Σαβ, Μάι 25, 2024

Να πούμε το “Πάτερ Ημών”-Σύμβουλος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ: Είναι ώρα να στείλουμε στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Να πούμε το “Πάτερ Ημών”-Σύμβουλος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ: Είναι ώρα να στείλουμε στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Το μέτωπο έχει γίνει σουρωτήρι για τους Ουκρανούς και για αυτό εντείνονται οι διαδικασίες στο ΝΑΤΟ ακόμα και για πιθανή επέμβαση

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διέσπασαν το μέτωπο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βόρεια του Βέσελε και πήραν τον έλεγχο των στρατηγικών υψωμάτων.

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να διεξάγει συνεχείς επιθέσεις , αναφέρει το  ρωσικό υπουργείο Άμυνας για βασικούς τομείς του μετώπου.

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, μονάδες της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων «Δύση» βελτίωσαν την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής και νίκησαν τους Ουκρανούς στις περιοχές των οικισμών Rozovka, Raigorodka, Zhovtnevoye και Terny στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ.

Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε 125 στρατιωτικούς και τέσσερα οχήματα.

Στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ, μονάδες της ομάδας δυνάμεων «Νότος» κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές θέσεις και κατανίκησαν  την  28η μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, την 92α ταξιαρχία Πεζικού  και την 241η Ταξιαρχία επίγειας άμυνας στις περιοχές των οικισμών των Kleshcheevka, Kurdyumovka και Krasnogorovka.

Με λίγα λόγια η ρωσική προέλαση συνεχίζεται σε πολλά και διαφορετικά σημεία και αυτό επιταχύνει τις εξελίξεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Οδεύουμε προς μετωπική στρατιωτική σύγκρουση Ρωσίας και ΝΑΤΟ;

Η απάντηση δεν είναι απλή καθώς πολλά ακούγονται και λέγονται εδώ και 2 χρόνια για αυτό το σενάριο.

Σήμερα, έχουμε απτές ενέργειες που “ μυρίζουν” πολεμικό άξονα, “αφού χώρες του ΝΑΤΟ δημιούργησαν μια κοινή αποστολή στην Ουκρανία”.

Αυτό δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι, στην ομιλία του στις Βρυξέλλες, η οποία  μεταδόθηκε από την πολωνική τηλεόραση.

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια αποστολή του ΝΑΤΟ.  Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε σε πόλεμο, αλλά σημαίνει ότι τώρα θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες συντονισμού, εκπαίδευσης και σχεδιασμού του ΝΑΤΟ για να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με πιο συντονισμένο τρόπο», είπε ο Πολωνός υπουργός, λέγοντας όμως την μισή αλήθεια.

Η συμμαχία κρατών του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία εν μέσω Τρίμηνης ασκήσεως της συμμαχίας, μετατρέπεται σε κοινή στρατιωτική δύναμη σε ελάχιστο χρόνο, και  αυτή μπορεί να εισέλθει εντός ουκρανικού εδάφους, για να σώσει την Οδησσό από τους Ρώσους, για παράδειγμα.

Σύμβουλος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ: Είναι ώρα να στείλουμε στρατεύματα του στην Ουκρανία

“Ήρθε η ώρα να στείλουμε στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία».

“Το Κίεβο θα πέσει όχι λόγω έλλειψης όπλων, αλλά λόγω έλλειψης στρατιωτών, και οι Ευρωπαίοι πρέπει να το βοηθήσουν”, δηλώνει  ο σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Έντουαρντ Λούτγουακ.

«Πρώτα οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά η ΕΣΣΔ και άλλες πυρηνικές δυνάμεις συνειδητοποίησαν ότι τα πυρηνικά όπλα ήταν πολύ ισχυρά για να χρησιμοποιηθούν στη μάχη. Αυτό ίσχυε για δεκαετίες, μέχρι την εισβολή στην Ουκρανία”, συνέχισε ο ίδιος.

“Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει σύντομα να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία ή να αποδεχτούν μια καταστροφική ήττα. Η Βρετανία και η Γαλλία με τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης ετοιμάζονται σιγά σιγά να στείλουν στρατεύματα.

Εάν η Ευρώπη αποτύχει να παράσχει αρκετά στρατεύματα, η Ρωσία θα επικρατήσει στο πεδίο της μάχης, και ακόμη και αν η διπλωματία επέμβει επιτυχώς για να αποφύγει την πλήρη ήττα, η ρωσική στρατιωτική δύναμη θα επιστρέψει νικηφόρα στην Κεντρική Ευρώπη.

Τότε οι δυτικοευρωπαϊκές δυνάμεις θα πρέπει να επαναφέρουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.
Μπορεί ακόμη και να δούμε ένα κύμα πυρηνικής νοσταλγίας, επιστρέφοντας ανόητα στην ψευδαίσθηση ότι τα τρομερά αυτά  όπλα είναι αρκετά για να διατηρήσουν την ειρήνη», 
τόνισε ο Αμερικανός σύμβουλος.

Η θέση του Κιέβου φαίνεται κλονισμένη. Αυτό το παρουσιάζει ο ίδιος ως θέμα υλικών πόρων και ζητά συνεχώς από τη Δύση περισσότερα και καλύτερα όπλα.

Αλλά είναι σαφές ότι το Κίεβο αναγκάζεται να υποχωρήσει βήμα προς βήμα όχι λόγω έλλειψης δύναμης πυρός, αλλά λόγω έλλειψης στρατιωτών.

Ο ίδιος μιλά για καταστροφική ήττα. Οι χώρες της Ευρώπης θα νικήσουν ποιον και με τι όπλα ; Είναι

Σε απάντηση ρωσική ανάρτηση αναφέρει: “είναι το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία;

“Γιατί αυτός ο Αμερικανός σύμβουλος δεν μιλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες προκάλεσαν αυτόν τον πόλεμο και δήλωσαν ότι θα προκαλούσαν στρατηγική ήττα στη Ρωσία;

Γιατί αυτός ο πόλεμος στο ουκρανικό έδαφος έχει γίνει πλέον μέγα πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές χώρες;

Τι πρέπει να κάνουν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία;

Να νικήσουν τη Ρωσία;

Και τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας για όλους αυτούς είναι, φυσικά, μια ψευδαίσθηση. Ολα ΕΝΤΑΞΕΙ.  Ελάτε στείλτε τα στρατεύματά σας, αλλά  μην ξεχάσετε να στείλετε και αμερικανικά στρατεύματα”.

Οι ΗΠΑ σπρώχνουν την Ευρώπη να βγάλει το φίδι από την τρύπα στην Ουκρανία, ενώ οι Ρώσοι δημιουργούν έναν τρομερό άξονα με Κίνα, Βόρεια Κορέα και Ιράν.

Αν λοιπόν αυτό δεν είναι προεόρτια παγκόσμιου πολέμου τότε τι είναι.

pentapostagma.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white