Σαβ, Μάι 18, 2024

Η Ουκρανία μετρά αντίστροφα, η Ρωσία ετοιμάζει την μητέρα των μαχών, η Γαλλία θρηνεί 100 νεκρούς στρατιώτες στην Οδησσό

Η Ουκρανία μετρά αντίστροφα, η Ρωσία ετοιμάζει την μητέρα των μαχών, η Γαλλία θρηνεί 100 νεκρούς στρατιώτες στην Οδησσό

100 Γάλλοι στρατιώτες νεκροί και δεν είναι οι μόνοι δυτικοί - Επιστρέφει στην επικίνδυνη ρητορική ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron

Η Ουκρανία μετρά αντίστροφα τις απώλειες των όπλων και πυρομαχικών που διαθέτει, σπαταλώντας τα στον

πόλεμο φθοράς που έχει εξαπολύσει εναντίον της η Ρωσία, η οποία ετοιμάζει την μητέρα των μαχών καταστρέφοντας με την υπεροπλία της τα εναπομείναντα δυτικά όπλα στο ουκρανικό οπλοστάσιο, διαλύοντας ακόμη 3 συστήματα Patriot σε μια εβδομάδα πλήγμα όχι μόνο για τους Ουκρανούς αλλά και τους Αμερικανούς!
Ωστόσο δεν είναι μόνο από όπλα που ξεμένει η Ουκρανία... θυσιάζει πολύτιμο στρατιωτικό προσωπικό, δεδομένων των μεγάλων ελλείψεων που έχει πια σε μάχιμους, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με την άρνηση των Ευρωπαίων να θυσιάσουν στρατιώτες τους σε έναν πόλεμο που γνωρίζουν ότι είναι χαμένος.
Εξαιρετικά σημαντικό αποδεικνύεται και το γεγονός, πως οι πρώτοι 100 Γάλλοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί στη Οδησσό (όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου (16/3/2024) όταν με μια κατευθυνόμενη βόμβα, οι Ρώσοι σκότωσαν 300 στρατιώτες του Τάγματος Kraken των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας.
Είναι σημαντικό για δύο λόγους:
πρώτον, για το γεγονός ότι αποδεικνύει «αφερέγγυο» τον Γάλλο πρόεδρο που από την μία εγκαταλείπει τις πολεμικές ιαχές, μπροστά στην ρητή άρνηση των Ευρωπαίων εταίρων του να εμπλακούν σε έναν πόλεμο με την Ρωσία, στέλνοντας στρατιώτες τους στο μέτωπο, παρότι δήλωσε έτοιμος να συνομιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για την αποκλιμάκωση της κρίσης, και
δεύτερον, γιατί αποκαλύπτεται πως Γάλλοι πολεμούν ήδη στο μέτωπο της Ουκρανίας.
Την ίδια στιγμή, οι απόπειρες εισβολής στο Belgorod για λόγους εντυπώσεων από τους Ουκρανούς αποδείχθηκαν καταστροφικές αφού σε 4 ημέρες έχασαν 1.500 στρατιώτες, 20 τεθωρακισμένα, χώρια που έπληξαν αμάχους, σκοτώνοντας μια 16χρονη έφηβη…
Στο μέτωπο η κατάσταση είναι δραματική, καθώς παραπαίουν οι αδύναμες ουκρανικές αμυντικές γραμμές, με Ουκρανούς και δυτικούς αξιωματούχους να προειδοποιούν πως επίκειται νέα μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση που θα... τελειώσει τον πόλεμο αρχές καλοκαιριού, δεδομένου ότι τον Μάιο αναλαμβάνονται τυπικά από κάθε νέο πρόεδρο τα ηνία της χώρας.
Δεδομένων των μηνυμάτων και από την τρίτη ημέρα των ρωσικών προεδρικών εκλογών, αλλαγή στον προεδρικό θώκο δεν θα υπάρξει: ο Vladimir Putin θα είναι πρόεδρος της Ρωσίας για ακόμη 6 χρόνια.

