Σαβ, Μάι 18, 2024

Μυστική συνάντηση με Trump – O Elon Musk αποφάσισε: O Biden πρέπει να ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ (11/2024)

Μυστική συνάντηση με Trump – O Elon Musk αποφάσισε: O Biden πρέπει να ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ (11/2024)

Ο Elon Musk αποφάσισε να στηρίξει τον Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024

Ο ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης X, Elon Musk

 είχε μυστική συνάντηση με τον Donald Trump στην έπαυλη του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ στο Mar-A-Lago την Κυριακή (3/3/2024) όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.
Πηγές κοντά στον Musk κάνουν γνωστό ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αποφάσισε να ενισχύσει με κάθε μέσο τον Trump προκειμένου να ηττηθεί ο Joe Biden στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο 2024.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Musk συμμετείχε σε αντιπροσωπεία πλούσιων δωρητών, που επισκέφθηκαν την οικία του Trump στη Φλόριντα, καθώς ο πρώην πρόεδρος προσπαθεί να ανταπεξέλθει το ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων από την εκστρατεία του Biden.

Ο Musk πιστεύει στη νίκη Trump

Είναι η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες συναντώνται κατ’ ιδίαν ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla έχει αποφασίσει ότι ο Trump είναι ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να νικήσει τον Biden στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Τόσο τα ιδιωτικά τζετ του Trump όσο και του Musk εντοπίστηκαν στο ίδιο αεροδρόμιο στο Palm Beach της Φλόριντα, στις 2 Μαρτίου, πυροδοτώντας τις φήμες, οι οποίες στη συνέχεια «επιβεβαιώθηκαν» από τρεις διαφορετικές πηγές, σύμφωνα με τους Times.

Ο Elon Musk με περιουσία άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα μπορούσε σίγουρα μόνος του να παράσχει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται ο Trump, αφού σύρθηκε στα δικαστήρια από τους Δημοκρατικούς σε αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως «κυνήγι μαγισσών».
Ο Trump πιστεύεται ότι έχει συγκεντρώσει 30 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής, ενώ ο Biden 56 εκατομμύρια.

Κατηγορεί τον  Biden για προδοσία

Ο Musk έχει επικρίνει επανειλημμένα την κυβέρνηση Biden για τη μαζική παράνομη μετανάστευση, προειδοποιώντας ότι ένα καταστροφικό γεγονός ανάλογο της 11ης Σεπτεμβρίου είναι πιθανό να συμβεί το προσεχές διάστημα.
Αφού αποκαλύφθηκε ότι επί Biden έχουν εισέλθει κρυφά σε 43 πόλεις των ΗΠΑ περίπου 320.000 παράτυποι μετανάστες ο Musk αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία ήττας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές.
«Προδοσία! Η εισαγωγή τεράστιου αριθμού παρανόμων είναι ο λόγος για τον οποίο ο Mayorkas (υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας) παραπέμφθηκε από τη Βουλή.
Εισάγουν ψηφοφόρους.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ομάδες της άκρας αριστεράς αγωνίζονται τόσο σκληρά για να σταματήσουν την ταυτοποίηση των εκλογέων, υπό το παράλογο πρόσχημα της προστασίας του δικαιώματος ψήφου», έγραψε στο X o Musk.
Ο Musk είναι επίσης σφόδρα ενοχλημένος με τον Biden για τον πρόσθετο λόγο ότι η αμερικανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ξεκάθαρη εχθρότητα τις επιχειρηματικές πρακτικές των X, Tesla και Starlink.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο Trump

Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της «Σούπερ Τρίτης», των αναμετρήσεων δηλαδή που πραγματοποιήθηκαν σε 15 Πολιτείες των ΗΠΑ και της αποχώρησης της μοναδικής αντιπάλου του, της Nikki Haley, ο Trump είναι πλέον βέβαιο πως θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα.
Αν και χρειάζεται πλέον λιγότερους από 200 αντιπροσώπους προκειμένου να κλειδώσει και επίσημα ότι θα είναι ένας από τους δύο διεκδικητές της προεδρίας των ΗΠΑ – κάτι που αναμένεται να γίνει πιθανότατα στις εκλογές της 12ης Μαρτίου – ο Trump εκτιμάται πως στην αναμέτρηση με τον Biden, είναι το φαβορί για να επικρατήσει.
Οι εκλογικές νίκες του Trump είναι αναμφίβολα σημαντικές, ωστόσο η σημαντικότερη έχει να κάνει με την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, το οποίο απέρριψε αιτήματα διαφόρων αμερικανικών Πολιτειών που ήθελαν να του απαγορεύσουν να… κατέβει ως υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές, κάτι που θα συνεπαγόταν και το τέλος της υποψηφιότητας του για το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως είναι δικαίωμα των Πολιτειών να αποκλείουν υποψηφίους από τις τοπικές εκλογές, αλλά όχι από τις ομοσπονδιακές.
Άρα το πρώτο και σημαντικότερο εμπόδιο, αυτό της νόμιμης συμμετοχής και διεκδίκησης της προεδρίας, ο Trump το ξεπέρασε.
Και κάπως έτσι ανοίγει ο δρόμος για την τελική νίκη, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον Ιούλιο θα επικυρώσει το χρίσμα στον Trump, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, προηγείται σε όλες τις Πολιτείες που θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

bankingnews.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white