Σαβ, Ιουν 22, 2024

Οι Ρώσοι εκτόξευσαν πυρηνικό διηπειρωτικό πύραυλο! Τρόμαξαν δυτικά ΜΜΕ, vid

Οι Ρώσοι εκτόξευσαν πυρηνικό διηπειρωτικό πύραυλο! Τρόμαξαν δυτικά ΜΜΕ, vid

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως διενήργησε πετυχημένη δοκιμή πυρηνικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Tass.

«Οι Ρώσοι δοκιμάζουν έναν νέο τρομακτικό πύραυλο», «Παγκόσμιος συναγερμός: Οι Ρώσοι έκαναν δοκιμή πυρηνικού πυραύλου», είναι μερικοί από τους ενδεικτικούς τίτλους που κυκλοφορούν την τελευταία ώρα στα δυτικά ΜΜΕ.

Η δοκιμή αυτή έρχεται μόλις λίγες ώρες από την πυρηνική προειδοποίηση του «Τσαρ Βλαντ» (Δείτε ΕΔΩ).

Τι ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το ρωσικό ΥΠΑΜ:

«Στο κοσμοδρόμιο Plesetsk, μια μονάδα του σχηματισμού πυραύλων Yoshkar-Ola εκτόξευσε δοκιμαστικά τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στερεού καυσίμου Yars εξοπλισμένο με πολλαπλή κεφαλή.

Τα εκπαιδευτικά οχήματα επανεισόδου έφτασαν στην καθορισμένη περιοχή στο πεδίο εκπαίδευσης Kura στη χερσόνησο Καμτσάτκα (ρωσική Άπω Ανατολή).

Ο σκοπός της δοκιμαστικής εκτόξευσης ήταν να επιβεβαιώσει τα τακτικά, τεχνικά και πτητικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου πυραυλικού συστήματος.

Κατά την προετοιμασία για αυτό το γεγονός, οι Στρατηγικές Δυνάμεις Πυραύλων εξασκήθηκαν στη διαδικασία μετακίνησης της μονάδας εκτόξευσης Yars σε μια απομακρυσμένη περιοχή, προετοιμάζοντας και πραγματοποιώντας την εκτόξευση.

Όλες οι καθορισμένες εργασίες έχουν εκπληρωθεί».

 

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo

el.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white