Η πρόθεση και ο σχεδιασμός της επιθετικής προσπάθειας το Καλοκαίρι 2024 δεν είναι ακόμη σαφής, αλλά η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα σκοπεύει να αξιοποιήσει τα κέρδη της τις επόμενες εβδομάδες καθώς και τις προβλέψεις ότι ο ουκρανικός στρατός θα παραπαίει έως τότε.

100 Γάλλοι στρατιώτες νεκροί και δεν είναι οι μόνοι δυτικοί

Από το κοινωνικό δίκτυο «Χ» έγινε γνωστή η είδηση για τους 100 Γάλλους, αλλά και τα ονόματα Γερμανών και Αμερικανών που έπεσαν από το ρωσικό πλήγμα στην Οδησσό.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «στην περιοχή των συνόρων Ρουμανίας-Ουκρανίας, παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα της αεροπορίας του ΝΑΤΟ.
Προφανώς αυτό οφείλεται στην εκκένωση όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τις χθεσινές επιθέσεις στη νότια Ουκρανία».
Σκοτώθηκαν 100 Γάλλοι, και περισσότεροι από 550 άνθρωποι από τις ταξιαρχίες «Lyut» και «Tsunami» του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.
Οι WELDERS συγκεκριμενοποίησαν τα δεδομένα μας για τους στρατηγούς:
A.Gostishchev, πρώην αναπληρωτής της κύριας διεύθυνσης της Εθνικής Αστυνομίας, διοικητής του τάγματος Tsunami, S. Tetyukhin, πρώην αντιδήμαρχος, D. Abramenko, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης του Εθνικού Αστυνομία, Επικεφαλής του Τμήματος Προληπτικών Δραστηριοτήτων στην Περιφέρεια της Οδησσού – ως αποτέλεσμα του χτυπήματος στο εργοτάξιο του προσωπικού της ταξιαρχίας “LYUT” στην περιοχή της Daca.

Πληροφορίες από την ίδια πηγή στο «Χ» δίνουν ονόματα και για στρατιώτες που έχασαν την ζωή τους από Γερμανία και ΗΠΑ στο ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό.
Χωρίς όπλα σε 15 ημέρες

Η Ουκρανία έχει τόσο μικρή ποσότητα πυρομαχικών που θα της τελειώσουν οι πύραυλοι αεράμυνας μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024 και ούτε θα μπορεί να υπερασπιστεί τις πόλεις της, ούτε θα είναι σε θέση να αναχαιτίσει ή καταρρίψει 4 στους 5 ρωσικούς πυραύλους όπως κάνει τώρα, αλλά μόλις τον έναν, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Οι προμήθειες πυραύλων που υπερασπίζονται πόλεις όπως η Οδησσός μειώνονται με απίστευτα ταχείς ρυθμούς, στρατιωτικοί blogger υποστηρίζουν ότι στην Ουκρανία έχουν απομείνει μόνο drones και σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ρώσοι αξιωματούχοι γνώριζαν ότι η Ουκρανία μένει χωρίς πυρομαχικά και για τον λόγο αυτό αποφάσισαν ότι είναι η κατάλληλη ώρα για να χτυπήσουν με μεγαλύτερη ένταση.
Αυτή η εξέλιξη θα έχει «σημαντική επίδραση στα αστικά κέντρα της Ουκρανίας», σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αφού οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν πλήγματα ακριβείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.
Βάσει των ίδιων πηγών, οι ουκρανικές δυνάμεις σκάβουν βιαστικά νέα χαρακώματα και στήνουν αντιαρματικές παγίδες προκειμένου να επιβραδύνουν τη ρωσική προέλαση και να αντιμετωπίσουν την κριτική ότι δεν είχαν σχεδιάσει σωστά την άμυνά τους κατά την αποτυχημένη αντεπίθεση του 2023.
Το απόγευμα της 15ης Μαρτίου, ένας ρωσικός πύραυλος Iskander κατέστρεψε ένα από τα ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων στην Οδησσό.
 Κατά μήκος της πρώτης γραμμής στο Donbass, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να απωθούν και τελικά διέσπασαν τις γραμμές των Ουκρανών που δεν έχουν οβίδες.
 
