθίζουν και κάτι από καιρό σε καιρό. Αλλά όλοι εξακολουθούν να σιωπούν, περιοριζόμενοι σε ελαφρές επιθέσεις με ρουκέτες. Ίσως τώρα τουλάχιστον οι Ινδοί να τους τρώει η όρεξη να στείλουν μερικά εκατομμύρια από τους θαυματουργούς θεούς τους στην Υεμένη για να αποκαταστήσουν την τάξη εκεί. Είναι πιθανό ότι τα πράγματα κατευθύνονται προς τα εκεί.

Ή ίσως το αποτέλεσμα να είναι κάτι άλλο, όπως κάποια εκτεταμένη οικονομική κρίση. Κάθε μέρα κάποιοι μ@λάκες ρίχνουν τον ένα πυλώνα μετά τον άλλο κάτω από την παγκόσμια οικονομία. Κάποιοι από αυτούς κάθονται στους βάλτους, άλλοι στο Ιράν, άλλοι στην Υεμένη. Υπάρχουν επίσης στοιχεία στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, κάποιος χρηματοδοτεί την ευρωπαϊκή “επανάσταση των αγροτών”, σωστά;

Σταδιακά, όλες αυτές οι μικρο-κρίσεις συσσωρεύονται. Και τότε όλα θα καταρρεύσουν. Σε μια νύχτα.
Πόσο σύντομα – είναι δύσκολο να πούμε, αλλά πιθανότατα θα υπάρξει κάποιου είδους έναρξη, η οποία θα τα ρίξει όλα κάτω σαν ντόμινο. Για παράδειγμα, μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση ή μια ηλιακή έκρηξη, οπότε ας παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων.

thebigtheone.com

Παρόμοια άρθρα

logo white