Πεμ, Απρ 25, 2024

Ο Πούτιν «κούφανε» τους Βρετανούς! Τέλος στο «εθνικό πιάτο» των fish and chips;

Ο Πούτιν «κούφανε» τους Βρετανούς! Τέλος στο «εθνικό πιάτο» των fish and chips;

Την είδηση είχε αναδείξει το ΕΛ

Μια είδηση, την οποία είχε αναδείξει το ΕΛ, έγινε πραγματικότητα, καθώς η Ρωσία

δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, ειδικά, όταν απειλούνται τα σύνορά της!

Η ρωσική κυβέρνηση υπέγραψε επισήμως τον νόμο για την καταγγελία της αλιευτικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο και πλέον κινδυνεύουν ακόμα και τα βρετανικά «fish and chips»!

«Ένα από τα αγαπημένα πιάτα των Βρετανών (fish and chips) απειλείται λόγω των σχεδίων του Κρεμλίνου να καταγγείλει τηn συμφωνία που επιτρέπει στα βρετανικά πλοία να ψαρεύουν στα νερά της ρωσικής Αρκτικής», είχαν αναφέρει δημοσιογράφοι.

Πράγματι, η συμφωνία καταγγέλθηκε και το έγγραφο δημοσιεύτηκε στην διαδικτυακή πύλη νομικών πληροφοριών.

Η συμφωνία είχε υπογραφεί το 1956 μεταξύ της τότε ΕΣΣΔ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιτρεπόταν στα βρετανικά αλιευτικά σκάφη να ψαρεύουν σε ορισμένες περιοχές της Θάλασσας του Μπάρεντς κατά μήκος της ακτής της χερσονήσου Κόλα. Η Θάλασσα Μπάρεντς είναι μια θάλασσα του ευρύτερου Αρκτικού Ωκεανού που βρίσκεται ανοικτά των βόρειων ακτών της Νορβηγίας και της Ρωσίας και διαιρείται σε νορβηγικά και ρωσικά χωρικά ύδατα!

Η συμφωνία συνέχισε να ισχύει μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ επειδή η Ρωσία είναι διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης. Όπως μεταδίδει το TASS, η συμφωνία ακυρώνεται καθώς το”το έγγραφο είναι βασικά μονόπλευρο και δεν παρέχει οφέλη στη ρωσική πλευρά“.

Και τώρα πως θα τρώνε οι Άγγλοι το εθνικό τους έδεσμα;;;

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

el.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white