Le Parisien: Επιστρέφει στην επικίνδυνη ρητορική ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron

Επιστρέφει στην επικίνδυνη ρητορική ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron επαναλαμβάνοντας, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου στην εφημερίδα Le Parisien, ότι επιχειρήσεις επί του πεδίου από τους Δυτικούς στο έδαφος της Ουκρανίας θα είναι ίσως απαραίτητες «σε κάποια δεδομένη στιγμή», υπογραμμίζοντας πως «χρέος μας είναι να προετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια» και εκθειάζοντας το πυρηνικό οπλοστάσιο που διαθέτει η χώρα του αλλά και το μεγαλύτερο... ΑΕΠ της Γαλλίας από την Ρωσία.
«Ισως, σε κάποια δεδομένη στιγμή -δεν το εύχομαι, δεν θα αναλάμβανα την πρωτοβουλία- θα χρειαστεί να διεξαχθούν επιχειρήσεις επί του πεδίου, όποιες και αν είναι αυτές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις», δηλώνει στην συνέντευξη που δόθηκε την Παρασκευή κατά την επιστροφή του από το Βερολίνο όπου συναντήθηκε με τους ηγέτες της Γερμανίας Olaf Scholz και της Πολωνίας Donald Tusk.

«Η δύναμη της Γαλλίας είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε», τονίζει.

Σύμφωνα με τον Macron, «πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και όχι μικρές, υποστηρίζουν την πορεία της Γαλλίας».
«Είμαστε έτοιμοι και οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για οποιοδήποτε σενάριο.
Θα ήταν λάθος να μην το κάνουμε.
Είμαι βέβαιος ότι, σε οποιοδήποτε σενάριο, οποιοσδήποτε θα αναλάβει την ευθύνη, ακολουθώντας το μοντέλο της επιλογής του», είπε ο Macron.
Στις 26 Μαρτίου, ο Macron είπε ότι εκπρόσωποι περίπου 20 δυτικών κρατών θα συζητήσουν περαιτέρω βοήθεια για το Κίεβο σε μια συνάντηση στο Παρίσι, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης και την επιλογή αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι συμμετέχοντες δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συναίνεση για αυτό το θέμα, αλλά ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορούσε να αποκλειστεί στο μέλλον.
Αργότερα, ο Macron πρόσθεσε ότι «το να μην αποκλείεις κάτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το κάνεις».

Στην συνέντευξή του ο Γάλλος πρόεδρος αρνείται κάθε διαφωνία εντός του γαλλογερμανικού άξονα για το θέμα.

«Θέλησα να έρθω άμεσα στην Γερμανία για να μην υπάρξει συζήτηση για την ύπαρξη στρατηγικών διαφωνιών: δεν υπάρχουν», εξηγεί.
Υπενθυμίζεται πως η επίσκεψη Macron στην Γερμανία έγινε προκειμένου να αμβλύνει την ισχυρή γαλλογερμανική ένταση μετά τις δηλώσεις του ηγέτη της Γαλλίας πως «δεν αποκλείει «την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων προς την Ουκρανία», ιδέα που είχαν αρνηθεί οι περισσότεροι σύμμαχοί της, στο ΝΑΤΟ.
Ο Scholz είχε απορρίψει πολύ πιο έντονα κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
Στις συζητήσεις μάλιστα ο Macron είχε μιλήσει με σκληρότητα, προς τους συμμάχους του στην Πράγα, καλώντας τους «να μην είμαστε δειλοί», χωρίς να αναφέρεται σε κάποιον ονομαστικά, αλλά έμμεσα όλοι αντιλήφθηκαν σε ποιον απευθυνόταν...
Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αυτό έγινε αντιληπτό ως σεισμός στα θεμέλια της γαλλογερμανικής «μηχανής», σημάδι πιθανής διχόνοιας στους κόλπους της Ένωσης που μόνο τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin θα μπορούσε να ικανοποιεί, σύμφωνα με σχολιαστές.
Έτσι ο πρόεδρος Macron, διευκρίνησε πως, «δεν υπήρξε ποτέ διαφωνία ανάμεσα στον καγκελάριο και σε μένα.

