Τρι, Απρ 23, 2024

Ο «σκιώδης» στόλος των… Ρώσων που διαλύει τα σχέδια των διεθνιστών

Ο «σκιώδης» στόλος των… Ρώσων που διαλύει τα σχέδια των διεθνιστών

Αλλεπάλληλα και ασταμάτητα τα χτυπήματα

Όπως γράφει το Ria Novosti:

Οι ηγέτες των χωρών της G7, που περιλαμβάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Μεγάλη Βρετανία, την Γερμανία, την Ιταλία, τον Καναδά, την Γαλλία και την Ιαπωνία, διεξήγαγαν

πρόσφατα κοινές διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας.

Οι ηγέτες του ελεύθερου κόσμου, όπως αγαπούν να αυτοαποκαλούνται, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα δυνατά μέτρα για την μείωση των εσόδων της Ρωσίας από το εμπόριο ενέργειας και επίσης θα παρεμβαίνουν με κάθε δυνατό τρόπο στην δημιουργία και προώθηση νέων ενεργειακών έργων. Για «επιδόρπιο», υποσχέθηκαν να αποτρέψουν την δημιουργία νέων (αυτή είναι η λέξη κλειδί) διαδρομών για την μεταφορά ρωσικού πετρελαίου, φυσικού αερίου και LNG και, εν κατακλείδι, απείλησαν ευθέως όλες τις χώρες που τολμούν να αγνοήσουν τους περιορισμούς που έχουν ήδη επιβληθεί. Υποσχέθηκαν τρομερές κυρώσεις σε όλους όσους δεν υπακούν.

(…)

Στην συγκλονιστική συνέντευξή του, την οποία έχουν δει πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε διάφορες πλατφόρμες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επανειλημμένα εκφράσει το κύριο πρόβλημα των σχέσεων της Δύσης με την Ρωσία: κανείς δεν θέλει να μιλήσει με την Μόσχα. Ας προσθέσουμε ότι δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε – δεν θέλουν να μας ακούσουν. Διαφορετικά, οι ηγέτες των Επτά θα μάθαιναν ξαφνικά ότι τον περασμένο χρόνο το τμήμα της ρωσικής οικονομίας χωρίς πόρους, εκτός δηλαδή της παραγωγής υδρογονανθράκων, παρουσίασε πιο αισθητή και ταχεία ανάπτυξη από τον τομέα παραγωγής και πώλησης υδρογονανθράκων. Η πρώτη σε καθαρούς όρους αυξήθηκε σε περισσότερα από τρία τρισεκατομμύρια ρούβλια, ενώ η δεύτερη παρέμεινε αμετάβλητη στα εννιάμισι τρισεκατομμύρια περίπου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Wally Adeyemo παραδέχτηκε ότι αυτή την στιγμή το ευρέως διαφημιζόμενο ανώτατο όριο τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο δεν λειτουργεί στην πραγματικότητα, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα σταματήσουν να προσπαθούν να το εφαρμόσουν και θα έρθουν σε επαφή με τον λεγόμενο σκιώδη στόλο, με την βοήθεια του οποίου, λένε η Μόσχα μεταφέρει εύκολα το πετρέλαιο της στις ξένες αγορές. Είναι σαφές ότι η Ρωσία δεν έχει δικό της στόλο δεξαμενόπλοιων, αλλά υπάρχει τεράστιος αριθμός πλοιοκτητών ιδιωτών που παραβιάζουν εσκεμμένα την απαγόρευση, δεδομένου ότι αυτό είναι οικονομικά επωφελές. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα όλων των επιβληθέντων απαγορεύσεων και ανώτατων ορίων, η Ινδία αύξησε ως δια μαγείας την διύλιση αργού πετρελαίου αρκετές φορές και έγινε βασικός προμηθευτής της Ευρώπης και των ίδιων κρατών. Χρειάζονται αξιοσημείωτες πνευματικές ικανότητες για να μαντέψει κανείς από πού πήραν τόσο μαύρο χρυσό οι Ινδοί.

Οι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες είτε ταξιδεύουν με τα πλοία τους γύρω την Αφρική (περισσότερα λειτουργικά έξοδα), είτε απλώς σβήνουν τους αναμεταδότες και γίνονται μέρος του σκιώδους στόλου που, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ , λειτουργεί προς το συμφέρον του ρωσικού συμπλέγματος καυσίμων και ενέργειας. Σύμφωνα με στοιχεία, η απασχόληση των δεξαμενόπλοιων έχει αυξηθεί κατά πέντε τοις εκατό από την αρχή του έτους. Και αυτός ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται.

Το ρωσικό πετρέλαιο λειτουργεί σαν «πύραυλος» που καταστρέφει τους διεθνιστές!

 

photo APE-MPE/EPA-SPUTNIK POOL

el.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white