Υπάρχει ευρεία συμφωνία απόψεων για τους στόχους και την κατάσταση.

Αυτό που είναι διαφορετικό είναι ο τρόπος ερμηνείας τους», υποστηρίζει αναφερόμενος στις «στρατηγικές κουλτούρες» των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι παρά τις διαφορετικές στρατηγικές κουλτούρες «η ενότητα μας κάνει πιο δυνατούς από ποτέ».
«Η Γερμανία έχει μία στρατηγική κουλτούρα συγκατάβασης, σύνεσης, μη επέμβασης και τηρεί αποστάσεις από τα πυρηνικά.
Ενα μοντέλο πολύ διαφορετικό από της Γαλλίας, που διαθέτει πυρηνικά όπλα και έχει διατηρήσει και ενισχύσει έναν επαγγελματικό στρατό», λέει.
«Η Γερμανία δαπανά περισσότερο από την Γαλλία, διαθέτει μεγαλύτερο δημοσιονομικό περιθώριο, είναι τυχερή.
Η Γαλλία μπορεί να κάνει πράγματα που η Γερμανία δεν μπορεί να κάνει», λέει.
«Δεν πρέπει να αφεθούμε στον εκφοβισμό, δεν έχουμε απέναντί μας μία μεγάλη δύναμη.
Η Ρωσία είναι μία μεσαία δύναμη που διαθέτει πυρηνικά όπλα, αλλά το ΑΕΠ της είναι πολύ κατώτερο του ΑΕΠ των Ευρωπαίων, κατώτερο της Γερμανίας και της Γαλλίας» επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος.

Foreign Affair: Ο ρωσικός στρατός «είναι απλά μεγάλος» και προσαρμοστικός

Σύμφωνα με το Foreign Affair, «τους πρώτους μήνες του πολέμου, το Κρεμλίνο ήταν απρόθυμο να παραδεχτεί ότι η αρχική του επίθεση στην Ουκρανία ήταν μια αποτυχία.
Μέχρι τον Αύγουστο του 2022, οι κατεστραμμένες ρωσικές μονάδες κατέρρευσαν στο Kharkiv και υποχώρησαν από την Kherson, αλλά η Ρωσία προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις και το κόστος μιας παρατεταμένης σύγκρουσης: το Κρεμλίνο έκανε αυτό που απέρριπτε στο παρελθόν: επιστράτευσε 300.000 άνδρες, αύξησε δραματικά τις αμυντικές δαπάνες και αγόρασε βασικά όπλα από τους εταίρους του για να καλύψει τα κενά.
Ωστόσο, όταν οι ουκρανικές δυνάμεις είναι επαρκώς επανδρωμένες, εφοδιασμένες και εδραιωμένες, έχουν δείξει ότι μπορούν να επιφέρουν υψηλό κόστος στις ρωσικές δυνάμεις και να ματαιώσουν την ικανότητα της Ρωσίας να μετατρέψει τα πλεονεκτήματά της σε αποφασιστικά κέρδη», επισημαίνει.
«Η μάχη για την Avdiivka είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση: χρησιμοποιώντας συχνές αεροπορικές επιδρομές και δεσμεύοντας έως και 30.000 άνδρες σε 12 μονάδες, η Ρωσία χρειάστηκε πέντε μήνες για να καταλάβει την πόλη. Η Ρωσία ήθελε πολύ την Avdiivka, και πήρε την Avdiivka. Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας, έχασε περισσότερα από 600 τεθωρακισμένα οχήματα και πιθανώς χιλιάδες στρατιώτες. 
Αλλά οι ρωσικές αδυναμίες θα έχουν πολύ μικρή σημασία εάν οι εξαντλημένες ουκρανικές μονάδες δεν μπορούν πλέον να οπλίσουν την άμυνα ή εάν δεν μπορούν να αναπαράγουν γρήγορα τους τύπους άμυνας που κατασκευάζονταν στην Avdiivka επί 10 χρόνια», υποστηρίζει η Αμερικανίδα αναλύτρια Dara Massicot του γνωστού thnik tank RAND και συγγραφέας, που υπογράφει το άρθρο.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί 12.000 βλήματα ημερησίως και η Ουκρανία 1.500 με 3.500 - Οι ΗΠΑ γνώριζαν για την καταστροφική έλλειψη αεράμυνας και πυρομαχικών

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί βαρύ πυροβολικό στην περιοχή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης δύο ή και τρεις φορές συχνότερα από την Ουκρανία, λέει ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του Ουκρανικού Προεδρικού Γραφείου.
«Έντονη δράση λαμβάνει χώρα στην πρώτη γραμμή των 700 έως 800 χλμ.
Η πλευρά μας χρησιμοποιεί μεταξύ 1.500 και 3.500, ενώ η ρωσική πλευρά χρησιμοποιεί μεταξύ 7.500 και 12.000 βλήματα βαρέως διαμετρήματος μόνο καθημερινά», είπε στην ουκρανική τηλεόραση. Διευκρίνισε ότι αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, όλμους, drones, πυραύλους και αεροπορία.
Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα δηλώσει την έλλειψη πυρομαχικών, ειδικά για σοβιετικά πυροβόλα όπλα 152 mm και 122 mm, καθώς και για πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Stormer, Avenger και Stinger.
Η Ουκρανία πιθανότατα θα αντιμετωπίσει «καταστροφική έλλειψη πυρομαχικών και αεράμυνας» μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2024, είχε προειδοποιήσει και το ABC News στις 22 Φεβρουαρίου, επικαλούμενο δύο ανώνυμους αμερικανούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με εσωτερικές εκτιμήσεις των ΗΠΑ, η έλλειψη «θα μπορούσε ουσιαστικά να αλλάξει το ρεύμα του πολέμου και να δώσει στη Ρωσία ένα τεράστιο πλεονέκτημα», είχε αναφέρει το ABC News.
Ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ χαρακτήρισε την τρέχουσα περίοδο ως την πιο κρίσιμη για την Ουκρανία.

crisis.JPG
Ουκρανικά drones χτυπούν εκλογικό τμήμα στην περιοχή της Zaporizhia

Επίθεση με δύο ουκρανικά drones σημειώθηκε σήμερα σε εκλογικό τμήμα στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της ουκρανικής περιοχής Zaporizhia, όπως ανακοίνωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα τοπικός αξιωματούχος Vladimir Rogov.
Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο κτίριο αλλά δεν έχουν αναφερθεί θύματα, δήλωσε ο ίδιος στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Μια έφηβη σκοτώθηκε σε επίθεση με ρουκέτα στο Belgorod

Ένα 16χρονο κορίτσι σκοτώθηκε όταν ουκρανική ρουκέτα έπληξε το σπίτι της στο Belgorod, ενώ ο πατέρας της νοσηλεύεται με τραύματα, δήλωσε ο κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov.
«Δυστυχώς, μια έφηβη, 16 ετών, σκοτώθηκε σε ιδιωτικό σπίτι όπου έμενε, πήρε φωτιά μετά από επίθεση με ρουκέτα», έγραψε ο Gladkov στο κανάλι του στο Telelgram.
Ο πατέρας του κοριτσιού νοσηλεύεται με σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα και εγκαύματα στο σώμα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η Γαλλία αρνείται το γεγονός


Αναφορικά με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυναςότι «εξάλειψε» περίπου εξήντα Γάλλους μαχητές σε ένα χτύπημα τη νύχτα της 16ης προς 17η Ιανουαρίου στο Kharkiv της βορειοανατολικής Ουκρανίας, o Béranger Minaud, ένας 45χρονος Γάλλος που πολέμησε με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και αναφέρεται στη λίστα δολοφονηθέντων του ρωσικού υπουργείου, ισχυρίζεται ότι είναι «ζωντανός και καλά».
Capture_138.JPG

H εξέλιξη στο πολεμικό μέτωπο επί χάρτου
Capture_139.JPG
Capture2_4.JPG
Capture3_1.JPG
Capture4.JPG
www.bankingnews.gr

Παρόμοια άρθρα

logo white